The Secret - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 52

Thread: The Secret

  1. #31
    Originally posted by Remedy

    εγω παλι λεω, οτι αν ενας που ηθελε 1000 ευρω, καθοτανσ το γραφειο του και τη μια μερα σκεφτοταν μια επιταγη, την δευτερη την ζωγραφιζε , την τριτη την κουνουσε και την τεταρτη την μυριζε, πιθανοτατα καποια απ τις επομενες μερες θα τον απελυαν και θα εχανε ετσι τοπν πραγματικα μοναδικο τροπο να κερδισει τα 1000 ευρω που ειναι η δουλεια του....


    να με συγχωρειτε, αλλα κατα την γνωμη μου, αυτες οι απλοποιημενες σκεψεις ειναι για βλαχους αμερικανους....
    Remedy...να είσαι καλά με έκανες και γέλασα!!!

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, (Επαναλαμβάνομαι, αλλά μου φάνηκε μεγάλη πατάτα όλο αυτό)

    Για να μη παρεξηγηθώ: Woman, δεν μιλάω για σένα, αλλά για αυτόν που έγραψε το βιβλίο....

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    676
    δε νομιζω να το λεει αυτο το βιλιο ως μαγικο τροπο για να απκτησεις χρηματα. Μαλλον το λεει ως οτι οταν θελεις κατι πολυ ολα συνωμοτουν υπερ σου οπως ειπωθηκε, οχι οτι καθε φορα που γραφεις μια επιταγη σου ρχεται κιολας. Παντως και ετσι να ειναι, δηλαδη αν προτεινει το να κανουμε θετικες σκεψεις, παλι εμενα δε μου λεει τιποτα. Σιγα το μυστικο.

  3. #33
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    23,856
    δεν ξερω γιατι το λεει το βιβλιο, εγω το σχολιαζω ακριβως οπως μας το παρεθεσε η γουμαν, αλλα εκτος αυτου, το βιβλιο αυτο δεν το χω διαβασει, ξερω ομως αυτην την θεωρια και αυτη ειναι η γνωμη μου γι αυτην..οτι ειναι μια απλοποιημενη σαπουνοφουσκα , που κανει χιλιαδες ανθρωπων να ελπιζουν οτι χωρις καμια προσπαθεια και κανενα προσον, ελπιζοντας και προσευχομενοι θα κερδισουν οτι θελουν... μια αδιεξοδη για μενα λογικη...

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    676
    ρεμεντυ, υπαρχει λογικη που να λεει οτι απλα με θετικη σκεψη και χωρις προσπαθεια κερδιζεις οτι θες? δε νομιζω να υπαρχει τετοια. Ακομα και οι θρησκειες με τις προσευχες και τα λοιπα πρεσβευουν το Αθηνα συν χειρα κινει\'\'. Παραειναι βλακεια για να υπαρχει τετοια θεωρια.

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    23,856
    το \"θετικη σκεψη\" το λετε εσεις/εμεις..αυτοι λενε σαχλαμαρες σαν αυτη του Κοελιο \"αν θελεις κατι πολυ το συμπαν θα συνομωτησει να το αποκτησεις\"
    αραξον!!!!!!

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    23,856
    και δεν ειναι \"λογικη\", ειναι \"θεωρια\"...και βασιζεται σε μεταφυσικη θεωρηση των πραγματων...κουρευε λαγους κι αρμεγε χελωνες δλδ....

  7. #37
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    676
    μια καλυτερη θεωρια ειναι οτι αν θες κατι παρα πολυ, μπορεις να φερεις τα πανω κατω και να αναγκασεις το συμπαν να συνομοτωσει εναντιον σου.

  8. #38
    Αυτο ακριβώς είπα susperia στην αρχή. Αν σκιστείς για κάτι που θέλεις δεν υπάρχει περίπτωση να μη το πλησιάσεις τουλάχιστον. Αν κάθεσαι σπίτι και απ το πρωί μέχρι το βράδυ κοιτάζεις το ταβάνι και ελπίζεις να σου βρέξει λεφτά και ευτυχία...θα γεράσεις και το πολύ-πολύ να σου πέσει το ....ταβάνι στο κεφάλι.

  9. #39
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    288
    Originally posted by Θεοφανία
    Αυτο ακριβώς είπα susperia στην αρχή. Αν σκιστείς για κάτι που θέλεις δεν υπάρχει περίπτωση να μη το πλησιάσεις τουλάχιστον. Αν κάθεσαι σπίτι και απ το πρωί μέχρι το βράδυ κοιτάζεις το ταβάνι και ελπίζεις να σου βρέξει λεφτά και ευτυχία...θα γεράσεις και το πολύ-πολύ να σου πέσει το ....ταβάνι στο κεφάλι.
    Έχεις δίκιο Θεοφανία... Φαντάσου κάθε τι που μας προβλημάτιζε.. και κάθε τι που θέλαμε.. απλά να το σκεφτόμασταν ΜΟΝΟ και να ελπίζαμε ΜΟΝΟ.. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.. Πρέπει να πράξεις κιόλας... Και φυσικά αυτό που εννοούσε -- πιστεύω -- ο Susperia, όπως κι εγώ ήταν ότι όταν θελήσαμε κάτι ΠΑΡΑ πολύ.. το προσπαθήσαμε και ΠΑΡΑ πολύ.. Και όταν προσπαθείς πολύ.. έχεις καλές πιθανότητες να το αποκτήσεις/πετύχεις!!

  10. #40
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    288
    Originally posted by Θεοφανία
    Remedy...να είσαι καλά με έκανες και γέλασα!!!

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, (Επαναλαμβάνομαι, αλλά μου φάνηκε μεγάλη πατάτα όλο αυτό)

    Για να μη παρεξηγηθώ: Woman, δεν μιλάω για σένα, αλλά για αυτόν που έγραψε το βιβλίο....
    Don\'t Worry Θεοφανία μου.. αλλωστε δεν το υποστήριξα αυτό το παράδειγμα...

  11. #41
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    288
    Θα γράψω και κάτι άλλο, που λέει το βιβλίο (το έχω μπροστά μου), έτσι για να (χαμο)γελάσουμε λιγουλάκι:

    \" Ο χρόνος είναι μία αυταπάτη. Ο Αϊνστάιν μας το είπε αυτό. Αν δεν το έχετε ξανακούσει, ίσως το βρείτε δυσνόητο και εξαιρετικά δύσκολο να το εμπεδώσετε, αφού βλέπετε τα πάντα να συμβαίνουν γραμμικά - το ένα μετά το άλλο. Αυτό που μας λέει η κβαντική φυσική και ο Αϊνστάιν είναι ότι τα πάντα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Αν μπορέσετε να κατανοήσετε ότι δεν υπάρχει χρόνος, και να αποδεχτείτε την έννοια αυτή, τότε θα δείτε πως όλα αυτά που προσδοκάτε για το μέλλον υπάρχουν ήδη. Αν όλα συμβαίνουν στον ίδιο χρόνο, τότε η παράλληλη εκδοχή του εαυτού σας που έχει όσα θέλετε υπάρχει ήδη! (!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
    ΄
    Το σύμπαν δεν χρειάζεται χρόνο για να υλοποιήσει αυτά που θέλετε. Η όποια αργοπορία βιώνετε οφείλεται στη δική σας καθυστέρηση να φτάσετε στο σημείο να πιστέψετε, να είστε βέβαιοι, να νιώσετε ότι έχετε ήδη αποκτήσει. Οφείλεται στη δική σας βραδυπορία να μπείτε στη συχνότητα αυτών που επιθυμείτε. Όταν βρεθείτε σε αυτή τη συχνότητα, τότε αυτό που θέλετε θα εμφανιστεί\"

    Ως παράδειγμα χρησιμοποιεί το γεγονός ότι όταν σκεφτόμαστε κάποιον έντονα -- κάποιον που έχουμε να δούμε καιρό -- αυτός με τον έναν ή άλλον τρόπο ή θα πάρει τηλέφωνο ή κάποιος θα μας μιλήσει γι αυτόν..!!

    :P :P :P :P

  12. #42
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,623
    Νέο-Εποχητικη Ψυχο-φούσκα ντυμένη με δώσεις ψευδο-φιλοσοφίας και άπειρη σοβαροφανή μπουρδολογία. Από τις άπειρες που υπάρχουν δηλαδή…





    Σοβαρά όμως, σαν τελειόφοιτος ψυχολογίας προτείνω αυτό


    http://www.critics.gr/Images/Products/9_0_sm.jpg




    Daniel Gilbert-
    «Αναζητώντας Την Ευτυχία- Μαθήματα για τις Πλάνες του Νου»
    (Εκδόσεις Κάτοπτρο, Σειρα Εγκεφαλος-Νους)


    Είναι ένα ακόμα ψευδές εγχειρίδιο αυτοβοήθειας? ΟΧΙ.
    ¨
    Είναι ένα επιστημονικό βιβλίο που παραθέτει μοντέρνα πειραματική ψυχολογική ερευνά με εκλαϊκευμένο τρόπο για το πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος νους όταν κάνει επιλογές και αν καταλήγει να είναι ευτυχισμένος με αυτές?
    ΝΑΙ.


    Ο Daniel Gilbert είναι ψυχολόγος που μέσα από την πειραματική του έρευνα στην γνωσιακη-κοινωνική ψυχολογία, έχει καταλήξει στο μοντέλο του «Θυμικού Δελτίου» (“Affective Forecasting”). Σύμφωνα με αυτό, οι άνθρωποι προσδοκούν ένα «ευτυχισμένο μέλλον» (από το τι θα φανέ το μεσημέρι, μέχρι το πως φαντάζονται τον εαυτό τους του χρόνου και ούτω καθ’εξης) και για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούνε μια πληθώρα σχετικά ασταθών , κοντόφθαλμων, επιλεκτικών, χρονικά κοντινών κ.α. στοιχείων, πλάθοντας έτσι ένα «συναισθηματικό δελτίο» που προβλέπει το κατά πόσο ευτυχισμένοι / δυστυχισμένοι θα είναι σε αυτές τις συγκεκριμένες μελλοντικές περιόδους που φαντάζονται («εξομοιώνουνε» μέσα στο μυαλό τους χρησιμοποιώντας αυτά τα σχετικά γνωστικά στοιχεία) , με τον ίδιο τρόπο που οι μετεωρολογοι χρησιμοποιούνε μια πληθώρα σχετικών στοιχείων ώστε να προβλέψουνε τον καιρό στο μέλλον

    Και όπως τα δελτία των μετεωρολόγων πολλές φορές δεν πέφτουν μέσα…έτσι και…χειρότερα οι άνθρωποι με τα «θυμικά τους δελτία»


    Σύμφωνα με το οπισθόφυλλο του βιβλίου

    Γιατί άραγε συγχωρούμε πιο εύκολα τους συντρόφους μας για μια απιστία παρά για τα άπλυτα πιάτα που αφήνουν στο νεροχύτη; Γιατί στο εστιατόριο επιμένουμε να παραγγέλνουμε διαφορετικά πιάτα απ’ ό,τι η παρέα μας, αντί να ζητάμε ό,τι πραγματικά θέλουμε; Γιατί οι ασθενείς θυμούνται ως πιο ανώδυνες τις παρατεταμένες ιατρικές επεμβάσεις και όχι τις σύντομες; Γιατί όσοι πουλούν ένα σπίτι απαιτούν ποσά που με κανέναν τρόπο δεν θα πλήρωναν αν ήταν οι ίδιοι αγοραστές; Γιατί οι καταναλωτές μένουν πιο ευχαριστημένοι όταν δεν μπορούν να κάνουν επιστροφές και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω; Γιατί η ουρά στο σούπερ μάρκετ φαίνεται να επιβραδύνεται μόλις μπούμε και εμείς σε αυτή; Γιατί αξιολογούμε πιο θετικά τους υποψήφιους πολιτικούς όταν βγαίνουμε από το παραβάν παρά όταν μπαίνουμε; Γιατί μετανιώνουμε πολύ περισσότερο για όσα δεν έχουμε κάνει παρά για όσα έχουμε κάνει;



    Σε αυτό το πνευματώδες και ταυτόχρονα προσιτό βιβλίο, ο ψυχολόγος Daniel Gilbert, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Harvard, περιγράφει τις ατέλειες της μνήμης μας και τις πλάνες των προβλέψεών μας, πράγματα που τελικά μας οδηγούν σε λάθη όταν οραματιζόμαστε το μέλλον μας και υπολογίζουμε την προσδοκώμενη ικανοποίηση. Παρουσιάζοντας τις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες στα πεδία της ψυχολογίας, της γνωσιακής νευροεπιστήμης, της φιλοσοφίας και της οικονομικής της συμπεριφοράς, ο Gilbert φέρνει στο φως όσα έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες σχετικά με τη μοναδικά ανθρώπινη ικανότητα να φανταζόμαστε το μέλλον μας και να προβλέπουμε πόσο θα μας αρέσει τότε. Με εξαιρετική οξυδέρκεια και γλαφυρότητα, ο Gilbert μάς εξηγεί για ποιους λόγους φαίνεται να ξέρουμε τόσο λίγα πράγματα για την καρδιά και το νου του μελλοντικού εαυτού μας.

    Απλά διαβάστε και δείτε τα πράγματα με «άλλο μάτι»…


    http://www.katoptro.gr/default.asp

  13. #43
    Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Αθηνα
    Posts
    33
    Originally posted by οδυσσεας
    Έχω δει το dvd από περιέργεια γιατί και εμένα μου τράβηξε την προσοχή ο τίτλος. Με λίγα λόγια μου φάνηκε πολύ αμερικανιά(μου ήρθε σαν εικόνα η εκπομπή της Oprah με 2-3 υστερικές γκόμενες να ξεφωνίζουν επειδή βρήκαν το <<μυστικό>>) και μου θύμησε λίγο αυτά τα φτήνα βιβλία αυτοβοήθειας που δεν σου προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό παρά μόνο εκείνη τη στιγμή που τα διαβάζεις.
    Επίσης, dimitri79 μου κάνει τρομερή εντύπωση που η ψυχολόγος σου σου πρότεινε να το δεις...
    καταλαβαινω τι λες κι επισης ειχα την ιδια απορια πανω κατω...αλλα εγω (επειδη μιλησα μαζι της πριν λιγες μερες) καταλαβα οτι μου το δωσε για να καταλαβω (δικη μου ερμηνεια) οτι καθομαι και σκεφτομαι και αναλωνομαι σε παλια ασχημα πραγματα (τη νιλα που εχω φαει με τη κοπελα στη δουλεια, τις σκεψεις μου με τις γυναικες και τισκεφτονται κλπ) και δε σκεφτομαι καθολου το παρον και το μελλον θετικα, δεν εβαζα στοχους κλπ. Δλδ δε μου το δωσε για να πετυχω αυτα που λεει ο αλλος, να φανταζομαι το μαστανγκ και να μου ρθει το μαστανγκ ας πουμε..

  14. #44
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    430
    +1 σε αυτα που λεει ο Αινσταιν :P

  15. #45
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,024
    ο ίδιος ο Αινστάιν πάντως είχε δηλώσει πως η ψευδαίσθηση του χρόνου που έχουμε είναι τόσο βαθιά που ούτε ο ίδιος μπορούσε πραγματικά να αντιλιφθεί το πραγματικό χρόνο.

    Από την άλλη όμως υπάρχει και το άλλο το secret. Αυτό που ποτέ δε θα το μάθουμε. (εκτός και αν έχει καμμιά κασέτα ο Μάκης με το Θέμο)
    .
    .
    .
    \"έχω ένα ΜΥΣΤΙΚΟ κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη....\"
    been good, been bad. WILL GO ON

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •