Συμπτώσεις και υποσχέσεις.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2023
    Posts
    5

    Συμπτώσεις και υποσχέσεις.

    Πριν 6 χρόνια, συνήθιζα να κάνω υποσχέσεις στον Θεό/Θεούς ότι δεν θα κάνω κάποιους ψυχαναγκασμούς και ζητούσα αδιευκρίνιστη τιμωρία σε περίπτωση που έκανα αυτούς τους ψυχαναγκασμούς. (Πχ να μην ελεγχω ψυχαναγκαστικα τον φουρνο κλπ)

    Προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω τον φόβο της τιμωρίας για να εξαναγκάσω τον εαυτό μου να μην λειτουργεί ψυχαναγκαστικά γιατί νόμιζα ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να αγνοησώ τους ψυχαναγκασμούς.


    Μια μέρα, εξήγησα στον Θεό/Θεούς ότι δεν εννοώ αυτές τις υποσχέσεις. Και ότι απλά τις κάνω για να εξαναγκάσω τον εαυτό μου να μην λειτουργεί ψυχαναγκαστικά. Εξήγησα ότι μια αληθινή υπόσχεση θα μετρούσε μόνο αν α) καταλάβαινα πλήρως τι υπόσχομαι β) αν την εννοούσα στα αλήθεια και αν γ) την επικύρωνα κάνοντας μια χειρονομία 3 φορές.


    Μια νύχτα, ήμουν μερικά μέτρα έξω από το σπίτι και πήγαινα κάπου. Ο "ψυχαναγκασμός" άρχισε να μου λέει να γυρίσω σπίτι για άλλες χαρτοπετσέτες γιατί αυτές που είχα, είχαν γίνει όπως ναναι και αυτές που έπρεπε να χρησιμοποιήσω έπρεπε να ναι καθαρές.


    Προσπάθησα να το αγνόησω αλλά το άγχος δεν με άφηνε να συνεχίσω τον δρόμο μου. Ήμουν ζαλισμένος από το άγχος. Τότε αποφάσισα να προσπαθήσω να κάνω μια αληθινή υπόσχεση χωρίς να το θέλω γιατί πραγματικά νόμιζα ότι ήταν ο μόνος τρόπος να το αγνοήσω.Φοβόμουν μην κάνω κάποιο λάθος με τα λόγια οπότε μαζί με τα λόγια, εικονοποιούσα στο μυαλό αυτό που έλεγα.

    Εδειξα λοιπόν την διαδρομή από το σπίτι μέχρι το σημείο που στεκόμουν και είπα προσεχτικά κάτι τύπου να με καταραστούν αν γυρίσω σπίτι μονο και μόνο για άλλες χαρτοπετσέτες προκειμένου να τις χρησιμοποιήσω κλπ.

    Πήγα να επικυρώσω την υπόσχεση/αίτημα καθώς όπως εγραψα πιο πριν, είχα πει οτι μια αληθινή υπόσχεση θα έπρεπε να επικυρωθεί κάνοντας τον σταυρό 3 φορές. Σταμάτησα κάπου στις 2.5 φορές και ακύρωσα την υπόσχεση και εξήγησα στον Θεό/Θεούς ότι δεν την εννοούσα.


    Δεν την έσπασα. Τότε πίστευα στον Θεό του χριστιανισμού αλλά έχω χάσει την πίστη μου καο ανησυχώ μήπως άλλοι Θεοί δέχτηκαν την υπόσχεση. ανησυχώ για κάποιες υποθέσεις.


    1) Αν ο Θεός/Θεοί δέχτηκαν την υπόσχεση άσχετα που είπα ότι θα πρέπει να επικυρωθεί κάνοντας τον σταυρό 3 φορές, μόνο και μόνο επειδή είπα έντονα την υπόσχεση;


    2) Ζήτησα να ακυρωθεί αλλά αν δεν ακυρώθηκε?


    3) Αν κάποια νύχτα υπνοβάτησα? Αν έσπασε η υπόσχεση ενω υπνοβατούσα χωρίς να το θυμάμαι?


    Συνέβησαν κάποιες μικροσυμπτώσεις που νόμιζα ότι μπορεί να είναι σημάδια από τον Θεό/Θεούς για να μου πουν ότι με καταράστηκαν. Θα σας γράψω κάποιες μεγάλες συμπτώσεις σε τυχαία χρονολογική σειρά και όχι όλες.


    Α) Ρώτησα τον Θεό/Θεούς αν με καταράστηκε και αν η απάντηση ήταν ναι, τότε ως σημάδι, να άκουγα κάποιον να ανοίγει/κλείνει την πόρτα του διαμερίσματος οπουδηποτε στη πολυκατοικία. Μόλις ολοκληρωσα την φράση μου, μπαμ! Ακούω κάποιον να ξεκλειδώνει και να ανοίγει την πόρτα του.


    Β) Μια άλλη φόρα, ίδια ερώτηση και ως σημάδι να νιώσω 5 τικ/τσιμπηματάκια στα μάτια. Πάγωσα και αγχωμένος περίμενα να δω αν θα συμβούν. Προσπάθησα να έχω το πρόσωπο ακίνητο. Ξαφνικά, μπαμ! Αισθάνομαι ένα σπασμό κάτω από το μάτι μου.φρίκαρα γιατί δεν παθαινα κάτι τετοιο.


    Γ) έβλεπα ένα βιντεο στο youtube και ο τυπας μιλουσε για ένα συμβολο. Φοβήθηκα μην ακούσω την λέξη "sign" συνωνυμπ του symbol αλλα σημαίνει και σημάδι. Αποφάσισα να κλείσω το βιντεο γιατι φοβομουν μην γινει καμια συμπτωση και αγχώνομαι. Πήγα να το κλείσω αλλά μια υποθετική σκέψη με σταμάτησε. "Τι θα γίνει αν την στιγμη που κλείσω το βιντεο, τυχαία η τελευταία λέξη που θα πει είναι sign?" Περίμενα κάποια δευτερόλεπτα και μόλς κάπως μου φάνηκε ότι άλλαζε θέμα, γρήγορα έκανα κλικ να κλείσω το βίντεο. Και ναι, η τελευταία λέξη που ακούστηκε ήταν η λέξη "sign". Το άνοιξα πάλι για να επιβεβαιώσω ότι όντως είπε αυτό.


    Δ) Μια μέρα, σκεφτόμουν την ανησυχία μου και μπήκα στο δωμάτιο του πατέρα μου. Ηταν ανοιχτή η τηλεόραση και έπαιζε ένα ντοκυμαντέρ με θρησκευτικό θέμα ή μυθολογικό. Και με το που μπαίνω, ακούω την ομιλίτρια να λέει για μια γυναίκα που ζήτησε από τον Θεό να την μεταμορφώσει σε πέτρα και ο Θεός το έκανε. Αυτό μου θύμισρ το περιστατικό με την υπόσχεση και αναρωτιόμουν για αρκετά λεπτά αν ήταν συμπτωση. Αποφάσισα να γράψω για αυτην την σύμπτωση στπ reddit και εκει που ημουν έτοιμος να γράψω αν ήταν σύμπτωση ή σημάδι, ακούω την γιαγια μου να λέει στον πατέρα μου είναι σημάδια. Η γιαγια μου αναφερόταν σε κάτι γρατσουνιές νομίζω πάνω σε μια σχάρα αλλά το πε ακριβώς εκει που ήμουν έτοιμος να γράψω αν ήταν σημάδι ή συμπτωση.


    Βέβαια, για να το ξεκαθαρίσω μια και καλη, ζήτησα κάποια άλλα πολύ συγκεκριμένα σημάδια και δεν έγιναν ποτέ.


    Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    23,755
    δεν θυμαμαι καν ποσα ονοματα εχεις αλλαξει εδω μεσα, ουτε θυμαμαι αν τα αλλαζες μονος σου ή σε μπαναρανε.
    η γνωμη μου ειναι σταθερα η ιδια.
    δεν αλλαζεις τπτ απολυτως σε αυτα που μας λες, ουτε στην κατασταση σου. τα εχουμε διαβασει 200 φορες.
    δεν ξερω αν παιρνει θεραπεια η κατασταση σου, αλλα αν παιρνει αυτο που πρεπει να κανεις, ειναι ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ. οχι να μπαινεις εδω μεσα ξανα και ξανα για να επαναλαμβανεις τα ιδια και τα ιδια..

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    630
    Συμφωνώ με τη Remedy, OP, δε σου κάνει καλό αυτή η διαρκής αναμάσηση των συμπτωμάτων, των εμμονών και των προσπαθειών να αποφύγεις το άγχος με τελετουργικά.
    Δεν είναι αυτή η πρέπουσα και κατάλληλη λύση και φαίνεται να υποφέρεις αρκετά ώστε να ζητήσεις βοήθεια έξω από φόρουμ και ίντερνετ.

Similar Threads

  1. υποσχέσεις να μην σβηνω αρχεια απο τον υπολογιστη
    By Erudinam in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Replies: 6
    Last Post: 31-08-2020, 20:09
  2. Υποσχεσεις και Φοβοι
    By Erudinam in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2020, 01:17
  3. υποσχεσεις στον Θεό, τιμωριες, φοβοι. συμπτωσεις μερος Β
    By Erudinam in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Replies: 19
    Last Post: 31-07-2019, 00:44
  4. υποσχεσεις στον Θεό, τιμωριες, φοβοι. συμπτωσεις μερος α
    By Erudinam in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Replies: 1
    Last Post: 25-07-2019, 17:33
  5. ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ
    By fighter in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Replies: 4
    Last Post: 17-08-2016, 13:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •