ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2005
    Posts
    7

    ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ;

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΛΟΙΠΟΝ,ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΕΙΜΑΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΤΩΡΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 18-19.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟ 166 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΜΤΑΤΙΚΗ,ΠΕΘΑΝΕ.ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΞΩ,ΕΚΑΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ κ.λ.π. ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ.ΟΜΩΣ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ.ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΑ.ΞΥΠΝΟΥΣΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ Ή ΕΜΦΡΑΓΜΑ.ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ.ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ INDERAL.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.ΟΝΤΩΣ ΠΗΓΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΝ ΤΗ ΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ!ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΩ.ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΝΩ Ή ΠΑΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΙΑ ΠΙΕΣΗ,ΟΧΙ ΠΟΝΟΣ,ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΣΦΙΞΙΜΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ;ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΗΠΩΣ ΤΡΕΛΛΑΘΩ Ή ΠΑΘΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΕΝΤΑΣΗ.ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟ Σ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    112
    Γεια σου Μπέμπα και χρόνια πολλά

    Το ότι βίωσες καθυστερημένα το πένθος της απώλειάς σου έγινε γιατί για κάποιους λόγους το είχες απωθήσει όταν είχε γίνει τη χρονική εκείνη στιγμή. Λόγω της απώθησης αυτής, το πένθος σου βγήκε πιο έντονα και εκδηλώθηκε και με στιγμές έντονου στρες. Μην ανησυχείς, οι κρίσεις πανικού είναι μία συνηθισμένη εκδήλωση έντονου άγχους, που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Το ίδιο και η πίεση που νιώθεις.

    Βασίστηκες στα λεγόμενα ότι οι ψυχίατροι \"θα σε τρελάνουν\"- προσωπικά πιστεύω ότι μια επίσκεψη δε θα σου κάνει κακό. Μην το φοβάσαι καθόλου. Οι κρίσεις πανικού και οι έντονες εκδηλώσεις άγχους αντιμετωπίζονται συνήθως με μια φαρμακευτική αγωγή (που θα σου απαλύνουν έως εξαλείψουν τα σωματικά συμπτώματα, όπως είναι οι ταχυκαρδίες, οι ζαλάδες, κτλ) και με κάποιες ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, στις οποίες θα έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις για τις πηγές του άγχους σου, για το πένθος σου και για ό,τι άλλο ανακαλύψεις ότι σου προκαλεί αναστάτωση.

    Μη φοβάσαι

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2005
    Posts
    7
    Σ\'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ(Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΜΙΑ \'Η ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ) ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΖΑΛΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΘΩ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ;ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ.ΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΗΚΑ,ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΙΓΑ,ΣΙΓΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΩ ΟΜΩΣ.ΟΛΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ,ΜΗΠΩΣ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ ΕΓΩ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΤΣΙ ΗΜΟΥΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ,ΕΚΑΝΑ ΟΝΕΙΡΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ;ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ;ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ,ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ SITES ΑΛΛΑ ΔΙΣΤΑΖΑ.ΕΙΧΑ ΑΝΑΓΚΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ,ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    112
    Μπράβο σου που πήρες το θάρρος και γράφεις για το πρόβλημά σου. Είναι το σημαντικότατο πρώτο βήμα.

    Ναι, και η ζάλη και η πίεση αυτή που νιώθεις είναι σύμπτωμα έντονου άγχους. Ο γιατρός μπορεί να σου είπε ότι σε μερικούς ανθρώπους αυτό συμβαίνει μόνο μια φορά, αλλά εσένα σου ξανασυνέβη, οπότε κατά τη γνώμη μου καλύτερα θα ήταν να μην το αφήσεις έτσι, αφού εξακολουθεί και σου εκδηλώνεται η πίεση στο κεφάλι.

    ʼλλωστε, διανύεις μια υπέροχη περίοδο που σου αξίζει να την απολαύσεις στο έπακρο και να μεθύσεις από την ευτυχία σου, χωρίς τέτοια εμπόδια, ώστε να ξαναβρεις την παλιά σου αισιοδοξία και θετική στάση.

    Το να ανησυχείς αν θα τρελλαθείς ή αν θα σπάσει μια αρτηρία σε βάζει σε έναν φαύλο κύκλο, γιατί αγχώνεσαι περισσότερο, πράγμα που σου προκαλεί πίεση και ζαλάδες! Δηλαδή, όσο το σκέφτεσαι και πανικοβάλλεσαι, τόσο πιο έντονη θα τη νιώθεις!

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2005
    Posts
    7
    ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ;ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ MIA ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ; Ή ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ;

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    112
    Ρίξε μια ματιά εδώ:

    http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=139

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Πολίτης του Σύμπαντος
    Posts
    512

    Με θετική σκέψη και προσπάθεια

    Beba μου καλημέρα!

    ο πανικός και το άγχος γίνονται ένα κουβάρι με τις σωματικές διαταραχές και δεν ξέρουμε απο που να αρχίσουμε και τι να κάνουμε. Πάντως τι να πω πολυ επιπολαιος ο γιατρός σου που σου έδωσε αυτή την συμβουλή περί ψυχιάτρων..

    Και σε μένα τα ψυχολογικά συμπτώματα φάνηκαν αρκετά χρόνια μετά το συμβάν που είχα βιώσει.

    Από τη δική μου πείρα σου προτείνω μια ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος και φυσικά η ιατρική που συνιστώ είναι η ομοιοπαθητική.

    Θα κάνεις πρώτα πρωτα γενικές εξετάσεις. Να ξέρεις που βρίσκεται γενικά ο οργανισμός σου.

    με αυτές τις εξετάσεις ανά χείρας θα πας σε ομοιοπαθητικό και θα του εκθέσεις το πρόβλημα.

    Αυτός θα σου δώσει μια θεραπεία και για τα τυχον σωματικά προβλήμα πχ πίεση, ταχυκαρδίες, πονοκέφαλοι και για τα ψυχολογικά.

    Θα δεις και εναν ψυχολόγο. Υπάρχουν ομοιοπαθητικοί ψυχολόγοι. Θα συνδιάσεις την φαρμακευτική θεραπεία με πνευματίκές ασκήσεις, ασκήσεις διαλογισμού, θετική ενόραση, θετική σκέψη κλπ.

    εδω θα βρεις δυο ασκήσεις που με βοήθησαν πάρα πολυ να ξεπεράσω το πρόβλημα αλλά και μερικοί φίλοι αποεδω τις βρηκαν καταπληκτικές

    http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=155

    http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=147

    και μικρή μου ένα σημαντικό! Δέξου τα όλα αυτά σαν μια εμπειρια να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα!

    Κουράγιο!

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Πολίτης του Σύμπαντος
    Posts
    512

    *

    ξεχασα να ενα κλικ

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    May 2005
    Posts
    7
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΗΝ TESSΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΗΡΕΜΗ ΖΩΗ.ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ,ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΤΟ ΕΠΑΘΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΕ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΕΑ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΝΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΕΝΙΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΗΣ ΠΡΕΥΡΑ ΝΑ ΜΟΥΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΛΙΠΟΘΥΜΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΙΚΗ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΒΙΩΣΕ.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.ΕΙΧΑ ΒΙΩΣΕΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΗΣ.Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΤΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ.ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΤΑΝ ΙΝΟΜΟΙΩΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,Ή ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝ ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΑΥΤΗ..ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΦΙΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ:ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ;ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ,ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Πολίτης του Σύμπαντος
    Posts
    512

    Γιατί σε μένα? γιατί τώρα?

    Beba μου,

    οταν ειμαστε σε πανικό για το θάνατο και τις αρρωστιες κάθε φορά που ακουμε ότι κάποιος πέθανε από κάτι έχουμε και εμείς τα ίδια συμπτώματα.

    Πήγαινε σε ένα ιατρικό κέντρο, σε κάποιον γιατρό που εμπιστεύεσαι και κάνε μια και καλή τις γενικές σου εξετάσεις και ότι εξετάσεις σου πουν που να επιβεβαιώνουν ότι είσαι γερή και δεν κινδυνεύεις περισσότερο από όσο όλοι μας να πάθουμε κάτι στα ξαφνικά : ατύχημα ή αρρώστια.

    Αφου λοιπον εχεις τις ιατρικές βεβαιώσεις ότι οργανικά είσαι καλά όπως όλοι οι μέσοι άνθρωποι ξεκίνα την ψυχοθεραπεία με ομοιοπαθητικό. Θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις φοβίες. Ειναι μια θεραπεία με φάρμακα αλλά όχι περισσότερα από 15 χαπάκια. Η βελτιώση είναι σταδιακή και τόσο γρήγορη όσο εσύ εισαι αποφασισμένη να την αντιμετωπίσεις.

    Αν καταφέρεις να συνδιάσεις τη θεραπεία και με δημιουργικό οραματισμό τα αποτελέσματα θα ειναι πολυ πιο γρήγορα. Σε διάφορα θέματα εχω βάλει δυο ασκήσεις διαλογισμού μου με βοηθησαν και εμενα μαζι με τη θεραπεία να ξεπεράσω τον πανικό και την αγοροφοβία.

    Το κουβαρι μέσα μας πρέπει να λύνεται και με ιατρική βοήθεια ώστε να εξαλειφθουν τα σωματικά συμπτώματα . ΑΝ δεν ηρεμήσει και το σώμα μας , το υποσεινηδητό μας θα μας ταλαιπωρεί.

    Κουράγιο. Εισαι σε καλό δρόμο γιατί αντιμετωπίζεις ήδη τη κατάσταση και αναζητάς βοήθεια.

    Ομως καλή μου, κάποια στιγμή αναρωτήσου : γιατί μου συνέβη αυτό? γιατί τώρα? και ίσως από εκεί να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Συνηθως τετοια μας συμβαινουν όταν εχουμε εγκαταλείψει τον εαυτό μας, την ψυχή μας . Ειναι το καμπανάκι \"και εγω ειμαι εδώ\" του ανώτερου εαυτού μας για να μας \"αναγκάσει\' να αγαπήσουμε αυτό που είμαστε. Και αγαπάμε κάποιον αφού τον ανακαλύψουμε... έτσι δεν ειναι?

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2
    Καλημερα,
    ειμαι καινουρια στο forum το οποιο παρακολουθω τον τελευταιο καιρο.
    Ειμαι 29 ετων και κανονικα θα επρεπε να ειμαι στην καλυτερη φαση της ζωης μου, αλλα το τελευταιο διαστημα συγκεκριμενα εδω και 2 μηνες εχω ζαλαδες κυριως όταν ειμαι ορθια και κατι τρελα σφιξιματα στο μετωπο , πονοκεφαλοι που καταληγουν σε μουδιασματα στο προσωπο ματια μαγουλα στομα κλπ. Προσφατα εκανα μαγνητικη αυχενα και βρηκανε κατι σαν αυχενικο και ευθιασμο εκανα φυσιοθεραπιεσ αλλα καμια βελτιωση εκανα και αξονικη εγκεφαλου και ολα ηταν τελεια αλλα και παλι δεν ηρεμησα και τα συμπτωματα συνεχιζουν ακαθεκτα. Δε μπορω να συγκεντρωθω πουθενα εχω χασει το ενδιαφερον μου για άλλα πραγματα γιατι με έχει στην κυριολεξια καθηλωσει Δε ξερω τι αλλο να κανω που να απευθυνθω. Υπαρχει περιπτωση ολα αυτα να ειναι καταρεμενα ψυχοσωματικα λόγω αγχους και στρες ? ή πρεπει να ξανακανω αξονικη ή μαγνητικη εγκεφαλου? Δωστε μου μια λυση . Μηπως τελικα είναι στο μυαλο μου? Τι να κάνω στην προκειμένη περιπτωση? κοντευω να τρελαθω....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •