Είναι το σεξ είδος ψύχωσης;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Εκτός τόπου αναπαύσεως
    Posts
    142

    Είναι το σεξ είδος ψύχωσης;

    Με αφορμή την υπόθεση του ΝΣΚ και διαβάζοντας τα παρακάτω, πως βλέπετε την περίπτωση και ιδιαίτερα την αναφορά που γίνεται στο βιβλίο το οποίο τον περιγράφει σαν άνθρωπο για τον οποίον το σεξ είναι είδος ψύχωσης..!!

    Τι λένε οι ειδικοί;

    Τι λέτε εσείς οι μη ειδικοί, σας έχει τύχει ποτέ κάποιος που να έχει τέτοια συμπεριφορά, γράψτε εμπειρίες σας.


    Τριστάν Μπανόν: "Δέχτηκα πιέσεις για να μην του κάνω μήνυση"
    Τον Φεβρουάριο του 2007 μια νέα γυναίκα, η δημοσιογράφος και μυθιστοριογράφος Τριστάν Μπανόν, διηγήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή την περιπέτεια που είχε με τον Στρος Καν και τον τρόπο που πήγε να τη βιάσει.

    Στο πλατό της εκπομπής "93, Faubourg Saint- Honore", η δημοσιογράφος έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την απόπειρα βιασμού. Ο DSK της είχε δώσει ραντεβού σε ένα σπίτι για να συμφωνήσουν στο περιεχόμενο μιας συνέντευξης. «Έφτασα στη διεύθυνση που μου είχε δώσει, εκεί που υποτίθεται ότι ήταν το διαμέρισμα του. Όμως όταν έφτασα διαπίστωσα ότι ο χώρος ήταν άδειος και είχε μέσα μόνο ένα μαγνητόφωνο και μια τηλεόραση. Μόλις είπαμε τα τυπικά, μου άρπαξε το χέρι, πήγε να με αγκαλιάσει και να με φιλήσει. Εγώ αντιστάθηκα, εκείνος επέμεινε. Έγινε πιο βίαιος, εγώ τον χτύπησα με τα χέρια και τα πόδια, παρ' όλα αυτά δεν με άφηνε, μου έβγαλε το σουτιέν και προσπάθησε να μου κατεβάσει το παντελόνι». Την εποχή που έγινε το περιστατικό (2002) η δημοσιογράφος άρχισε να παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα και έπεσε σε κατάθλιψη. Η μητέρα της δημοσιογράφου, στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος, ψάχνει να βρει τους λόγους που η κόρη της έχει χάσει τη διάθεση για τη ζωή και την καριέρα της, και τελικά διαπιστώνει πως η αιτία των προβλημάτων της κόρης είναι η απόπειρα βιασμού από τον Στρος Καν. Τον συναντά και δημιουργεί επεισόδιο. Ο Στρος Καν δεν αρνείται το περιστατικό, λέγοντας: «Δεν ξέρω τι μου συνέβη, σαν κάτι να με χτύπησε στο κεφάλι». Η δημοσιογράφος πείθεται μετά από πιέσεις να μην κάνει αγωγή και η υπόθεση ξεχνιέται.

    Ούτε αυτή ούτε και η υπόθεση της απόπειρας βιασμού της καμαριέρας απ' τον Στρος Καν είναι η πρώτη φορά που μπλέκει τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ σε γυναικοδουλειές. Εδώ και χρόνια τον συνόδευε η φήμη του μεγάλου εραστή, του άντρα που έτρεχε πίσω από το φουστάνι, ή ακόμα του πολιτικού με το "δυναμικό" φλερτ στις γυναίκες δημοσιογράφους που ξεπερνούσε πολύ συχνά τα όρια της κοσμιότητας.

    Ώσπου το 2006 δημοσιεύτηκε ένα βιβλίο με τίτλο «Sexus Politicus», όπου ο Στρος Καν περιγράφεται ως ένας άνθρωπος για τον οποίο το σεξ είναι ένα είδος ψύχωσης. Στο βιβλίο αυτό αναφέρονται πληροφορίες που προέρχονται από αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τις όποιες ο Στρος Καν σύχναζε στο περιβόητο νυχτερινό κέντρο "Chantelles”, στο κέντρο του Παρισιού, όπου παντρεμένα ζευγάρια πηγαίνουν για να ανταλλάξουν ερωτικούς συντρόφους. Για πολλά χρόνια οι φήμες αυτές δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην πολιτική του σταδιοδρομία. Όμως το 2007, μόλις ανέλαβε διευθυντής στο ΔΝΤ, o δημοσιογράφος Zαν Καντρεμέ έθεσε δημόσια το πρόβλημα της εξάρτησης του Στρος Καν απο το σεξ, με άρθρο του στη Liberation. «Το μοναδικό πρόβλημα του Στρος Καν έχει να κάνει με τις σχέσεις του με τις γυναίκες. Όταν τις φλερτάρει, είναι αβάσταχτα πιεστικός, σε σημείο που να ασκεί ψυχολογική βία. Είναι ένα θέμα πασίγνωστο στα γαλλικά Media, αλλά κανείς δεν τολμά να το αναδείξει δημόσια».

    Μια αντίστοιχη περιπέτεια διηγείται και η Ορελί Φιλιπετίμ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία υπήρξε θύμα ενός βίαιου φλερτ του διευθυντή του ΔΝΤ. Η πρώην βουλευτής δηλώνει πως «δεν θα έκανα ποτέ το λάθος να βρεθώ ξανά σε κλειστό χώρο με τον Στρος Καν».

    Τα ίδια περίπου είπε μετά την περιπέτειά της η Ουγγαρέζα υπάλληλος του ΔΝΤ Πιρόγκα Νάγκι, η οποία είχε μια μικρή περιπέτεια με τον Στρος Καν που του δημιούργησε το πρώτο σημαντικό πρόβλημα. «Δεν ήμουν συνηθισμένη σε τόσο επιθετικό φλερτ. Είχα την αίσθηση πως αν αρνιόμουν θα έχανα, όπως ηξέρα πως θα έχανα και αν δεχόμουν» αναφέρει.

    Ίσως το τι πραγματικά αισθάνεται όταν φλερτάρει με τόσο έντονο τρόπο τις γυναίκες ο Στρος Καν το περιγράφει ένα ηγετικό στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος: «Δεν έχει συναίσθηση ότι είναι τόσο βίαιος, όταν φλερτάρει, αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιες ιστορίες που σιγά σιγά θα έρθουν στο φως".
    Βάλτε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, είναι τόσο όμορφο να είστε χαρούμενοι..

    Άβυσσος η ψυχή του διαδικτύου...

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    δεν ξερω ακριβως αν μπορουμε να χαρακτηρισουε την εμμονη κ το παθος καποιου με το σεξ ως "ειδος ψυχωσης"..... δε θα το λεγα ετσι ακριβως... σιγουρα υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που εχουν τετοια συμπεριφορα οπως περιγραφει το αρθρο για τον Στρος Καν με αποτελεσμα να γινονται υπερβολικα κτητικοι στις σχεσεις τους, να ειναι βιαιοι κ παρορμητικοι στο σεξ, κ να διεκδικουν στον τομεα αυτο ο,τι τους φτιαχνει με καθε μεσο... δεν βλεπω κατι αρρωστημενο σ ολο αυτο, υπαρχουν πολυ χειροτερες καταστασεις στο σεξ κ στη σεξουαλικη συμπεριφορα γενικοτερα ενος ανθρωπου, πιο πολυ εμμονη θα το λεγα κ παθος για ηδονη κ απολαυση..:P
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    home which home
    Posts
    2,326
    Ελα ρε σε λακρυ, δεν ειναι αρρωστημενο να πας να βιαζεις κοσμο;;

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    δεν ειπα οτι δεν ειναι αρρωστημενο να πας να βιαζεις κοσμο ουτε διακαιολογησα τη σεξουαλικη συμπεριφορα που περιγραφει στο αρθρο !!
    εννοω οτι δεν θεωρω αρρωστημενο το να ειναι καποιος σεξομανης/νυμφομανης κτλ μεχρι το σημειο ομως που δεν επεμβαινει στη ελευθερια αλλων ανθρωπων καταπατωντας την !! τοτε εννοειται οτι το καταδικαζω κ δεν χωραει καμια αιτιολογηση !!
    αλλο το να βιαζει καποιος κ αλλο το να εχει εμμονη με το σεξ κ να τη βρισκει με διαφορους τροπους..... αν κ ορισμενους οπως σκατολαγνεια, νεκροφιλια, κτηνοβασια... τους βρισκω πολυ αρωστημενους ακομη κ αν καποιος το κανει για την παρτη του κ μονο...
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    home which home
    Posts
    2,326
    Ποσοι σεξομανεις να συγκρατουνται και να μην την πεφτουν σε κοσμο αβερτα; Ποσοι παιδοφιλοι να συγκρατουνται και να μην κανουν τις σκεψεις τους πραξεις; ΑΥτο μαλλον ποτε δε θ ατο μαθουμε. Ουτως οι αλλως παιδοφιλοι θεωρουνται αυτοι που ασελγουν σε παιδια, οχι αυτοι που το φαντασιωνονται και δεν το κανουν πραξη.. παντως ο στρος καν αρρωστημενος ειναι.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    οκ δεν σημαινει ομως οτι ντε κ καλα οποιος ειναι σεξομανης οτι ριχνεται αβερτα σε οποιον βρει μπροστα του... μπορει πχ να γουσταρει να ικανοποιει συνεχως τα βιτσια του με συγκεκριμενα ατομα η τελοςπαντων να κανει one-night stands κ τετοια...
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    home which home
    Posts
    2,326
    Παντως το ναφτανεις σε σημειο να βιαζεις, οπως ο στρος καν, δε μπορει να ειναι απλα σεξομανια. Πρεπει να εχει θεματα πολλα, επιβολης ελεγχου, να κανεις κακο στον αλλο κτλ, αλλοιωσης της πραγματικοτητας, οτι η αλλη το ηθελε, και της αρεσε, κτλ. Αλλιως ναι απλα θα πληρωνε καποια.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    συμφωνω σ αυτο. οταν φτανει καποιος σε σημειο να βιαζει δεν ειναι απλα σεξομανια, κρυβονται πολλα απο πισω... τωρα οσο για τον στρος καν που λεει το αρθρο σιγουρα εχει πολλα θεματα σχετιζομενα μ αυτο κ μπορει πραγματι οπως λενε να του ειναι το σεξ ειδος ψυχωσης..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  9. #9
    Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    36
    Και πώς το ξέρετε ότι είναι ένοχος ο στρος καν ;

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    201
    Quote Originally Posted by BNW24 View Post
    Και πώς το ξέρετε ότι είναι ένοχος ο στρος καν ;
    με τοσες κατηγοριες στο παρελθον
    και αθωα περιστερα δεν τον λες.. αν και στη συγκεκριμενη περιπτωση με την καμαριερα επαιζεο να είναι στημενο απο τισ ΗΠΑ..
    [B][SIZE=6][COLOR="#000080"]Έχουμε 2 επιλογές: Να οργανώσουμε νέο έδαφος ή να αφήσουμε τα αγριόχορτα να μεγαλώσουν[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=5][/SIZE]

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Εκτός τόπου αναπαύσεως
    Posts
    142
    !!!


    Ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις αλλά, του/της Lacrymosa είναι νομίζω πιό κοντά στο θέμα αν το σεξ είναι είδος ψύχωσης..
    Βάλτε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, είναι τόσο όμορφο να είστε χαρούμενοι..

    Άβυσσος η ψυχή του διαδικτύου...

Similar Threads

  1. Τα αρνητικά συμπτώματα της ψύχωσης
    By mihalis in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 15
    Last Post: 10-03-2011, 22:40
  2. Replies: 5
    Last Post: 10-01-2010, 12:12
  3. Είναι η αρχή ψύχωσης;
    By tirogaridaki in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 33
    Last Post: 29-08-2009, 15:44
  4. Αγχολυτικά Tranxene (ειδος Benzodiapine)
    By lamegirl in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 8
    Last Post: 10-08-2009, 22:59
  5. αλλη μια περιπτωση ψυχωσης
    By @elena@ in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 29
    Last Post: 27-11-2008, 17:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •