Φίλος με καρκίνο...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Banned
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    641

    Φίλος με καρκίνο...

    Σήμερα έμαθα από τον αδερφό μου ότι ένας κοινός καλός μας φίλος διεγνώσθη με καρκίνο (κακοήθη). Πριν από δέκα μέρες είχα επικοινωνήσει μαζί του, όταν είχε εισαχθεί στην κλινική για τη χειρουργική επέμβαση. Ακούγονταν ευδιάθετος, σχετικά ήρεμος, μιας και οι γιατροί τον είχαν διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για καλοήθεια. Πριν από δύο μέρες πήρε τα αποτελέσματα της βιοψίας.
    Θέλω να τον βοηθήσω ψυχολογικά. Πέρα από την αμηχανία μου (γενικότερα σε τέτοιου είδους καταστάσεις), φοβάμαι ότι η θλίψη μου θα είναι εμφανής και δεν το θέλω. Πρώτα απ' όλα θέλω να του μιλήσω τηλεφωνικά (μένει σε διαφορετική πόλη από εμένα). Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τον δω και από κοντά. Βασικά δεν θέλω να τον προσεγγίσω λέγοντας του "δεν συμβαίνει τίποτα" κ.λπ. αλλά από την άλλη ούτε με διάθεση που θα δείχνει ότι συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό (άλλωστε έχει "μάχη" μπροστά του και ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κανείς την κατάληξη). Αν κάποιος έχει παρόμοιες εμπειρίες από το οικογενειακό ή φιλικό του περιβάλλον, θα με βοηθούσε να σας "ακούσω"...

  2. #2
    Εχω χασει φιλη στα 43 της απο καρκινο.... Την ειχα γνωρισει ομως ακριβως μετα την διαγνωση κ την επεμβαση... Πιστευω οτι πρεπει να εισαι διπλα στον φιλο σου στηριζοντας τον χωρις ομως να φανει οτι τον λυπασαι..αντιθετα να προσπαθεις να τον κανεις να βλεπει οτι ολα θα πανε καλα κ να μην σταματησει τον αγωνα....Να μην το βαλει κατω..Ευχομ αι τα καλυτερα για τον φιλο σου...
    "οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Athens
    Posts
    1,685
    Νομίζω ότι το "κουράγιο και θα είμαι δίπλα σου" αρκεί. Εφόσον ξέρει την κατάστασή του δεν έχει νόημα να του χαιδέψεις τα αυτιά. Μείνε δίπλα του όσο μπορείς. Και στο βαθμό που σας βγαίνει η αγκαλιά είναι καλή.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    The 36th Chamber of Shaolin
    Posts
    1,983
    Φιλε μου αυτο που πρεπει να κανεις εσυ και ολος ο στενος κυκλος του φιλου σου ειναι να μην τον αφησετε να αποδυναμωθει, να τον στειριζεται και οχι να τον λυπαστε ....Θελει δυνατο χαρακτηρα για μια τετοια κατασταση στο λεω απο εμπειρια . Εχασα το πατερα μου απο καρκινο, τον πολεμουσε σχεδον 4 χρονια.

  5. #5
    Banned
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    641
    Πρώτα απ' όλα παιδιά σας ευχαριστώ που απαντήσατε...
    Είμαι σαστισμένος από την εξέλιξη. Όταν έκανε την επέμβαση δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι πρόκειται για κάτι το σοβαρό.
    Ακούγεται ψύχραιμος... Μιλά σαν όλο αυτό να αφορά κάποιον άλλο... Δεν ξέρω... ίσως να προσπαθεί να "προστατευθεί" με αυτόν τον τρόπο...
    Αποφάσισα να τον επισκεφτώ σύντομα. Καλύτερα να τα πούμε από κοντά, πιο άμεσα...

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Αθήνα
    Posts
    371
    Τον Ιανουάριο, ένας πολύ καλός μου φίλος από το 1993, μου είπε ότι πάσχει από καρκίνο. Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου! Το καλό στην περίπτωσή του, είναι πως ήταν και εξακολουθεί να είναι ψύχραιμος και δυνατός, παρ’ ότι η περίπτωσή του είναι από τις ιδιαίτερα δύσκολες και τα ποσοστά σωτηρίας ελάχιστα. Επειδή το 2007 είχα χάσει άλλο ένα φίλο από την ίδια αρρώστια, έχω να σου πω ότι το πώς θα το χειριστείς, έχει να κάνει με το πώς το χειρίζεται και ο ίδιος ο φίλος σου.
    Σίγουρα δεν είναι καλό να καταλάβει ότι βρίσκεσαι σε βαθιά θλίψη, γιατί αυτό κατά μία έννοια , είναι σαν να μην πιστεύεις ότι θα σωθεί. Από την άλλη, ακόμα και ο ίδιος ξέρει ότι είναι λογικό να στεναχωριέσαι για αυτό που του συμβαίνει.
    Τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά στο θέμα του χειρισμού. Όταν φτάσεις εκεί, το ένστικτο θα σε οδηγήσει να κάνεις το σωστό. Θα βρεις την δύναμη που τώρα δεν φαντάζεσαι ότι έχεις.

Similar Threads

  1. Νοσοβοφια για καρκινο
    By konsav92 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 9
    Last Post: 03-02-2011, 21:46
  2. Εχω καρκινο?
    By auroula in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 44
    Last Post: 22-09-2010, 17:41
  3. φοβία για τον καρκίνο...
    By nama in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 118
    Last Post: 31-10-2008, 18:27
  4. Φόβος για καρκίνο
    By imagine in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 7
    Last Post: 10-05-2008, 21:42
  5. φοβία για καρκίνο...
    By gemini in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 2
    Last Post: 18-09-2007, 11:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •