Πόσο δύσκολος είναι ο γάμος τελικά; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 59
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Αθήνα
    Posts
    160
    Δεν με πιανετε καθολου! Εγω δεν μιλησα για καμια υποταγη της γυναικας στον αντρα και ουτε βεβαια πιστευω πως η διαφορα ικανοτητων μεταξυ τους ειναι χαοτικη. Και βεβαια η γυναικα πρεπει να ειναι οικονομικα ανεξαρτητη, αυτο ομως δεν την κανει και απολυτα ιση. Η ιδια η γυναικα τις περισσοτερες φορες επιθυμει σχεση με εναν αντρα που εστω και λιγο να ειναι πανω απο αυτη οικονομικα, κοινωνικα κτλ. Αυτο εχει να κανει με τη φυση της και δεν θα πρεπει σε καμια περιπτωση να θεωρηθει ως υποτιμηση της αξιας της. Οσο ομως η γυναικα προσπαθει να γινει απολυτα ιση με τον αντρα, να ξερετε οτι αυτο τελικα θα της γυρναει μπουμερανγκ και οτι η μεγαλυτερη χαμενη θα ειναι παντα η ιδια!

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    178
    Φίλε Τάσο κατανοώ αυτά που γράφεις και συμφωνώ ότι η γυναίκα στην προσπάθειά της να πετύχει την απόλυτη ισότητα, τα χει κάνει σκατά (κάποιες φορές) έχοντας απαρνηθεί χαρακτηριστικά του ίδιου του φύλου της.
    Από την άλλη όμως, με εξόργισε αυτό που έγραψες για την οικονομική συνεισφορά των συζύγων. Δηλαδή , κατ εσέ, η γυναίκα που συνεισφέρει κατά 80% στην ανατροφή των παιδιών (από ξεσκάτισμα και τάισμα μέχρι διάβασμα και εξωσχολικά) και στην λειτουργικότητα του σπιτιού (φαγητό, καθαριότητα κλπ), και μόνο 20-30%στον οικονομικό οικογενειακό προυπολογισμό, δεν έχει δικαίωμα λήψης απόφασης?? Δε νομίζω. Η προσφορά του καθενός στην οικογένεια είναι ισάξια. Όχι ίδια, αλλά ισάξια.

    Επομένως, δεδομένης της ισότιμης προσφοράς άντρα και γυναίκας στην οικογένεια (με παιδιά), οι αποφάσεις είναι κοινές, και κανένας δεν είναι πάνω από τον άλλον. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται, πλάι πλάι πορεύονται απλώς με διαφορετικά καθήκοντα ο καθένας. Για να λειτουργεί σωστα η οικογένεια. Αυτό πιστεύω
    Πάντα φιλικά,
    Τίνα

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Αθήνα
    Posts
    160
    Οχι, δεν συμφωνω οτι βρισκονται απολυτα στο ιδιο επιπεδο. Ο λογος που η γυναικα απο ανεκαθεν εχει αναλαβει τις δουλειες του σπιτιου ειναι οτι στον αντρα πεφτει το βαρος της κυριας οικονομικης συνεισφορας, που σημαινει οτι αυτος ειναι λογω ανωτεροτητας υποχρεωμενος να δουλεψει για να συντηρησει την οικογενεια. Η γυναικα τις περισσοτερες φορες δεν ειναι το ιδιο ικανη να φερει οσα χρηματα μπορει να φερει ο αντρας στο σπιτι, γι\' αυτο και αναλαμβανει την πιο ευκολη υποχρεωση που ειναι τα οικιακα. Τωρα, αν θελει να δουλευει για να ειναι οικονομικα ανεξαρτητη, αυτο ειναι ενα αλλο θεμα. Το σιγουρο ειναι οτι στο 80% των ζευγαριων ακομα και σημερα - και δεν μιλαω μονο για τους εγγαμους, η γυναικα δουλευει για τον εαυτο της ενω ο αντρας και για τους δυο!

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    178
    Βρε Τάσο, ποιός θα μεγαλώσει τα παιδιά?? Είναι τυχαίο ότι μέχρι να κάνουν παιδιά οι γυναίκες δουλεύουν, εξελίσσονται, βγαζουν λεφτά και κατέχουν καίριες επαγγελματικές θέσεις το ίδιο όπως και οι άντρες? Δεν είναι θέμα ικανότητας βρε συ, είναι θέμα κοινωνικών συνθηκών και βιολογικών παραγόντων. Η τεκνοποιία ρίχνει τη γυναίκα πίσω στα επαγγελματικά της.(ειδικά σε ελεύθερα επαγγέλματα)

    btw δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γυναίκες βγάζουν καλά λεφτά σε σχέση με τους συζύγους.

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Αθήνα
    Posts
    160
    Και πριν απο το γαμο σπανιως οι γυναικες βγαζουν τα ιδια λεφτα με τους αντρες τους. Μπορω να σου μιλησω με στοιχεια γιατι η δουλεια μου εχει σχεση με στατιστικη και δημογραφικα. Δεν ειπα οτι ειστε ανικανες αλλα στατιστικα ακομα και στις νεαρες ηλικιες οι αντρες βγαζουν περισσοτερα λεφτα απο τις γυναικες. Μην το αμφισβητεις γιατι ειναι αληθεια!

  6. #21
    Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Αθήνα
    Posts
    80
    ναι βεβαια αν δεις τα στατιστικα πραγματι οι γυναικες βγαζουν λιγοτερα απο τους αντρες, αλλα συχνα εχουν τα ιδια ακριβως η και περισσοτερα προσοντα.

    οι εργοδοτες δεν ειναι πιθανο να επενδυσουν σε μια γυναικα - μελλοντικη μητερα, γιατι απλα δεν τους συμφερει οικονομικα.

    και οι ιδιες οι γυναικες συχνα δεν δινουν βαρος στην καριερα γιατι σκεφτονται οτι δεν συνδυαζεται με γαμο και παιδια.
    οποιος εχει αποπειραθει να συντηρησει ενα σπιτι και μια σχεση μαζι ξερει πως οι οικιακες υποχρεωσεις δεν ειναι καθολου \'ευκολες\'.

    γενικα παντως σε ενα γαμο καλο ειναι να ειναι ξεκαθαρος ο καταμερισμος των υποχρεωσεων, λαμβανοντας υποψιν και κοινωνικους-βιολογικους παραγοντες και τις αποψεις του καθε ζευγαριου.

    προσωπικα ενθαρρυνω τα μελλοντικα ζευγαρια να μην περνουν στο γαμο απευθειας απο τη συγκατοικηση με τον μπαμπα και τη μαμα και να δοκιμασουν καταρχην να διαχειριστουν μονοι τους την καθημερινοτητα.

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Αθήνα
    Posts
    160
    Κοιταξε, ειναι αληθεια οτι σε αυτο τον κοσμο ποτε κανεις δεν παραδεχτηκε ευκολα πως ειναι κατωτερος απο καποιον αλλο. Ακομα κι ενα καρο επιστημονικες αποδειξεις να σας εφερνα, στις οποιες φαινεται ξεκαθαρα η εγκεφαλικη υπεροχη του αντρα εναντι της γυναικας (μεγαλυτερος εγκεφαλος, πολυ περισσοτερη φαια ουσια κτλ.), ειναι σιγουρο οτι παλι δεν θα συμφωνουσατε μαζι μου. Δυστυχως βεβαια για εσας, η ιστορια αλλα και το παρον της ανθρωποτητας μιλουν απο μονα τους σχετικα με το ποιο απο τα δυο φυλα εχει την ικανοτητα να εμπνευστει, να δημιουργησει και να αλλαξει τον κοσμο που ζουμε. Ολα τα υπολοιπα πιστευω πως ειναι περιττα και το θεωρω μαλλον ανουσιο να συνεχισω εδω αυτη τη συζητηση...

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    στα νώτα μου
    Posts
    1,559
    Originally posted by Tασος
    Δυστυχως βεβαια για εσας, η ιστορια αλλα και το παρον της ανθρωποτητας μιλουν απο μονα τους σχετικα με το ποιο απο τα δυο φυλα εχει την ικανοτητα να εμπνευστει, να δημιουργησει και να αλλαξει τον κοσμο που ζουμε.
    όπως και να τον καταστρέψει αλλά ας μη βγούμε πολύ εκτός θέματος...

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    354
    Originally posted by pennyva
    προσωπικα ενθαρρυνω τα μελλοντικα ζευγαρια να μην περνουν στο γαμο απευθειας απο τη συγκατοικηση με τον μπαμπα και τη μαμα και να δοκιμασουν καταρχην να διαχειριστουν μονοι τους την καθημερινοτητα.
    Είμαι πεποισμένος πως αν όλα τα ζευγάρια είχαν την δυνατότητα συγκατοίκησης πρίν το γάμο, πολύ λιγότεροι γάμοι θα διαλύονταν.

  10. #25
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    354
    Θα πάω ακόμα πιο μακριά.

    Οι άνθρωποι ΔΕΝ πρέπει να παντρεύονται, παρά ΜΟΝΟ όταν νιώθουν την ανάγκη να δημιουργήσουν οικογένεια με τον σύντροφό τους.

  11. #26
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    719
    Η δημιουργική σχέση στα δύο φύλα χαρακτηρίζεται από πολλούς παράγοντες όσων αφορά την μακροπρόθεσμη πορεία της.....

    Δεν είναι αγώνας υπεροχής ιδιοτήτων, αρμοδιοτήτων και ικανοτήτων - αλλά η κοινή συνεισφορά δυνατοτήτων για τη διαχρονική ,ουσιαστική και επικοδομητική της θεμελείωση........
    Υπάρχουν άντρες που κουβαλάνε μεγαλύτερο βάρος ευθυνών σε αυτήν, γυναίκες που κουβαλάνε επίσης το μεγαλύτερο βάρος ευθυνών σε αυτήν, σύζυγοι που μοιράζονται εξίσου το βάρος ευθυνών, καθώς και ζευγάρια που λόγο κοινής ανευθυνότητας ρόλων οδηγούνται γρήγορα σε διάλυση της σχέσης....


    Καλό θα ήταν να αναλογιζόταν ο κάθε ένας μας είτε άντρας - είτε γυναίκα τον αποδοτικότερο τρόπο που θα μπορούσαν να βελτιώσουν και να απογειώσουν θετικά το γάμο τους!!!

    \'Οσων αφορά τον οικονομικό παράγοντα υπάρχουν ζευγάρια όπου ο άντρας τυγχάνει να έχει δουλειά που αποφέρει μεγάλο εισόδημα, όπως και γυναίκες που συντηρούν το σπίτι με μεγάλο μισθό από ότι ο άντρας....

    Το θέμα τελικά ποιό είναι? Το οικονομικό βαρόμετρο μιας σχέσης ...ή η ισορροπία σε αυτήν? Τα ιστορικά στοιχεία δε καλά είναι..........αλλά μιας και μιλάμε για το σήμερα και δεδομένου ότι τα κοινωνικά κριτήρια έχουν σαφώς διαφοροποιηθεί από την εποχή των <<...παγετώνων :P:P >> καλό είναι να είμαστε λίγο πιο επίκαιροι και να μην δημοσιεύουμε υποκειμενικές αντιλήψεις......βάση προσωπικών αρνητικών μας εμπειριών ( αυτό ως απάντηση στον Τάσο.......)

    Σήμερα εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών επιβίωσης και τα δύο φύλλα αναγκάζονται να υπερβούν τις δυνάμεις τους , προκειμένου να τα βγάλουν πέρα και να στήσουν ένα ζεστό και σταθερά λειτουργικό σπιτικό.........;)

  12. #27
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    354
    Originally posted by Μιχάλης
    Αν αποκλείσουμε τις γενικότητες και τις αοριστίες όπως ειλικρίνεια και τρυφερότητα που αναφέρει ο Αλέξαντρος και μιλούσαμε πιο συγκεκριμένα ποιά πιστεύετε θα ήταν εκείνα τα στοιχεία που βοηθούν μια σχέση να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί στο χρόνο και ποιά είναι εκείνα που την μαραζώνουν?
    Θα με ενδιέφερε πραγματικά η άποψή σας, ιδίως του γυναικείου πληθυσμού.
    Πιστεύω πως ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί εραστές και εν δυνάμει σύζυγοι είναι η αναφορά στους πρώην.

    Ειδικά όταν υπάρχουν συγκρίσεις...

  13. #28
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2,456
    Σ\' αυτό συμφώνω... Και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται.

  14. #29
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    στα νώτα μου
    Posts
    1,559
    Γιατί έχουμε μάθει να συν-κρίνουμε τις εμπειρίες μας, πόσω μάλλον τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτές...
    Συμφωνώ πάντως πως δεν τα λένε όλα σε όλους...

  15. #30
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2,456
    Μου θυμίζει μία σκηνή από έργο ή ήταν βιβλίο με μία μεσήλικη γυναίκα που αναφωνούσε κάθε λίγο: αχ εγώ θα μπορούσα να είχα παντρευτεί το ΝΑΥΑΡΧΟ αλλά έμεινα μαζί σου!!!


    Originally posted by raphsssodos
    Originally posted by alexandros3
    Γιατί το λες αυτό; Αν θες μου εξηγείς.
    γιατί αλέξανδρε θα περίμενα να είναι και να ζουν ως ελεύθεροι άνθρωποι...τα εφόδια στα οποία αναφέρεσαι θα περίμενα να τα χρησιμοποιήσουν για να απεμπλακούν από μία ανούσια σχέση ή αν προτιμάς από μια σχέση που δεν διορθώνεται -γιατί κακά τα ψέματα υπάρχουν τέτοιες σχέσεις- και όχι να μένουν σε αυτή με το πρόσχημα πως ο καιρός θα φτιάξει τα πράγματα και όλα θα γίνουν όπως πριν...βέβαια η ζωή είναι του καθενός για να τη ζει και να την αισθάνεται όπως αυτός θέλει...
    Είναι δύο διαφορετικά πράγματα νομίζω η μόρφωση και η συναισθηματική νοημοσύνη. Το ευκταίο είναι να συνδυάζονται. Πάντως δεν εννούσα ότι οι \"μορφωμένοι\" άνθρωποι παραμένουν σε ανούσιες σχέσεις. Εννοούσα ότι διαλύονται γάμοι και εξ αυτών. Οπότε εδώ εμπίπτει νομίζω η συναισθηματική εφυία και γενικότερα το να έχεις λύσει πράγματα μέσα σου. Θα περίμενα από τέτοιους ανθρώπους να είναι πιθανότερο να το είχαν πράξει.

    Πολύ κατατοπιστικό και το ποστ της pennyva. Κοίτα να δεις λοιπόν που τα οικονομικά είναι από τα πρώτα «πεδία μάχης». Ενδιαφέρον.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •