s.o.s!!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Thread: s.o.s!!!!!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    9

    s.o.s!!!!!

    καλη χρονια σε ολους!!!!!!!και κυριως σε εμας που παλευουμε με τις διατροφικες διαταραχες!!δεν ξερω αν ειναι χειροτερο να υποφερεις σωματικα ή ψυχικα...ωραιο ειναι το κλικ οταν σου γινεται και βαζεις μια σειρα στη διατροφη..οταν ομως το χανεις και πεφτεις στην βουλιμια πως την παλευεις?????ελπιζω να υπαρχει κανενα ατομο που να θελει να επικοινωνουμε γτ εμενα θα με βοηθησει πολυ να μιλαω με ατομα που εχουν το ιδιο προβλημα και με νιωθουν!!!!!!!!καλη χρονια και πααααααααλι ..

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    20
    καλη χρονια! ειναι πολυ δυσκολο το σημειο αυτο που πεφτεις στηην βουλιμια. το θεμα ειναι να βρισκεις την δυναμη καθε μερα και να προσπαθεις να το ξεπερασεις. καθε μερα να ξυπνας και να κανεις σωστα την διατροφη σου , ανεξαρτητα αν καθε βραδυ τρως υπερβολικα! καθε μερα θα προσπαθεις και θα παρατηρεις τον εαυτο σου γιατι το κανεις. θα ερθει και η μερα που θα το καταφερεις. θελει επιμονη και υπομονη !

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    119
    θα συμφωνήσω επί μέρους με την anzelik92. Το χρωστάς στον εαυτό σου να "ξανά σηκωθείς".. Σκέψου ότι κάθε μέρα είναι μια καινούρια αρχή της υπόλοιπης ζωής σου... και επαγωγικά κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Εμείς οι βουλιμικοί συχνά διακατεχόμαστε από τον λεγόμενο "διχοτομικό τρόπο σκέψης",τα βλέπουμε όλα άσπρα ή μαύρα και ξεχνάμε παντελώς το γκρί... είμαστε απείρως τελειομανείς και συχνά υποκύπτουμε σε φαύλους κύκλους μιας επαναλαμβανόμενης νευρωτικής συμπεριφοράς.

    Όσο παλεύω με τη βουλιμία αυτό συνειδητοποιώ: δεν αρκεί απλά να σταματήσουμε τους εμετούς, δεν αρκεί απλά να αποκτήσουμε μια ισορροπημένη σχέση με το φαγητό.. όλα αυτά θα είναι οι συνέπειες αν και εφ' όσον τροποποιήσουμε κάποιες προβληματικές εκφάνσεις της συμπεριφοράς μας και εν γένει του χαρακτήρα μας.

    Προσπάθησε να βοηθήσεις τον εαυτό σου με όποιο τρόπο μπορείς. Μην κοιτάζεις με θυμό το παρελθόν ούτε με φόβο το μέλλον, κοίτα γύρω σου προσεκτικά.:grin:

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    9
    παιδια ειναι πραγματικα πανδυσκολο!!!!!!!!!αλλα πραγματικα εχω φτασει σε σημειο να πιστευω οτι εαν μιλησω με καποιον που αντιμετωπιζει το ιδιο θα με κανει να προχωρησω και να εχω μια υγιειη σχεση με το φαγητο...δεν ξερω ομως πως να το αντιμετωπισω γτ ειμαι φοιτητρια και περα απο το οτι παλευω για το πτυχιο δεν μπορω να νοιαστω για κατι αλλο!!!!!!νομιζω οτι εαν παιρνω τηλεφωνο οταν με πιανει βουλιμικο επεισοδιο μπορει κ να με βοηθησει να το αποφυγω..:) :)

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,205
    thalia.p σου εύχομαι καλή χρονιά κ καλό πτυχίο!!!!

    όντως είναι πάρα πολύ δύσκολο κ ο κάθε άνθρωπός θέλει το χρόνο του κ πίστεψε με έρχεται η κατάλληλα στιγμή!!!!!

    Εγώ μέχρι τώρα σκεφτόμουνα συνέχεια το παρελθόν μου!
    Σκεφτόμουνα συνέχεια εαν έκοβα τις βλακείες θα είχα χάσει τόσα κιλά, ώσπου μια μέρα είπα, μα καλά τι κάνω? αφήνω να περνάει κ το παρόν μου κ έτσι πλέον προσπαθώ να υιοθετήσω μια ισορροπημένη διατροφή με τη βοήθεια κ του διαιτολόγου, την οποία θα ακολουθώ για όλη μου τη ζωή κ όχι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να χαθούν τα κιλά.
    Πρωταρχικός μου στόχος είναι να ελαττώσω τα γλυκά κ απο εκεί κ πέρα τα κιλά αργά ή γρήγορα θα χαθούν!

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    9
    συμφωνω οτι ερχεται η καταλληλη στιγμη αλλα το θεμα με τα υπερφαγικα επεισοδια ειναι οτι τρως και μετα οταν βλεπεις την εικονα σου στον καθρεφτη εχεις φουσκωσει τοσο που απλα απελπιζεσαι..και ενω το αντιλαμβανεσαι κ εχεις ενοχες την επομενη μερα συνεχιζεται το ιδιο...φαυλος κυκλος!!!!!!!!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,205
    το θέμα είναι να ξεφύγεις απο τον φαύλο κύκλο!!!

    Τόσα χρόνια κ εγώ μέσα σ΄ αυτόν τον φαύλο κύκλο ζούσα, τώρα κάνω μια προσπάθεια να βγώ!:bisou:

    Προσπαθώ να μη νιώθω τύψεις κ ενοχές μετά απο ένα υπερφαγικό, μέχρι τώρα μετά απο μια κρεπάλη περνούσα στην αντίπερα όχθη της αφαγίας, την οποία δεν άντεχα για μεγαλό χρονικό διάστημα κ πάλι φαγητό κ πάλι τύψεις...................

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    9
    σε καθε ατομο διαφερει η δυσκολια...εσυ τουλαχιστον δεν ειχες υπερφαγικα επεισοδια καθε μερα..το οτι το αντιλαμβανεσαι εστω κ για μια μερα και δεν υπερβαινεις τα ορια ειναι πολυ καλο σημαδι..δεν ξερω εαν ξεπερνιεται...γτ βλεπεις οι δυσκολιες πανε και χτυπανε τους αδυναμους ανθρωπους!

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    6
    καλή χρονιά σε όλους! θάλεια κουράγιο, βρίσκομαι κι εγώ σε παρόμοια κατάσταση, όπου ενώ θεωρώ πως έχω ξεπεράσει το πρόβλημα, ξαφνικά ξαναπέφτω με τα μούτρα και χειρότερα...αν θέλεις ακόμα να μιλήσεις με κάποιον μπορείς να μου στείλεις u2u..ίσως βοηθηθούμε κι οι δύο!

  10. #10
    δεν εισαι μονη σου κοριτσι μου. τουλαχιστον εχουμε την αλληλοκατανοηση που δυστυχως στον πραγματικο εξω κοσμο λειπει στο συκγεκριμενο θεμα.
    καλη χρονια να εχεις και καλη δυναμη...

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    9
    ειναι μεγαλο πραγμα να εχεις παρεα σε ο,τι περνας..αλλα πιστευω οτι σε οποιον και αν πουμε τι περναμε δεν θα καταλαβει κατι εαν δεν το εχει περασει..το θεμα ειναι οτι εχω στηριγματα αλλα με το να μου λενε το κλισε ''ΑΠΛΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ'' δεν βοηθανε και πολυ..ειναι δυσκολο γτ δεν υπαρχει λοβοτομη μυαλου κ δεν ειναι ολα απλα..

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    9
    καλη χρονια και σε σενα μαρακι..ευχομαι ολοι να ξεπερναμε τα προβληματα και να εχουμε σωματικη και ψυχικη υγεια..:) :) :)

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    447
    thalia μου να σε ρωτήσω, έχεις ψάξει να δεις μήπως στο πανεπιστήμιό σου υπάρχει ψυχολόγος για τους φοιτητές?

  14. #14
    Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    47
    γειαα σουυυ κ εγω θελω καποιον να μιλαω..το e-mail μου ειναι το [email protected] οποτε θελεισ στειλε μου

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •