Πως να τον βοηθησω??
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    125

    Πως να τον βοηθησω??

    Καλησπερα σε ολους,οπως εχω ξαναγραψει εδω εχουμε προβλημα με ναρκωτικα στην οικογενεια μας. Ο αδελφος μου ειναι χρηστης... ηταν περιστασιακος αλλα μου φαινεται τωρα πως τα πραγματα δυσκολεψαν... Ξερει κανεις αν περασεις στις ενεσεις ηρωινης αν υπαρχει πλεον πια επιστροφη? Σημερα ανακαλυψε η μαμα μου συριγγα και τρυπα στο χερι του. Πρωτη φορα.
    [B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    Σορρυ που μπορει να σε σοκαρω, αλλα εφοσον υπηρξε πρωτη φορα θα υπαρξει και συνεχεια, εφοσον το προβλημα δν αντιμετωπιστει δραστικα απο τη ριζα του.. Λυπαμαι για τον αδερφο σ κ π εφτασε σε τετοιο σημειο, αλλα χωρις να θελω να σας ριξω ευθυνες ως οικογενεια, μηπως επρεπε καποια πραγματα να γινουν εγκαιρως στην ωρα τους? Διοτι δν περναει κανεις στην πρεζα απο τη μια μερα στην αλλη, αλλα θελει χρονο, κ απ ο,τι φανηκε ο αδερφος σ ειχε ολον τον χρονο στη διαθεση του... Μηπως σ αυτο το διαστημα θα μπορουσατε να κανετε κατι για να μν φτασει ως εδω, το οποιο προφανως δν κανατε? Λεω εγω τωρα... Αποψη μου.. Παντως για να σου προτεινω κατι πιο πρακτικο προσπαθησε να τον πεισεις να επισκεφτει καποιον ψυχιατρο κ μπες στο σαιτ του οκανα η του κεθεα κ δες εκει τι προγραμματα υπαρχουν (ανοιχτου κ κλειστου τυπου). Το βασικο ζητημα ομως για να ειναι επιτυχης η απεξαρτηση ειναι να αποφασισει ο ιδιος ο χρηστης κ ν παλεψει, δν ειναι ευκολος ο αγωνας αλλα δν γινεται αλλιως αμα θελει να ζησει μια αξιοπρεπη κ μακρια απο ουσιες ζωη κ να μν τον βρουνε νεκρο σε κανα χαντακι με τη συριγγα καρφωμενη.. Ειχα ατομο στο οικογενειακο μ περιβαλλον π εφυγε απο ναρκωτικα, κ το καταλαβαν οι δικοι του κατοπιν εορτης.. Καντε κατι οσο προλαβαινετε, μν χανετε αλλο χρονο..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    125
    Πηραμε χαμπαρι οτι εχει μπλεξει με ναρκωτικα πριν 2 χρονια. Δεν εμενε κοντα μας. Ηταν στην Αθηνα μονος του και ηρθε ξαφνικα τρομαγμενος απο την εικονα του και μας το ειπε και το ειδαμε κι ολας. Ρωτησαμε και στο Κεθεα και στον οκανα δεν θελει να παει σε κλειστο προγραμμα.. Βασικα εχω την εντυπωση οτι δεν θελει να παει καθολου σε προγραμμα, γιατι και στον Οκανα εκλεισε ραντεβου αλλα δεν πηγε. Μαλλον δεν το εχεις ζησει εκ των εσω καποιον με ναρκωτικα τετοια. Θα βρει τον τροπο να ξεφυγει με ψεματα με χιλια δυο. Τι να καναμε να τον κλειδωναμε μεσα στο σπιτι και παλι καπως θα εφευγε. Μεχρι ρωτησαμε αν ειναι δυνατον να του απαγορευτει η εξοδος απ το νησι με καποιο τροπο αλλα ουτε αυτο γινετε. Ποιος δεν θελει να του αλλαξει γνωμη τουμιλαμε συνεχεια και σε ψυχιατρο πηγαμε εκανε μια θεραπεια ηταν καλα για ενα τετραμηνο...μετα εφυγε και παλι τα ιδια
    [B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    23
    Για να απεξαρτηθεί κάποιος που κάνει χρήση ναρκωτικών και ιδίως χρήση ηρωίνης χρειάζεται να το θέλει πρώτα ο ίδιος, να καταλάβει ότι κάνει κακό στον εαυτό του, ότι χάνει πολλά κάνοντας χρήση, ότι καταστρέφει τη ζωή του, ότι είναι χρήσιμος για κάποιους που τον χρειάζονται, ότι θέλει να αλλάξει. Γιατί όταν μιλάμε για χρήση δεν εννοούμε την πράξη, πίνω, μαστουρώνω και τέλος, αλλά όλη τη φιλοσοφία που έχει ο χρήστης για τη ζωή του. Πρέπει να δουλέψει σκληρά για να απεξαρτηθεί και μόνος του δεν θα το καταφέρει σίγουρα. Πόσο μαλλον αν δεν το επιθυμεί ο ίδιος. Σίγουρα στην περίπτωση του αδερφού σου δεν θα είναι εύκολο, θα πρέπει να του μιλήσετε, να τον βάλετε κάτω και τα του τα πείτε ένα χεράκι. Με το καλό δεν βγαίνει τίποτα, δεν θέλει γλύκες και κουραφέξαλα, εδώ παίζει τη ζωή του. Να τον πείσετε να μπει σε κλειστό πρόγραμμα μόνο έτσι θα κόψει. Και το θέμα δεν είναι να κόψει για κάποιο διάστημα, αλλά να ξεχάσει την ιδέα της χρήσης για να μην έχει υποτροπή αργότερα. Αυτό θα το καταφέρει μόνο στο κλειστό πρόγραμμα. Το ΟΚΑΝΑ δουλεύει με υποκατάστατα, με τον εύκολο δηλαδή τρόπο, τη μεθαδόνη που ίσως τη διαλέξει α θέλει να φύγει από την ηρωίνη. Θεωρώ όμως ότι το ΚΕΘΕΑ κάνει την καλύτερη δουλειά, θα τον βοηθήσει πολύ και θα βγει άλλος άνθρωπος. Φυσικά με τη συμπαράσταση της οικογένειας. Αρχικά καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το κέντρο ενημέρωσης οικογένειας του ΚΕΘΕΑ της περιοχής σας αν δεν επιθυμεί ο ίδιος να το κάνει και να ενημερωθείτε περαιτέρω. Να ξέρεις πως χρειάζεται δύναμη και από τη μεριά σας γιατί η στάση σας απέναντί του θα είναι πολύ σημαντική, ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι για την αρχή. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μπορέσει να ξεφύγει σύντομα από την υπουλη αυτή σκόνη...

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    125
    Καλημερα σε ολους! Andreiana και με το καλο και με το κακο με ολα του εχουμε φερθει. Τι να σου πω χτες πουλησε ανταλλαξε το μπουφαν του δεν ξερουμε τι το εκανε παντως γυρισε χωρις μπουφαν και χαλια. Του λεμε για τα προγεμματα λεει δεν θελω στην τειλικη μ αρεσει αυτο που κανω... Του λεω οτι επιρρεαζει τις ζωες ολων μας γιατι εχει τοσα ατομα να τον νοιαζονται και τον αγαπανε λεει δικη μου ειναι η ζωη και οτι θελω την κανω... Καταννοω οτι ειναι πολυ δυσκολο να ξεφυγει καποιος απο ολο αυτο η ψυχικη εξαρτηση που σου κανει ειναι τεραστια. Συμφωνω και εγω οτι ο Οκανα δεν ειναι η λυση.. Δεν ξεφευγεις απο το πιωμα... απλα αντικαθιστας την ηρωινη με μεθαδωνη παλι απο κατι εισαι εξαρτημενος. Ασε που το κτηριο ειναι στο κεντρο του προβληματος. Για μενα θελει ψυχολογικη υποστηριξη ολοι οι χρηστες θελουν γιατι κατι κρυβεται απο πισω απο την χρηση ....γιατι καποιος να θελει να καταστρεψει την ζωη του?? Αλλα δυστυχως δεν υπαρχει ενα προγραμμα να τον παμε με το ζορι...Τελικα μονο οταν το ζεις στο απιτι σου καταλαβαινεις πραγματικα τον πονο που προσφερει η κατασταση αυτη σ αυτους που το ζουν.
    [B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    Λυπαμαι αμα σε απογοητευσω κ ευχομαι πραγματικα να κανω λαθος, αλλα διαβαζοντας το τελευταιο σου ποστ κ τα ολα οσα εχει κανει (τα νεοτερα) θελω να σου πω οτι φοβαμαι πολυ για τον αδερφο σου.. δν ξερω τι μπορει να γινει καθοτι δν ειμαι ειδικος, αλλα εχοντας περασει ευτυχως πολυ μικρο διαστημα μεσα στη χρηση (οχι ηρωινη κ κοκαινη φυσικα, πιο "απλα" πραγματα), αμα κατρακυλησει κανεις κ πεσει πολυ βαθια μετα ειναι δρομος χωρις επιστροφη... αυτο π μ ρθε τωρα ειναι οτι εφοσον δν παει αυτος στον ψυχιατρο να πατε εσεις κ να σας πει τι πρεπει να κανετε η πως να του φερεστε η τελοσπαντων οτιδηποτε προκειμενου να διευθετηθει εστω κ λιγο η κατασταση κ να ανακουφιστει κ αυτος κ εσεις ως οικογενεια.. :)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    125
    καλησπερα lacry και σ ευχαριστω που μου γραφεις. Ξερω ποσο ασχημη ειναι η κατασταση δεν με τρομαζεις παραπανω...Χτες πεθανε εδω ενα παιδι απο ναρκωτικα. Τον βρηκαν με την συριγγα στην κοιλια... Δεν κοιμηθηκα ολη νυχτα φτανουν οι δικες μου φοβιες. Ηρθε και αυτο και με αποτελειωσε. Τον πηρα τον αδελφο μου τηλ του τα ειπα γιατι τον ηξερε και η απαντηση ηταν... δεν ειμαι εγω σαν αυτον. Και δικαιωμα μου ειναι να κανω οτι θελω το ιδιο το βιολι παλι. Δεν το αντεχω αλλο αυτο. Αν ημουν εγω φυσιολογικη και δεν ειχα τοσες φοβιες θα μπορουσα ισως να αντιμετοπισω και αλλιως την κατασταση. Ομως δεν ειμαι και μονο η σκεψη οτι θα παθει κατι με τρελενει ακομη περισσοτερο
    [B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    15
    Από τη δική μου μικρή εμπειρία μπορώ ίσως να συμβουλέψω τα εξής: Κτίστε πάνω στα θετικά στοιχεία του παιδιού- που σίγουρα έχει. Ενημερώστε τον, αποφεύγοντας να τον κρίνετε για τις επιλογές του. Συζητήστε με ειδικούς αλλά χωρίς να τους κάνετε πανάκεια. Κανείς δεν ξέρει τον άνθρωπο σας καλύτερα από σας. Εμπιστευθείτε το ένστικτο σας αλλά και να το ελέγχετε. Ούτε το δικό μου παιδί ήθελε να πάει σε ψυχολόγους και κοινότητες όμως πήγα εγώ. Δοκίμασα πολλούς μέχρι να βρω αυτόν που μου ταιριάζει. Το σημαντικότερο που διδάχτηκα είναι να τον αντιμετωπίζω σαν ενήλικα. Καλό κουράγιο.

  9. #9
    Banned
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    athens
    Posts
    4,129
    Καλησπερα ρεντγουντ.¨)

    Θα ηθελα να σου πω την αποψη μου κι μονο, δεν ειμαι γιατρος ουτε ξερω προσωπικα τον αδελφο σου. Απο την δικια μου εμπειρια, οπου αποτελεσμα ηταν να χασω τα πιο ωραια χρονια της ζωης μου! μαζι με φιλους και αξιες κοπ ελες.Το καλο ειναι οτι πλεον ειμαι καθαρος!!!
    Οπως ειπε κι καποια κοπελα πιο πανω πρεπει να το θελει ο ιδιος . Το οτι εχει μια καλη οικογενεια ειναι πολυ θετικο, οπως κι οτι μενει σε νησι, μακρια απο την κολαση της Αθηνας!! Το ζητημα ειναι να καταλαβετε πως δεν ειναι η ηρωινη το προβλημα, αλλα η χρηση ,η εξαρτηση, αυτο ειναι το θεμα, πρεπει να αποφασηση πως για να ειναι ελευθερος πρεπει να μην υπαρχει κατι που να το εχει αναγκη! πρεπει να βαλει σε μια λυστα αυτα που κερδιζει απο την χρηση και αυτα που θα κερδισει εαν ειναι καθαρος! η ζυγαρια ειναι βεβαιο πως θα ειναι καθαρος το καλο!!
    Συγουρα θα τον βοηθησει καποιο κεντρο απεξαρτησης, αλλα αν ειναι πολυ αρνητικος ας μην παει! υπαρχουν κι ψυχοθεραπευτες που μπορουν να κανουν κατι, η ακομα κι να διαβασει βιβλια που μηλαν για την αυτοθεραπεια.
    Η λυση ειναι να καταλαβει πως δεν ειναι ελευθερος! οτι μπορει να χασει την ζωη του απο μια βλακεια!! απο ενα ταξιδι ψευτικο!! μπορει να χασει την ζωη του!! Ευχομαι να γινει γρηγορα καλα! λυπαμαι για αυτο που σας εχει βρει, το ξερω πολυ καλα πως και οι διπλα ανθρωποι σε εναν χρηστη περναν πολυ ασχημα! Παρα το οτι εχω φαει σχεδον ολη την ενιλικη ζωη μου μεσα στα ψευτικα παραμυθια οταν θελω να δωσω συμβουλες για να φυγει καποιος απο αυτα , νιωθω τοσο δυσκολα, δεν μπορω να βρω λεξεις για να πω! συγνωμη, ευχομαι οτι καλο στον ανθρωπο σας!! ευχομαι να γινει ελευθερος κι αυτος!! μακαρι να μπορουσα να του δωσω να καταλαβει τι χανει !! και εγω τοσο καιρο δεν ηξερα τι βλακας που ειμουν !! τι εχανα!! αν και αργα εγινα καλα!!

  10. #10
    θα σου πω ότι και στους άλλους πάνω στο ίδιο θέμα
    210 8612640 ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
    είναι δωρεάν
    δεν έχει λίστες αναμονής
    είναι στεγνό πρόγραμμα
    παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στην οικογένεια
    μην χάνετε χρόνο
    είναι εις βάρος σας
    κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά αποφοιτούν καθαρά απο το ΚΕΘΕΑ
    εκατοντάδες οικογένειες αντικατέστησαν την απελπισία με τη χαρά

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22,842
    κοιτα ρεντγουντ η ψυχολογια αυτου που περνει ναρκωτικα κατα τη γνωμη μου ειναι ενασ ανθρωποσ που θελει να ζησει τη μεγαλη ζωη χαιλικια χλιδεσ κλπ αλλα δεν μπορει λογω χαρακτηρα γτ εχει καποιεσ αδυναμιεσ οι υπολοιποι ανθρωποι τα παλευουμε μονοι μασ αυτοι περνουν τα ναρκωτικα κ ψυχοφαρμακα σε διαφοουσ συνδυασμουσ για να νιωσουν ενα βραδυ θεοι ασχετα αν το αλλο πρωι ειναι χωμα δεν κοιτανε το χωμα που ειναι δινουν βαρυτητα οτι ενα βραδυ τα καταφεραν κ κανανε αυτο που θελανε κατα καποιο τροπο πρεπει ο αδερφοσ σου να καταλαβει οτι αυτο που ειναι ειναι το καλυτερο που μπορει να εχει και να λειτουργησει μ βαση αυτο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

  12. #12
    Banned
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    athens
    Posts
    4,129
    Καλησπερα REDWOOD , τι κανεις? πως ειναι ο αδελφος σου? ευχομαι να πηγαν ολα καλα! η μαλον να πηγαινουν ολα καλα!
    Το ενδιαφερον σου για αυτον, το ποσο πολυ τον αγαπας και οτι θες να κανεις κατι καλο για αυτον , ολα αυτα δειχνουν την αξια σου σαν ανθρωπο αλλα κι σαν αδελφη του! προσωπικα μπορω να πω οτι ολα οσα λες, γτ. και αλλοι εχουν αδελφια που πινουν η που ειχαν θεμα με ναρκωτικα γενικα - οπως η δικια μου η αδελφη οπου δεν ενδιαφερθηκε ουτε ενα λεπτο πραγματικα - αλλα δεν δινουν δεκαρα!! μονο η εικονα των τριγυρο τους καιει!! , ετσι λοιπον εσυ δειχνεις πραγματικη αγαπη!
    Θελω να πω οτι το βλεπεις κι προσεγκιζεις το προβλημα του με ωραιο τροπο.Οχι δλδη οπως η ΕΛΙΣ! οπου μηλαει κι την βλεπει ακριβως αντιθετα απο οτι πρεπει, εχει τοσο μεγαλη αγνοια! τοσο λαθος ! οπου ειναι επικινδυνη! δλδη εαν ειχε καποιον δικο της με αυτο το προβλημα με τετοια αποψη θα του εκανε κακο! δεν ξερω την ηλικια της , αλλα εδω και πολλα χρονια η ιατρικη εχει αποδειξει οτι ειναι ασθενεια, οτι υπαρχει προβλημα με την εξαρτηση και τον εθισμο!! οχι ειδικα με τις ουσιες! Δεν πινουν οι ανθρωποι μονο κι μονο για να ανεβουν στο τραπεζι κι να χορεψουν! αλλα γτ. εχουν προβληματα και διαφορα κενα απο την παιδικη τους ηλικια,κενα που οταν εχουν να συναναστραφουν με ανθρωπους κομπλεξικους ! που τους βλεπουν με στραβο ματι, με τετοιους ανθρωπους δεν μπορουν να τα βγαλουν περα, δεν εχουν μισος μεσα τους ουτε το θρασσος που θελει η στιγμη! τα πιο πολλα ατομα μπλεκουν και πεθαινουν απο τις ουσιες γιατι δεν εχουν την δυναμη να πατησουν πανω σε πτωματα!! δεν μπορουν το τοσο ψεμα! την υποκρισια!!Συνηθος πεφτει καποιος σε αυτα για να μπορεσει να καλυψει τα αισθηματα,την πικρα και την αδυναμια που εχει στην ψυχη του! αλλους τους φερνει αυτο το "φευγιο" μακρια απο εναν κοσμο που τους φερετε πολυ . ξερω οτι ακουγετε παραξενο, αλλα στην αρχη οι ουσιες σε κανουν πολυ κοινωνικο, συμπαθητικο κι δυναμηκο χαρακτηρα, μετα ,με τα χρονια ειναι που σε χαντακονουν που αρχιζουν και σε πεθαινουν σιγα σιγα, τοτες ειναι που σε κανουν αντικοινωνικο , περιθωριακό και τελος εναν ζωντανο -νεκρο!!

  13. #13
    Banned
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    athens
    Posts
    4,129
    Καλησπερα REDWOOD , τι κανεις? πως ειναι ο αδελφος σου? ευχομαι να πηγαν ολα καλα! η μαλον να πηγαινουν ολα καλα!
    Το ενδιαφερον σου για αυτον, το ποσο πολυ τον αγαπας και οτι θες να κανεις κατι καλο για αυτον , ολα αυτα δειχνουν την αξια σου σαν ανθρωπο αλλα κι σαν αδελφη του! προσωπικα μπορω να πω οτι ολα οσα λες, γτ. και αλλοι εχουν αδελφια που πινουν η που ειχαν θεμα με ναρκωτικα γενικα - οπως η δικια μου η αδελφη οπου δεν ενδιαφερθηκε ουτε ενα λεπτο πραγματικα - αλλα δεν δινουν δεκαρα!! μονο η εικονα των τριγυρο τους καιει!! , ετσι λοιπον εσυ δειχνεις πραγματικη αγαπη!
    Θελω να πω οτι το βλεπεις κι προσεγκιζεις το προβλημα του με ωραιο τροπο.Οχι δλδη οπως η ΕΛΙΣ! οπου μηλαει κι την βλεπει ακριβως αντιθετα απο οτι πρεπει, εχει τοσο μεγαλη αγνοια! τοσο λαθος ! οπου ειναι επικινδυνη! δλδη εαν ειχε καποιον δικο της με αυτο το προβλημα με τετοια αποψη θα του εκανε κακο! δεν ξερω την ηλικια της , αλλα εδω και πολλα χρονια η ιατρικη εχει αποδειξει οτι ειναι ασθενεια, οτι υπαρχει προβλημα με την εξαρτηση και τον εθισμο!! οχι ειδικα με τις ουσιες! Δεν πινουν οι ανθρωποι μονο κι μονο για να ανεβουν στο τραπεζι κι να χορεψουν! αλλα γτ. εχουν προβληματα και διαφορα κενα απο την παιδικη τους ηλικια,κενα που οταν εχουν να συναναστραφουν με ανθρωπους κομπλεξικους ! που τους βλεπουν με στραβο ματι, με τετοιους ανθρωπους δεν μπορουν να τα βγαλουν περα, δεν εχουν μισος μεσα τους ουτε το θρασσος που θελει η στιγμη! τα πιο πολλα ατομα μπλεκουν και πεθαινουν απο τις ουσιες γιατι δεν εχουν την δυναμη να πατησουν πανω σε πτωματα!! δεν μπορουν το τοσο ψεμα! την υποκρισια!!Συνηθος πεφτει καποιος σε αυτα για να μπορεσει να καλυψει τα αισθηματα,την πικρα και την αδυναμια που εχει στην ψυχη του! αλλους τους φερνει αυτο το "φευγιο" μακρια απο εναν κοσμο που τους φερετε πολυ . ξερω οτι ακουγετε παραξενο, αλλα στην αρχη οι ουσιες σε κανουν πολυ κοινωνικο, συμπαθητικο κι δυναμηκο χαρακτηρα, μετα ,με τα χρονια ειναι που σε χαντακονουν που αρχιζουν και σε πεθαινουν σιγα σιγα, τοτες ειναι που σε κανουν αντικοινωνικο , περιθωριακό και τελος εναν ζωντανο -νεκρο!!

  14. #14
    Ένα διάστημα ψάχτηκα πολύ με θέματα εξαρτήσεων κυρίως τζόγο και ναρκωτικά, σε όλες αυτές τοις περιπτώσεις ο εθισμένος πρέπει να θέλει να απεξαρτηθεί .. Είχα επισκευθεί το ΚΕΘΕΑ και ρωτησα διάφορα, μου είπε περιστατικά οικογενειών που εφτασε στα άκρα μέχρι το παιδί τους να αντιληφθει πως έχει θέμα άλλοι τους έδιωχναν από το σπίτι, άλλοι φέρθηκαν πιο τρυφερα ανάλογα. Θέλω να πω πως το βασικό είναι με κάποιο τρόπο να καταλάβει ο αδερφός σου ότι έχει πρόβλημα και πως αυτο που κάνει τν σκοτώνει δυστυχώς δε γίνετε να του πεις μπες στο πρόγραμμα δεν είσαι καλά και όλα να λυθουν.. Δηλαδή δεν υπάρχει μια συνταγή που ακολουθούν και στα προγράμματα αυτά για όλους καθένας έχει άλλη αντιμετώπιση. Το βασικό είναι η οικογενεια σου να ζητήσει βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ υπάρχουν προγράμματα υποστηριξης συγγενών και θα σας δώσουν τ δύναμη και τις συμβουλες να προχωρήσετε όλοι μαζι σαν οικογένεια... Εύχοομαι περαστικά να είναι όλα, καλή δύναμη!

  15. #15
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    Καλησπερα REDWOOD , τι κανεις? πως ειναι ο αδελφος σου? ευχομαι να πηγαν ολα καλα! η μαλον να πηγαινουν ολα καλα!
    Το ενδιαφερον σου για αυτον, το ποσο πολυ τον αγαπας και οτι θες να κανεις κατι καλο για αυτον , ολα αυτα δειχνουν την αξια σου σαν ανθρωπο αλλα κι σαν αδελφη του! προσωπικα μπορω να πω οτι ολα οσα λες, γτ. και αλλοι εχουν αδελφια που πινουν η που ειχαν θεμα με ναρκωτικα γενικα - οπως η δικια μου η αδελφη οπου δεν ενδιαφερθηκε ουτε ενα λεπτο πραγματικα - αλλα δεν δινουν δεκαρα!! μονο η εικονα των τριγυρο τους καιει!! , ετσι λοιπον εσυ δειχνεις πραγματικη αγαπη!
    Θελω να πω οτι το βλεπεις κι προσεγκιζεις το προβλημα του με ωραιο τροπο.Οχι δλδη οπως η ΕΛΙΣ! οπου μηλαει κι την βλεπει ακριβως αντιθετα απο οτι πρεπει, εχει τοσο μεγαλη αγνοια! τοσο λαθος ! οπου ειναι επικινδυνη! δλδη εαν ειχε καποιον δικο της με αυτο το προβλημα με τετοια αποψη θα του εκανε κακο! δεν ξερω την ηλικια της , αλλα εδω και πολλα χρονια η ιατρικη εχει αποδειξει οτι ειναι ασθενεια, οτι υπαρχει προβλημα με την εξαρτηση και τον εθισμο!! οχι ειδικα με τις ουσιες! Δεν πινουν οι ανθρωποι μονο κι μονο για να ανεβουν στο τραπεζι κι να χορεψουν! αλλα γτ. εχουν προβληματα και διαφορα κενα απο την παιδικη τους ηλικια,κενα που οταν εχουν να συναναστραφουν με ανθρωπους κομπλεξικους ! που τους βλεπουν με στραβο ματι, με τετοιους ανθρωπους δεν μπορουν να τα βγαλουν περα, δεν εχουν μισος μεσα τους ουτε το θρασσος που θελει η στιγμη! τα πιο πολλα ατομα μπλεκουν και πεθαινουν απο τις ουσιες γιατι δεν εχουν την δυναμη να πατησουν πανω σε πτωματα!! δεν μπορουν το τοσο ψεμα! την υποκρισια!!Συνηθος πεφτει καποιος σε αυτα για να μπορεσει να καλυψει τα αισθηματα,την πικρα και την αδυναμια που εχει στην ψυχη του! αλλους τους φερνει αυτο το "φευγιο" μακρια απο εναν κοσμο που τους φερετε πολυ . ξερω οτι ακουγετε παραξενο, αλλα στην αρχη οι ουσιες σε κανουν πολυ κοινωνικο, συμπαθητικο κι δυναμηκο χαρακτηρα, μετα ,με τα χρονια ειναι που σε χαντακονουν που αρχιζουν και σε πεθαινουν σιγα σιγα, τοτες ειναι που σε κανουν αντικοινωνικο , περιθωριακό και τελος εναν ζωντανο -νεκρο!!
    συμφωνώ απόλυτα!!!!!!!

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Πώς να βοηθήσω....?
    By adranis in forum Οριακή - Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητας
    Replies: 13
    Last Post: 24-09-2015, 00:22
  2. Πώς να τον βοηθήσω;
    By ilektra15 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 19
    Last Post: 07-11-2012, 15:41
  3. Πληροφοριες για να βοηθησω
    By varkoudio in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 25
    Last Post: 19-05-2010, 22:31
  4. ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ???
    By Sadroula in forum Κατάθλιψη - Δυσθυμία
    Replies: 10
    Last Post: 18-05-2010, 13:46
  5. Βοηθείστε με να βοηθήσω!
    By Μαριάννα in forum Απώλεια, Πένθος
    Replies: 6
    Last Post: 15-06-2006, 18:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •