Προβλημα με γονεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    2

    Προβλημα με γονεις

    Γεια σας.

    Με λενε Κωστα και ειμαι 30 χρονων. Καταγομαι απο ενα μικρο αγροτικο χωριο, οι γονεις μου ειναι αγροτες. Στα 18 μου εφυγα απο το σπιτι λογω σπουδων. Σπουδαζα αρκετα μακρια απο τον τοπο μου μια σχολη η οποια δεν μου ηταν αδιαφορη αλλα εκτος του οτι δεν ηταν κατι που με γεμιζε εντελως ηταν και και μια σχολη της οποιας η επιλογη δεν ηταν εντελως δικη μου. Την επελεξα και με βαση την προτροπη των γονιων μου αλλα και ενος θειου ο οποιος ειχε σπουδασει κατι αντιστοιχο στο παρελθον. Στο 2ο μου ετος στην σχολη, οταν τα μαθηματα αρχισαν να γινονται απαιτητικα καταλαβα πως η σχολη αυτη δεν μου αρεσει, δεν με γεμιζει, δεν μου δινει κινητρο να παλεψω να την τελειωσω. Δεν ειπα τιποτα στους γονεις μου ομως υπο τον φοβο μην με αποδοκιμασουν, μην τους πικρανω λογω του οτι τοσα χρονια και τοσα χρηματα πανε χαμενα, παρα μονο 4 χρονια αργοτερα οταν και η κατασταση ειχε φτασει σε σημειο που δεν πηγαινε αλλο. Χρωστουσα αρκετα μαθηματα, ειχα καταθλιψη (ειχε γινει επισημη διαγνωση απο ψυχιατρο) αλλα και ειχα βρει κατι που μου αρεσε να κανω και που ηθελα να ακολουθησω σαν επαγγελμα. Μετα απο μια περιοδο εντονων αντιπαραθεσεων με τους γονεις μου δεχτηκαν τελικα να αφησω την σχολη και να σπουδασω αυτο που ηθελα. Ηξερα ομως πως δεν το δεχτηκαν με την καρδια τους. Εκεινη την περιοδο γνωρισα μια κοπελα με την οποια ειμαστε ακομα μαζι 4 χρονια τωρα. Την αγαπαω και την σεβομαι οπως και αυτη εμενα. Μολις τελειωσα την δευτερη σχολη η ελλαδα ειχε μπει για τα καλα στην οικονομικη κριση και η ευρεση δουλειας ηταν πολυ δυσκολη. Εδω και λιγοτερο απο χρονο εχω φυγει στο εξωτερικο μαζι με την κοπελα μου. Ανεκαθεν μου αρεσε η ιδεα να φυγω στο εξωτερικο αλλα ποτε δεν τολμουσα να το αποφασισω και παλι εξαιτιας του φοβου της αντιδρασης των γονιων μου. Το συζητησαμε ομως με την κοπελα μου και αποφασισαμε (εγω προσωπικα με βαρια καρδια) να φυγουμε. Οταν τελικα βρηκα το θαρρος να το ανακοινωσω στους γονεις μου η πρωτη αντιδραση τους εμοιαζε λες και τους ειπα πως μου απομενουν λιγοι μηνες ζωης. Λιγες μερες μετα αρχισαν τον ψυχολογικο πολεμο γεμιζοντας με ενοχες και αμφιβολιες για το αν θα τα καταφερω ή οχι. Ενοχες οπως για παραδειγμα "τι θα απογινουν τοσα χωραφια εδω, εμεις γερναμε και θελουμε να εχουμε τον γιο μας διπλα μας να μας βοηθαει σε μια δυσκολη στιγμη, τοσα χρονια κανεις του κεφαλιου σου, ολα τα παιδια ξαναγυρισαν στο χωριο με τις κοπελες τους, τι θα κανεις στην ζωη σου, πως θα τα καταφερετε εκει εξω χωρις βοηθεια, εμεις δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε εκει που θα πας, και εδω εχεις σπιτι δικο σου, εχεις τα χωραφια σου και επισης μπορεις να εξασκησεις εδω το επαγγελμα σου, νομιζεις εξω εσας περιμενουν?"

    Ειμαστε με την κοπελα μου 8 μηνες στο εξωτερικο, αντιμετωπισαμε δυσκολιες και ακομα αντιμετωπιζουμε αλλα τουλαχιστον εχουμε και οι 2 μια δουλιτσα πανω στο αντικειμενο μας. Δεν μπορω να πω πως εχουμε καταφερει πολλα, αλλα σιγουρα μεσα στους 8 αυτους μηνες εχουμε καταφερει περισσοτερα απο οσα ειχαμε καταφερει στην ελλαδα τα τελευταια 3 χρονια. Θεωρω πως για 8 μηνες σε μια ξενη χωρα τα εχουμε παει καλα και πως θα πανε τα πραγματα καλυτερα.

    Οι γονεις μου ομως ακομα και μεσω τηλεφωνου συνεχιζουν να μου κλαιγονται, να μου γκρινιαζουν, να με γεμιζουν τυψεις και ενοχες, ακομα και αμφιβολιες. Αποφευγω να τους τηλεφωνω μονο και μονο γιατι καθε φορα μετα απο καθε τηλεφωνημα τους, γεμιζω την ψυχη μου με περισσοτερες τυψεις και πονο και στενοχωρια.
    Επισης οι γονεις μου δεν συμπαθουν ιδιαιτερα την κοπελα μου γιατι με πηρε μακρια τους και εχει αλλες συνηθειες σαν κοπελα που μεγαλωσε σε μια μεγαλη πολη της ελλαδας και οχι σε ενα μικρο χωριο σαν το δικο μου.

    Αγαπαω παρα πολυ τους γονεις μου και τους σεβομαι απεριοριστα αλλα δεν μπορω να ζω αλλο σε αυτη την κατασταση. Δεν μπορω να ζησω για το υπολοιπο της ζωης μου με το διλλημα κοπελα μου και εξωτερικο ή γονεις και χωριο... δεν αντεχω αλλο να νοιωθω τυψεις και ενοχες για τις επιλογες μου. Δεν αντεχω αλλο το γεγονος πως οι γονεις μου δεν με εχουν βοηθησει ποτε ψυχολογικα. Δεν εχουν επικροτησει ποτε καμια μου επιλογη. Ποτε οταν αντιμετωπιζα δυσκολιες δεν με εμψυχωσαν λεγοντας μου εστω ενα απλο "μην φοβασαι, ολα καλα θα πανε και ειμαστε και εμεις εδω, δεν εισαι μονος ". Συνηθως η αντιδραση τους ηταν του στυλ "αμα δεν σ αρεσει η σχολη εχουμε και χωραφια" και "αμα δυσκολευεσαι εκει που εισαι τωρα γυρνα πισω με ή χωρις την κοπελα σου αν δεν θελει. Θα βρεις αλλη καλυτερη." Νοιωθω τοσο διαλυμενος μεσα μου, σκεφτομαι τον πατερα μου που νοιωθει πικραμενος εξαιτιας μου και ισως και ντροπιασμενος και θελω να αυτοκτονησω. Το εχω σκεφτει και αυτο ειναι η αληθεια αλλα αγαπω πολυ τους γονεις μου για να τους δωσω τοσο μεγαλο πονο με τον θανατο μου.

    Ειμαι ενας αντρας 30 χρονων που δεν εχει το θαρρος να αντιμετωπισει ουτε τους γονεις του, ουτε τις δυσκολιες της ζωης. Ειμαι ενας ανθρωπος χωρις ιχνος αυτοπεποιθησης και ψυχικης δυναμης, γεματος θλιψη, ενοχες και αμφιβολιες.

    Αυτο που με τρομαζει ομως περισσοτερο ειναι μηπως οι γονεις μου εχουν δικιο τελικα και ξερουν καλυτερα απο μενα τι ειναι καλυτερο για το μελλον μου.

    Σας ευχαριστω για τον χρονο σας, ακομα και αν δεν μπορεσει καποιος να με βοηθησει, το γεγονος πως τα εβγαλα απο μεσα μου σιγουρα με ανακουφισε εστω και προσωρινα.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1,483
    [QUOTEΑυτο που με τρομαζει ομως περισσοτερο ειναι μηπως οι γονεις μου εχουν δικιο τελικα και ξερουν καλυτερα απο μενα τι ειναι καλυτερο για το μελλον μου.][/QUOTE]

    Ειναι σαν ακουω την φιλη μου που εχει παρομοια θεματα. Οι γονεις θα παραμεινουν ιδιοι και δεν θα αλλαξουν και να επελεγες να μεινεις πισω στους γονεις σου σιγουρα κατι αλλο στραβο θα εβρισκαν σε οποιαδηποτε αλλη επιλογη σου οποτε μην σκας. Το θεμα σου ειναι οτι νιωθεις τυψεις και αυτο γιατι δεν σε στηριζουν σε αυτη σου την επιλογη. Αν σε στηριζαν δεν θα νιωθες τυψεις θα σουν χαλαρος και θα κανες αυτο που κανεις σαν να μην τρεχει τιποτα.
    Απλα μη δινεις σημασια γιατι να τους αλλαξεις δεν μπορεις ασε που και να προσπαθησεις θα χασεις αρκετο χρονο. Απο τη στιγμη που ξερουν που εισαι και τι κανεις εσυ το χρεος σου το χεις κανει.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by ftatl View Post
    Απο τη στιγμη που ξερουν που εισαι και τι κανεις εσυ το χρεος σου το χεις κανει.
    Ειναι ομως οντως ετσι? Πρεπει να ειμαστε τοσο ψυχροι με τα αγαπημενα μας προσωπα? Και ωραια εστω πως εγω σταματαω να νοιωθω ενοχες και κανω την ζωη μου χωρις να τους δινω λογαριασμο...πως μπορω να ζησω ομως ξεροντας οτι ο πατερας μου εχει τοση πικρα μεσα του??
    Ωρες ωρες νοιωθω να με αντιμετωπιζουν σαν το ρεμαλι το γιο τους που τους ντροπιαζει στο χωριο. Και καθε φορα που πηγαινω στο χωριο μου εχω την αισθηση πως ετσι με βλεπουν και καποιοι συγχωριανοι μας και συγγενεις μας

    Παντα με βοηθουσαν οικονομικα οταν ειχα αναγκη, δεν εχω παραπονο. Αλλα δεν θυμαμαι να με εχουν εμψυχωσει ουτε μια φορα χωρις να μου δημιουργησουν επιπλεον ενοχες οταν το χρειαζομουν και αυτο με σκοτωνει... Αντιθετα οι γονεις της κοπελας μου, τους οποιους γνωριζω και εχουμε πολυ καλες σχεσεις, ειναι το ακριβως αντιθετο απο τους γονεις μου. Καθε φορα που εχει προβλημα τρεχει αμεσως να τους το πει και να τους συμβουλευτει ενω εγω τα κραταω μεσα μου γιατι ξερω πως δεν θα βρω βοηθεια.

    Δεν ειναι κακοι ανθρωποι οι γονεις μου ουτε ιδιαιτερα αυστηρων αρχων ηταν ποτε για αυτο και δεν μπορω να ζησω ξεροντας οτι τους πικραινω και τους εχω απεναντι μου και οχι διπλα μου

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1,483
    Ειναι ομως οντως ετσι? Πρεπει να ειμαστε τοσο ψυχροι με τα αγαπημενα μας προσωπα? Και ωραια εστω πως εγω σταματαω να νοιωθω ενοχες και κανω την ζωη μου χωρις να τους δινω λογαριασμο...πως μπορω να ζησω ομως ξεροντας οτι ο πατερας μου εχει τοση πικρα μεσα του??
    Ωρες ωρες νοιωθω να με αντιμετωπιζουν σαν το ρεμαλι το γιο τους που τους ντροπιαζει στο χωριο.
    Ψυχρος με την εννοια να μην εχεις επαφη και να εισαι αδιαφορος οχι αλλα σε οτι εχει να κανει με τις επιλογες σου και τη ζωη σου ναι απο τη στιγμη που δεν μπορουν να σε καταλαβουν. Ο πατερας σου θα ενιωθε ενοχες για τη δικη σου πικρα αν εκανες αυτο που ηθελε? Το οτι θελεις να ακολουθησεις τη ζωη σου αυτο που σου αρεσει δεν σημαινει οτι δεν τους αγαπας.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1,483
    Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα αλλαξει κατι αν νιωθεις ενοχες η πικρα του πατερα σου οπως λες θα υπαρχει. Απο ενα σημειο και μετα το προβλημα ειναι δικο του κι οχι δικο σου.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Similar Threads

  1. Πρόβλημα με τουσ γονείς μου εξαιτίας του γάμου μου
    By Petran13 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 11
    Last Post: 15-01-2014, 18:16
  2. προβλημα με γονεις..και πολλα αλλα
    By alex95 in forum Συμβουλευτική Γονέων
    Replies: 3
    Last Post: 10-08-2013, 04:10
  3. προβλημα με το πως θα το πω στους γονεις
    By ελλη19 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 15
    Last Post: 10-05-2013, 07:28
  4. πρόβλημα με γονείς
    By stef221 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 7
    Last Post: 16-06-2012, 22:48
  5. προβλημα με γονεις
    By antonis1 in forum Συμβουλευτική Γονέων
    Replies: 17
    Last Post: 23-05-2011, 11:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •