To "σύνδρομο" του μοναχοπαιδιού - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,537
    Και εγώ πάντως ζητάω καθρέπτες (και να μην τους ζητάς υπάρχουν , απλά διαχωρίζω τη θέση μου απο αυτούς που δεν θέλουν να κοιτάξουν μέσα τους ) αλλα ας έχουμε υπόψη οτι πολλά επιρρεάζουν το είδωλο που θα λάβεις .

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,537
    Ξέφυγα απο το θέμα, αλλα ειλικρινά δεν γνωρίζω πολλά για τα μοναχοπαίδια ! ;)

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,537
    Να με συγχωρέσετε λοιπον ......... :P

  4. #19
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Αθήνα
    Posts
    56
    Μμμμ συμφωνώ μαζί σου πως καμμιά φορά δεν αναγνωρίζουμε τις πραγματικές προθέσεις και συναισθήματα των άλλων μόνο και μόνο γιατί πιστεύουμε πως είναι εξ ορισμού μεροληπτικά.
    Το σύνδρομο του γρυλλακια. Το ξέρεις φαντάζομαι το ανέκδοτο με το γρύλλο.

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,537
    Ω, ναι !

  6. #21
    Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    328
    :) Και γω μοναχοπαίδι είμαι. Ναι, και εγωϊσμός υπάρχει και ναρκισσισμός, και δυσκολία στο μοίρασμα, γιατί ένα μοναχοπαίδι έχει μάθει να παίρνει (αγάπη και ότι άλλο) παρά να δίνει. Όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι όλα τα μοναχοπαίδια έχουν ίδιο χαρακτήρα! Υπάρχουν κι άνθρωποι που αν και μεγάλωσαν σε πολυμελή οικογένεια θέλουν μόνο να παίρνουν, είναι εγωιστές, νάρκισσοι και δεν ξέρουν να μοιράζονται. Πιστεύω παίζει ρόλο και η παιδεία που θα πάρεις απ το σπίτι. Καμμιά φορά τα μοναχοπαίδια, από την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και τη μοναξιά τους, γίνοντια το εντελώς αντίθετο. Στις σχέσεις τους σαν ενήλικες υποχωρούν τόσο πολύ που φτάνουν στο αντίθετο άκρο. Κάθε άνθρωπος έχει την ξεχωριστή του ιστορία και πορεία. Ορισμένα πράγματα δεν μπαίνουν σε καλούπια, ούτε είναι καλό νά κάνουμε γενικεύσεις.

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    482
    Κι εγώ δε συμφωνώ να κάνουμε γενικεύσεις. Δε μοιάζουν όλες οι οικογένειες που έχουν ένα παιδί και δε μοιάζουν όλα τα παιδιά στον τρόπο που επηρεάζονται από την οικογένειά τους, είναι και θέμα χαρακτήρα (ο οποίος για μένα επηρεάζεται από εξωτερικούς και εσωτερικούς ας πούμε παράγοντες). Άλλου του αρέσει το είναι μοναχοπαίδι και σε άλλους όχι. Άλλοι αναζητάνε να αναπληρώσουν το κενό (ας πούμε) μέσω της συναναστροφής με άλλους, άλλοι όχι.

  8. #23
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Αθήνα
    Posts
    56
    Σας ευχαριστώ κορίτσια για τις απόψεις σας. Εχετε δίκιο οι γενικεύσεις είναι αστοχες όταν κρίνουμε μια ανθρώπινη ύπαρξη. Καθε ένας απο μας έχει τα δικά του βιώματα και τη δική του προσωπικότητα και δε πρέπει να του βάζουμε ταμπέλες προκειμένου να εξασφαλίσουμε το γεγονός ότι στην οποιαδήποτε διαφωνία το δίκιο είναι με το μέρος μας.
    Ανοιξα το θέμα γιατί πολλές φορές υπήρξα θύμα αυτού του κοινωνικού ρατσισμού που με κατέτασσε στη κατηγορία \'μοναχοπαίδι¨, άρα εξ ορισμού εγωιστρια και κακομαθημένη.
    Δε σας κρύβω πως αρκετές φορές στις εκάστοτε διαφωνίες και ενω αρχικά ήμουν βέβαιη ότι διεκδικω κάτι απόλυτα θεμιτο και δίκαιο, κατέληγα να αμφιβάλλω στο τέλος και γω η ίδια για τα κίνητρά μου

  9. #24
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Αθήνα
    Posts
    56
    Σε διαβεβαιώ marina μου πως οι θείτσες που περιέγραψες εξακολουθούν να υπάρχουν και σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο μόνο που αντί του χωριού ζουνσε μεγάλες πόλεις (ας όψεται η αστυφιλια) και αντί να φορούν ρόμπες φορούν λουσάτα ρούχα.
    Η νοοτροπία παραμένει!!!!!!!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •