το παιδι μου ειναι ομοφυλοφιλος - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 67 of 67
  1. #61
    Τα τελευταία χρόνια πάω σχεδόν κάθε καλοκαίρι Ν. Υόρκη. Βλέπεις τους ανθρώπους να εκφράζουν τη σεξουαλικότητα τους ελεύθερα χωρίς να τους αντιμετωπίζουν σαν εξωγήινους. Μιας και μιλάμε για αντρική ομοφυλοφιλία και εξωτερική εμφάνιση έχω να σας πω, πως έχω δει άντρα με βέλο και σκουλαρίκια όπου κανείς δεν του έδωσε σημασία γιατί απλά αυτός έτσι ήθελε να εκφραστεί και ο κόσμος έχει μάθει/συνηθίσει να μη του κάνει εντύπωση.
    Επειδή έχω συγγενεις Έλληνες, (που ξέρετε πόσο συντηρητικοί είναι οι Έλληνες του εξωτερικού), σας πληροφορώ πως αντιμετωπίζουν αυτή τη διαφορετικότητα με απόλυτα υγιή και φυσιολογικο τρόπο σεβόμενοι τις επιλογές του διπλανού τους.
    Εδώ είμαστε χίλια χρόνια πίσω και είναι φυσιλό lllogan να νιώθεις έτσι, εσύ και όλα τα παιδιά που έχετε πα΄ρει διαφορετική κατεύθυνση στη σεξουαλικότητα σας. Ευτυχώς η νέα γενιά ανθρώπως είναι πιο ανοιχτόμυαλη και πιστεύω πως κάποτε θα φτάσουμε να καταδικάζουμε και εδώ τους πραγματικά σεξουαλικά εγκληματίες, (παιδεραστες/παιδόφιλους), και όχι τους ανθρώπους που εκφράζονται στο κρεβάτι διαφορετικά από μας....

  2. #62
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    5,668
    Originally posted by lllogan
    Originally posted by nature
    ...
    Κοντολογίς πιστεύω ότι θα έπρεπε μεν να υπάρχει ζήλος απέναντι στον ρατσισμό, αλλά ο υπερβάλλων ζήλος ως προς την παρουσίαση της ομοφυλοφιλίας σαν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό είναι κατά τη γνώμη μου και επιστημονικά ατεκμηρίωτος και επικίνδυνος για τα νέα παιδιά που ξεκινούν τα βήματά τους στον γεμάτο πρόχειρες πληροφορίες κόσμο μας.
    Εγώ θα έλεγα ότι η άποψή σου είναι επικίνδυνη για τα νέα ομοφυλόφιλα παιδιά που ξεκινούν τα βήματά τους στον γεμάτο πρόχειρες πληροφορίες κόσμο μας.

    Περιμένω πως και πως την επιστημονική τεκμηρίωση ότι είμαι απόλυτα φυσιολογικός, γιατί όπως καταλαβαίνεις ως \"μη απόλυτα φυσιολογικός\" ως τώρα είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχω τα όποια ψυχολογικά προβλήματα έχω και να είμαι μέλος αυτού του φόρουμ.

    Δεν με πείραξε ιδιαίτερα το ποστ σου, απλά το βρήκα ασυνάρτητο σε κάποια μέρη και ήθελα να απαντήσω.

    Ειναι τοσο βολικο για τοσους πολλους να διαχωριζουμε τους φυσιολογικους απο τους μη με βαση το αν ειναι ομοφυλοφιλοι ή οχι...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

  3. #63
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,494
    Συμφωνώ κι εγώ ότι η ομοφυλοφιλία ή οποιοσδήποτε σεξουαλικός προσανατολισμός δε συμφωνεί με την πλειοψηφία θα πρέπει να είναι σεβαστός από τους υπόλοιπους, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.
    Γιατί καλλιστα αυτή η χημική ή ορμονική \"ανισορροπία\" θα μπορούσε να συμβεί σε εμάς τους ίδιους ή κατ\'επέκταση στα παιδιά μας.
    Οπότε σίγουρα δε θα θέλαμε να μας συμπεριφερθούν με τρόπο ρατσιστικό.

    Μάνο θαυμάζω τη στάση σου και είμαι σίγουρη ότι αγαπάς πολύ το γιο σου και για το λόγο αυτό θα κάνεις ότι είναι δυνατό για να είναι ευτυχισμένος...

    Όσο για το αν χρήζει ψυχοθεραπείας ένας ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να του το επιβάλλει κανένας όπως το ίδιο δεν μπορεί να επιβάλλει κανενας σε έναν ετεροφυλόφιλο.
    Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να αρχίσουν ψυχοθεραπεία λόγω αμφιβολιών περί του σεξουαλικού τους προσανατολισμού αλλά νομίζω ότι μια ψυχοθεραπεία θα βοηθήσει αυτούε που αμφιβάλλουν (κρίση ταυτότητας που είπατε παραπάνω) και όχι αυτους που έχουν κατασταλλάξει.

    Όσο για την άποψη ότι το περιβάλλον έχει συμβάλει στο να \"εμφανίζονται\" περισσότεροι ομοφυλόφιλοι στις μέρες μας, νομίζω ότι απλά ότι σήμερα περισσότεροι άνθρωποι από ότι παλαιότερα έχουν το θάρρος να ζήσουν ανοιχτά και όχι κρυφα, σύμφωνα με τις επιλογές τους. Γι\'αυτό ίσως μας φαίνεται ότι υπάρχουν \"περισσότεροι\" ομοφυλόφιλοι. Σε αυτό καταλήγουμε και αν σκεφτούμε ότι η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει μόνο στο ανθρώπινο είδος αλλά και το γεγονός ότι στην αρχαια Ελλάδα η ομο - και αμφι - φυλοφιλία (των ανδρών νομίζω) θεωρούνταν κοινωνικά αποδεκτή.

    Από την άλλη υπάρχει και ο αντίλογος ότι σίγουρα όταν σε ένα περιβάλλον προβάλλονται περισσότερες ομοφυλοφιλικές εικόνες (όπως στην αρχαία Ελλάδα, ή σήμερα από τα μέσα) σίγουρα αυτό μπορεί να επηρεάζει στη διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας. Από την άλλη, αν φτάσουμε στο σημείο να απαγορεύουμε τέτοιες εικόνες θα φτάσουμε στο αντιθετο άκρο, αυτό του ρατσισμού.
    Επομένως, σεβασμός στο διαφορετικό και στις επιλογές του καθενός.

    Όσο για το ποιοι ενοχλούνται περισσότερο από τις αντίθετες με αυτούς σεξουαλικές επιλογές, τείνω να πιστεύω ότι είναι οι άντρες. Ενώ βλέπω ότι πολλές γυναίκες δεν ενοχλούνται και μάλιστα επιλέγουν να κάνουν παρέα με ομοφυλόφιλους, πολλοί άντρες δυστυχώς δείχνουν αρκετά ρατσιστική αντιμετώπιση απέναντι τους, χλευάζοντάς τους ακόμα και ανοικτά, νομίζοντας έτσι ότι προασπίζονται τον \"ανδρισμό\" τους.

    Τέλος, να συμπληρώσω ότι όντως, δυστυχώς οι άντρες ομοφυλόφιλοι είναι λιγότερο κοινωνικά αποδεκτοί από τις γυναίκες ομοφυλόφιλους. Τώρα, για το που οφείλεται αυτό συμφωνώ ότι παίζει σίγουρα μεγάλο ρόλο το πρότυπο του άντρα \"επιβήτορα\", αλλά και ένα μικρότερο ίσως ρόλο η φαντασίωση μεγάλου μέρους του αντρικού πληθυσμού περί γυναικείου ομοφυλοφιλικού έρωτα, η οποία κάνει αναπόφευκτα περισσότερο αποδεκτή τη γυναικεία ομοφυλοφιλία.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

    -H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

  4. #64
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,243
    Originally posted by Nora
    Νature εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα παρέθεσες

    Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο όμως να πειστώ, πως κάποιος άντρας κάνει σεξ με άντρα, ή γυναίκα με γυναίκα επειδή πιθανώς είναι της μόδας.

    Σαφώς και στην εφηβεία, επηρεάζεσαι και απο το περιβάλλον, κοινωνικό κυρίως και μπαίνεις σε τέτοια ερωτικούς διαδρόμους αλλά τελικά όταν καταλήγεις να επιλέξεις να είσαι ομοφυλόφιλος το κάνεις καθαρά επειδή σου αρέσει.

    Πιστεύεις ότι πιθανώς να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς πραγματικά να το θέλει?

    Η ομοφυλοφιλία προϋπήρχε σχεδόν από την αρχή της γέννεσης του ανθρώπου (διορθώστε με αν κάνω λάθος), σε διάφορες μορφές και επηρεάστηκε από όλα τα ταμπού, ήθη και έθιμα του πλανήτη.

    Manous, χαίρομαι ειλικρινά που αντιμετωπίζεις το θέμα του γιου σου με διάθεση θετική και ενδιαφέρεσαι πραγματικά για την ευτυχία του γιου σου.;)
    Nora, σ’ ευχαριστώ.
    Χαίρομαι που είδες την άποψή μου με καθαρή διάθεση, χωρίς να βιαστείς να με χαρακτηρίσεις οπαδό κάποιου «στρατόπεδου», που άλλωστε δεν είμαι. Επίσης χαίρομαι γιατί και ο manous κατάλαβε τι εννοούσα..

    Όσο για τους υπόλοιπους, πιστεύω ότι όσοι είστε ενεργοί πολίτες θα συμφωνείτε πως τα μίντια, έχουν την δύναμη να διαμορφώνουν συνειδήσεις, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά όσοι είναι μέσα στο παιχνίδι (βλ. και τα επίκαιρα πολιτικά γκάλοπ. Ανάλογα με την ερώτηση κατευθύνεται υποσυνείδητα η απάντηση. Και ανάλογα με την προβολή της απάντησης επηρεάζεται και το εκλογικό αποτέλεσμα).

    Εγώ πάντως από την πλευρά μου, σαν σκεπτόμενος πολίτης, δεν είμαι διατεθειμένη να δεχτώ ότι τα μίντια δεν διαμορφώνουν συνειδήσεις και να τα βγάλω αμέτοχα στο σημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι.

    YΓ. Οσο για το ποσοστό (δηλ. πόσοι γεννιούνται και πόσοι γίνονται ομοφυλόφιλοι από την επίδραση του περιβάλλοντος, περιμένω την επιστήμη, κάποτε να αποφανθεί με σιγουριά). Προς το παρόν σαν σκεπτόμενος πολίτης, αναλύω τα δεδομένα....

  5. #65
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,243
    Α! και καλή ψήφο σε όλους!
    Και ας μην ξεχνάμε, παρασυρόμενοι από τα μίντια, ότι είναι για την Ευρώπη, και όχι για τους ελληνικούς μικροκομματισμούς!

  6. #66
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Originally posted by nature
    Α! και καλή ψήφο σε όλους!
    Και ας μην ξεχνάμε, παρασυρόμενοι από τα μίντια, ότι είναι για την Ευρώπη, και όχι για τους ελληνικούς μικροκομματισμούς!
    Nαι, για την Ευρώπη ρε γαμώτο!
    Μόνο που.... ελάχιστο νομοθετικό ρόλο διαδραματίζει το ευρωκοινοβούλιο;)
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

  7. #67
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    249
    manous73 έχετε u2u!

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •