Πολλά νεύρα - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 18 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 256
  1. #136
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    1,792
    Εδώ έγινε έγκλημα, σε μια ταβέρνα κοντά μας. Για να δείτε ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβούν σοβαρές εγκληματικές ενέργειες από κατά τα άλλα καθημερινούς ανθρώπους. Νιωθω ότι ζω ανάμεσα σε sociopaths. Ο πατέρας μου μεν συμφωνεί ότι του χρόνου θα φύγουν, αλλά με νεύρα, τύπου "βρες μου καλυτερο". Ο τύπος δεν κάνει τίποτα, χαζολογαει και τρέχει από πίσω του ο πατέρας μου για να γίνουν οι δουλειές που πρέπει. Όλα αυτά επειδή ο πατέρας μου είναι μαγεμένος λόγω της γυναικας του. Του έστειλα μειλ που του λέω ότι έχει ξεφύγει και ούτε ερωτευμένος να ήταν μαζί του και δεν ασχολήθηκε καν.

    Το γομάρι κρατάει μετρημένη στάση ως τώρα, εγώ ούτε τον κοιτάω ούτε του απευθύνω το λόγο. Άφησα επίτηδες μια μέρα το βιβλίο μου σε μια άκρη στη ρεσεψιόν και την επόμενη μέρα η αδερφή μου μού είπε ότι αυτός της είπε ότι το διαβασε και του άρεσε (μπουρδες, όχι πως δεν μιλάει καλά τα ελληνικά, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να διάβασε 200 σελίδες σε ενα βράδυ πρώτον και δεύτερον το βιβλίο αυτό είναι συχνά ακατανόητο σε καθηγητές, σιγα μην κατάφερε να το διαβάσει [το τσέκαρα και στις κάμερες αλλωστε])

    Αυτή η επιφανειακή του ηρεμία και δήθεν φιλικότητα θεωρώ φυσικά ότι είναι μονάχα προσποιηση και, με βάση όσα συμβαίνουν γύρω μου, εξακολουθώ να φοβάμαι για τη ζωή μου.

  2. #137
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Συγγνώμη, αλλά θες να περνιέσαι για "ανώτερος άνθρωπος" αλλά κάθεσαι και κάνεις κατινιές για να τονώσεις το εγώ σου τύπου να αφήσεις το βιβλίο σου σε μία γωνία. Και κάθεσαι και ασχολείσαι εμμονικά με χαζομάρες κόβοντας αντιδράσεις αυτουνού για το βιβλίο ή γράφοντας κατεβατά σε e-mails στον πατέρα σου που μπορεί να έχει να ασχοληθεί με χίλια άλλα πράγματα. Αυτά όλα δεν έχουν να κάνουν με τη σωματική σου ακεραιότητα ή ξέρω κι εγώ τι, με τον εγωισμό σου και τις εμμονές σου έχουν να κάνουν.
    Καταλαβαίνεις πόσο θλιβερά είναι όλα αυτά που περιγράφεις κάθε φορά;

  3. #138
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    1,792
    Σονια, όταν κάποτε έχεις το χρόνο,γράψε έναν οδηγό για εμάς τους απλούς εγωιστές θνητούς για το πώς να φτάσουμε την απολυτη ψυχολογική και συμπεριφορικη τελειότητα την οποία σε κάθε απάντηση σου μας λες πως κατέχεις. Δεν ηξερα πως δεν πρεπει να γραφω πραγματα που ισως εσυ βρεις θλιβερα και ποταπα για να μην χαλασω την αισθητική σου ή γιατί θεωρείς πως εδώ μέσα γράφω πράγματα για να με θαυμάσετε και όχι να πω τον πόνο μου.
    Σιγά το θλιβερό να αφήσω το βιβλίο μου στην ρεσεψιόν. Αλλα εστω,δεχομαι την οπτικη σου, ακόμα και θλιβερό να είναι, τουλάχιστον δεν επιτέθηκα σε κάποιον σωματικά όπως αυτος, άρα προτιμώ να είμαι θλιβερός και κατινος από τραμπουκος.

    Δεν είπα ποτέ ότι δεν είμαι εγωιστης και πώς δεν έχω ελαττωματα. Αλλα οχι, δεν μπορώ να ξεπεράσω την επιθεση που μου έγινε απλώς επειδή σταμάτησε προς το παρόν να με ενοχλει και φυσικά και έχω θιχτεί. Από τότε που έγινε το θέμα της επίθεσης μού έχει ξυπνήσει μετατραυματικο στρες, δεν κοιμάμαι και έχουν επανέλθει θέματα θυμού μου. Ας πάμε στα δικαστήρια να μου πληρώσει αποζημίωση να παω σε ψυχολόγο. Γιατί ο θύτης πρέπει να βγει λάδι από όλο αυτο; Γιατί εγώ ως θύμα θα πρέπει να μην αντιδρασω πάρα μόνο αμυνόμενος σε άμεση επίθεση λες και το τραυμα που μου προκάλεσε δεν είναι διαρκές και δεν ήρθε να σκάψει σε ήδη υπάρχοντα τραύματα που μόλις είχα αρχίσει να ξεπερναω;

    Στον πατέρα μου προφανώς δεν στέλνω για το βιβλίο μου, στέλνω για την κατάσταση που έχει εξελιχθεί στο ξενοδοχείο, όπως είπα η καμαριέρα αφήνει επίτηδες βρύσες ανοιχτές, δεν βάζουν πετσετες και πολλά ακόμα, αυτός έρχεται καθυστερημενος και ο πατέρας μου κάθεται και κάνει τη δουλειά του. Προσπαθώ να του ανοίξω τα ματια γιατί κάθε μέρα τρώει την κρεβατομουρμουρα της γυναικας του που τον πείθει πως πρόκειται για το τέλειο προσωπικό τη στιγμή που δεν έχει ιδέα πώς δουλεύεται ένα ξενοδοχείο.

  4. #139
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Εσύ ο ίδιος σε άλλο θέμα είχες γράψει για τις ανησυχίες σου τι θα γίνει μελλοντικά όταν δεν θα έχεις τον πατέρα σου κοντά σου και είχες παραδεχτεί ότι δεν έχεις τις γνώσεις να διοικήσεις μία επιχείρηση. Όμως κατά τα άλλα τον βγάζεις έναν χαμένο που τον σέρνει η γυναίκα του από τη μύτη και δεν ξέρει τι του γίνεται. Επίσης κατά την γνώμη σου, ενώ σου είπε καθαρά και ξάστερα ότι θα βγάλετε τη σεζόν με αυτούς και θα πιάσετε το θέμα αυτό από του χρόνου, είναι ΟΚ να κάθεσαι κάθε μέρα και να δίνεις αναφορά για το παραμικρό και γκρινιολογάς για αυτούς δι'αλληλογραφίας χωρίς να στο ζητήσουν. Επειδή έχεις κολλήσει με αυτούς ενώ ο άνθρωπος θεωρεί ότι το θέμα έχει κλείσει προς το παρόν. Δεν καταλαβαίνεις πόσο γελοία είναι η μεγάλη εικόνα αν την δεις απ' έξω;
    Μετά σου κάνει εντύπωση όταν προσπαθείς να μιλήσεις στον πατέρα σου από κοντά και σε αποφεύγει. Δεν θες να καταλάβεις ότι αυτό που εσύ έχεις κάνει την τρίχα τριχιά για αυτόν είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό στις σκέψεις του και των θεμάτων που έχει να αντιμετωπίσει κάθε μέρα. Σιγά μην κάθεται με τη γυναίκα του να ασχολείται με αυτούς από το πρωί ως το βράδυ επειδή έτσι κάνεις εσύ! Ρίχνεις στην γυναίκα του το ότι δεν σε παίρνει στα σοβαρά, ενώ εσύ ο ίδιος δεν τον κάνεις να σε πάρει στα σοβαρά και να σε υπολογίζει.

    Το να κάθομαι να παρακολουθώ σε κάμερες όλη την ώρα κάποιον που τσακώθηκα ή αν τον θεωρώ ένα βόδι και μισό να προσπαθώ να του δείξω τι ανώτερο πνευματικό πλάσμα είμαι, συγγνώμη αλλά το θεωρώ γελοίο και παιδιάστικο. Το ότι δεν αντιδρώ με ανωριμότητα 10χρονου δεν σημαίνει ότι κατέχω ψυχολογική και συμπεριφορική τελειότητα, ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Ο τσακωμός σας με αυτόν τον τύπο έχει συμβεί πολλές μέρες πριν και κάθεσαι και ασχολείσαι με αυτό πολύ έντονα χωρίς λόγο και το ψειρίζεις.
    Φυσικά και δεν είπα ότι είμαι τέρας ψυχραιμίας και ότι δεν θυμώνω ή δεν στεναχωριέμαι με πολλά πράγματα. Η διαφορά είναι στις εκτάσεις που παίρνει όλο αυτό και στις αντιδράσεις μου, που θεωρώ ότι είναι ενηλίκου κι όχι παιδιού δημοτικού όπως αντιδράς συχνά εσύ. Το κακό είναι πως όταν ακούς κάτι που δεν σου αρέσει για τον εαυτό σου, δεν το παραδέχεσαι ποτέ και βρίσκεις δικαιολογίες ή περνάς στην επίθεση.

  5. #140
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    1,792
    Σε ποια επίθεση περασα; Εγώ είπα ότι αποδέχομαι πλήρως τους χαρακτηρισμους που μου αποδίδεις και πως προτιμώ να είμαι θλιβερος, κατινος και ο,τι άλλο με χαρακτήρισες από τραμπουκος. Αλλα οχι, δεν θεωρώ τοσο τραγικο να αφήσω το βιβλίο μου στη ρεσεψιόν, ανώριμο μπορεί, αλλά δεν βλάπτει κανέναν, ούτε εμένα ούτε τον τραμπουκο, το αντίθετο, έπιασε για πρώτη φορά στη ζωή του βιβλίο, παρόλο που δεν το διαβασε.

    Έχω πει ότι δεν έχω τις γνώσεις να κάνω κάτι μόνος μου απο την αποψη πώς επενδυεις αποτελεσματικα ενα κεφαλαιο, το πώς δουλεύει πρακτικα ένα ξενοδοχείο όμως το γνωριζω καλά γιατί είμαι μέσα σε αυτές τις επιχειρήσεις από μωρό και έχω περάσει κυριολεκτικά τη μισή μου ζωή μέσα στο ξενοδοχείο, αφού περναω εκεί επτα μήνες το χρόνο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

    Το ότι η μητρια μου τον λιβανιζει για το προσωπικό και το ποσό άχρηστα είμαστε εμείς τα παιδιά του δεν το βγάζω από το μυαλό μου,το έχω ακούσει αμέτρητες φορές και έχω και ηχητικά κλιπ που το αποδεικνύουν.
    Το να ενημερώνω τον πατερα μου για το ότι η καμαριέρα αφήνει τις βρύσες ανοιχτές και πλημμυρίζει ο διαδρομος δεν το θεωρείς σημαντικό ας πούμε,θα έπρεπε να κάνω τα στραβά μάτια σε όλες τις δολιοφθορες που επιχειρούν επειδή ο τραμπουκος αποφάσισε να μην με σπρώχνει πια. Μάλιστα. Προσωπικά αυτό βρίσκω ανώριμο και λιποψυχο, το να υποχωρείς μπροστά στο θράσος του κάθε κακομαθημένου.
    Δεν τσεκάρω τις κάμερες καθημερινά, τις τσεκάρω κατά καιρούς, γιατί μαζεύω στοιχεία σε περίπτωση που όλο αυτό πάει δικαστικά ή σε περίπτωση που καταλήξουν να ζητάνε και τα ρέστα μέσω επιθεώρησης εργασίας. Ναι, έχω μαζέψει κλιπ που ξαπλώνει στον καναπέ εν ώρα εργασίας ο κύριος χωρίς παπούτσια και παίζοντας δυο κινητό. Και το κάνω για να προστατέψω εμένα και την επιχείρηση της οικογενειας μου.
    Όσον αφορά τη σεζον φέτος, εγώ ο ίδιος συμφωνησα να βγάλουμε τη σεζον με αυτούς αλλά όπως ανέφερα σε προηγούμενο ποστ ο πατέρας μου ήδη πετάει σχόλια για του χρόνου και αρχίζει να βγάζει στραβους όσους του έχω φέρει ως τώρα (έχω βάλει αγγελία για του χρονου) για αυτο λοιπόν κάνω ξεκαθαρο ότι το ξενοδοχείο είτε θα αποκτήσει άλλο προσωπικό του χρόνου είτε θα κλείσει.

    Ο πατέρας μου δεν έχει τη διοίκηση του ξενοδοχείου, μια βάρδια βγάζει, με δική του θεληση ενώ θα μπορούσε να κάθεται, τις κρατήσεις που είναι επί της ουσίας η διοίκηση μιας και αφορούν τη λειτουργία του ξενοδοχείου και τα συμβόλαια τα έχει η μεσαία μου αδερφή. Διαλεγει το προσωπικο και κραταει το ταμειο , ναι,αυτο δεν ειναι διοικηση ομως. Τιμολογια και ολα τα υπόλοιπα τα κανει η αδερφη μου με λογιστη.
    Ο πατέρας μου λοιπον στη βάρδια του, αντί να κάθεται στο ταμείο αναγκάζεται να κάνει τη δουλειά του τραμπουκου γιατί έρχεται καθυστερημενος και παρόλο αυτά τον δικαιολογεί. Οπότε ναι,όταν βλέπω τον πατερα μου να κάνει τη δουλειά του 21χρονου και να μην έχει συναίσθηση ότι αυτό είναι ξεφτίλα, νιώθω υπόχρεος να του ανοίξω τα ματια. Ο πατέρας μου είναι ένας άνθρωπος πολύ εύκολα επιρρεπής σε γνώμες άλλων ανθρώπων, όλες του οι απόψεις είναι οι απόψεις της μητριας μου. Απορώ πώς μπορείς εσύ να λες ότι αυτό δεν ισχύει από τη στιγμή που δεν μπορείς το ξέρεις και τη στιγμη που το εχω αναλυσει κι αλλες φορες. Αν δεν με θεωρεις αξιοπιστο ή θεωρεις οτι λεω ψεματα τοτε μην σχολιαζεις τα θεματα μου, το να λες ομως χωρις επιχειρηματα "σιγα μην καθεται η μητρια σου να του λεει αυτα" ειναι κατι που δεν μπορεις να το ξερεις κι ομως το λες για να μου πας κοντρα. , λες και δεν κανει αυτο ολη της τη ζωη προκειμενου να εχει περιουσιακα οφελη. Αν σε ηξερα θα σου εδειχνα το υλικο, δεν σε ξερω ομως και δεν βλεπω το λογο.
    Έτσι είναι η κατάσταση δυστυχώς σε πολλά θέματα, ακομα και περιουσιακά όπως έχω ήδη πει. Και όχι, δεν θα σωπασω για να της δώσω χώρο να θάβει εμένα και τις αδερφές μου και να μας δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Πέρυσι για όσα διάστημα ερχοταν καθόταν και με κουτσομπολευε με τον τραμπουκο, με αποκαλούσαν γκρουπ και μου ασκούσαν εμμεσο μπουλινγκ κάθε φορά που κατέβαινα στο εστιατοριο. Δεν θα της περάσει αυτή τη φορά και του χρόνου θα πάρουν πόδι αλλιώς το ξενοδοχείο θα κλείσει. Και έχω δικαίωμα να το λέω αυτό με το ποσοστό της μαμάς μου.

  6. #141
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    1,792
    Τέλος, το μετατραυματικο στρες δεν δουλεύει έτσι. Και δέκα χρόνια να έχουν περάσει δεν σημαίνει ότι οφείλει να έχει επουλωθει. Ας το σκεφτόταν ο δράστης πρωτύτερα. Δεν οφείλω να το ξεπεράσω απλώς επειδη έπαυσε την άμεση παρενόχληση. Και μου είναι δύσκολο να το ξεπεράσω, έχω ξεκινήσει να έχω πάλι αϋπνίες και αλλα θεματα.

  7. #142
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Δεν καταλαβαίνεις τι λέω μάλλον. Ότι μία βρύση που ανοίγει η καμαριέρα ή το οτιδήποτε πρόβλημα, κανονικά αντιμετωπίζεται άμεσα με το ποιος είναι άμεσα υπεύθυνος ή στις χαμηλότερες ιεραρχίες του οργανογράμματος ενός ξενοδοχείου. Αν δεν ήταν οικογενειακό θα πήγαινες να ανακατεύεις τον διευθυντή, τον υπεύθυνο κρατήσεων ή ξέρω κι εγώ ποιον για το παραμικρό θέμα; Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται εν τη γενέση τους χωρίς να γίνεται το τόσο τόοοοοοοοοοοοοσο.

    Από εκεί και πέρα εσύ είσαι εκεί, εσύ ξέρεις, Εγώ βλέπω ότι το παραμικρό πράγμα παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας και στην πράξη και στο μυαλό σου. Το μετατραυματικό στρες κι όλα τα άλλα που λες πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να τα αντιμετωπίζεις δομικά σαν προσωπικότητα με άλλο τρόπο, δεν είπα ούτε να γίνεις τραμπούκος ούτε να γίνεσαι θύμα. Μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε με τίποτα.
    Last edited by Sonia; 09-09-2022 at 11:36.

  8. #143
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    23,758
    συμφωνω σε οσα λεει η σονια απο χθες.. αποπροσανατολιζεις την συζητηση.
    σου λεμε αναλωνεσαι, σου λεμε περιπλεκεις και καλλιεργεις την ιντριγκα και το κουτσομπολιο κι εσυ απαντας αν θα πρεπει ο τραμπουκος να επιβραβευεται και να εισαι το θυμα, ενω κανεις δεν ειπε κατι τετοιο.
    αυτο ειναι απολυτα χειριστικο να ξερεις.. δεν ειναι οτι δεν ξερεις τι λες, ουτε οτι ειμαστε χαπατα..

    υπαρχει σταση ζωης που ουτε εισαι το θυμα, ουτε ο ιντριγκαδορος. δεν ειναι 2 οι επιλογες για να εχεις μια καλη σταση που δεν ειναι εναντιον σου.
    αλλο να πεις "εγω θεωρω οτι πρεπει να παει στο δικαστηριο η υποθεση και να δικαιωθω". ειναι δικαιωμα σου. κι αλλο ειναι να αφηνεις βιβλια μηπως δειξει ενδιαφερον για σενα και μετα να δολοπλοκεις, αν το διαβασε, ποσο διαβασε, αν ειναι μορφωμενος, αν ειναι ωραιος γκομενος (!!!!! αυτο παλι !! ) αν σε εκτιμησε, αν ψευδεται για να σε καλοπιασει κλπ. αυτα ειναι ανωριμοτητες και ιντριγκες αχρειαστες και χαμηλου επιπεδου.
    και ειναι ψευδες το διλλημα που μας βαζεις " ή τραμπουκος, ή κατινος" δεν χρειαζεται να εισαι τραμπουκος για να μην εισαι κατινος . υπαρχουν επιλογες, αξιοπρεπεις..

  9. #144
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    1,792
    Δεν αποπροσανατολίζω τη συζήτηση, απλώς διαφωνώ με το ότι είναι κακό να είσαι κατίνος και θλιβερός όπως το έθεσε η Σόνια. Εγώ το βλέπω ως μέσο αντίδρασης και άμυνας για κάτι που για μένα δεν έχει τελειώσει. Δεν μου έχει ζητηθεί καν συγνώμη και ο τύπος κυκλοφορεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα και έχει βάλει την αδερφή του να κάνει δολιοφθορές, ενώ εγώ έχω πάει δυο φορές στα επείγοντα, έχω αυπνίες και αναγκάζομαι να παίρνω ηρεμιστικά με χαμηλή πίεση και νιώθω γενικά ένα ράκος. Και δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση πως το μόνο που έχω να κάνω τώρα είναι να μάθω εγώ να χειριζομαι το τραύμα.
    Είμαι από τους ανθρώπους που αποζητούν ηθική δικαίωση, το έχω ξαναγράψει, δεν βρίσκω συμπεριφορές τύπου Αμελί Πουλέν τραγικές, αντιθέτως, θεωρώ ότι αν περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούσαν, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος. Αυτή τη στιγμή μαζεύω στοιχεία, οπότε το να ελέγχω περιστασιακά το κλειστό κύκλωμα δεν είναι εμμονή, είναι εμπειρία με δικαστικές υποθέσεις (όπως και το ότι έκανα καταγραφή στο αστυνομικό τμήμα καθώς θεωρείται πειστήριο)
    Το να αφήσω το βιβλίο μου στη ρεσεψιόν δεν δημιουργεί ουτε ίντριγκα, ούτε ένταση, απειρες φορές αφήνω πράγματα μου στη ρεσεψιόν, δεν είναι κάτι ασύνηθες δλδ, σκέφτομαι να βάλω και φωτογραφίες μου κάτω, που υπήρχαν παλαιότερα και τις βγάλαμε από τα ράφια (όχι μόνο τις δικές μου, γενικά αρκετές οικογενειακές φωτογραφίες) γιατί όπως είπα το όλο περιστατικό με έκανε να καταλάβω ότι έχω δώσει χώρο σε άτομα που δεν θα έπρεπε να έχουν χώρο εδώ μέσα, καθώς, με δικά του λόγια, αυτός είναι το κέντρο του ξενοδοχείου κλπ κλπ. Του δείχνω με τον τρόπο μου πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, για αυτό και έφτιαξα και σελίδα στο ξενοδοχείο και κάνω αυτό το πραγμα με τον διαγωνισμό φωτογραφιών κερνώντας πελάτες. Αυτό με κάνει πιο συμπαθή στους πελάτες και μου έχει αυξήσει και τα τιπς κάτι που τον ενοχλεί. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος το βρει θλιβερό αυτό, δεν είμαι και ούτε πρόκειται σε καμία των περιπτώσεων να γίνω ένα παθητικό θύμα που δέχεται παρενοχληση και μετά όλα ωραία και καλά επειδή ο κακοποιητής έκανε πίσω στη σωματική ενόχληση. Και εφόσον τίποτα από αυτά που κάνω δεν είναι παράνομα, δεν έχει καμία σχέση με το αν εντέλει θα πάει δικαστικά ή όχι. Είναι ένας τρόπος να του δώσω ένα μάθημα. Αρα ναι, όπως είπα και πιο πάνω, είμαι περήφανα κατίνος, εφόσον δεν είναι παράνομο και θα συνεχίσω να είμαι αν αυτό του δημιουργεί έστω και λίγο δυσαρέσκεια ή ενόχληση.
    Tώρα, αν θεωρείτε πρόκληση να αφήσω το βιβλίο μου στη ρεσιψιόν, οκέι, εγώ δεν το βλέπω έτσι και σίγουρα δεν θα τον δικαιολογούσα αν με μαχαίρωνε μελλοντικά (τύπου "οκ, τον μαχαίρωσε αλλά κι αυτός προκαλούσε ρε παιδιά, άφηνε το βιβλίο του στη ρεσεψιόν" lol) , καθότι δεν είναι πρόκληση, δεν είναι με τον οποιοδήποτε τρόπο παράνομο, δεν είναι καν αξιο αναφοράς σε πιθανή εγκληματική ενέργεια εις βάρος μου για να είμαι ειλικρινής, είναι μόνο μία άκακη δήλωση πολιτισμού από τη μεριά μου, με προσέβαλε και του δείχνω ότι δεν ξέρει καν ποιος είμαι. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι αμόρφωτος, με ενδιαφέρει το ότι είναι άξεστος.


    Από κει και πέρα, σε σχέση με την εμφάνισή του, όπως είπα κοκορεύεται όλη τη μέρα εδώ μέσα ότι είναι ο υπεργκόμενος, ότι έχει σωματάρα (ενώ είναι μες στο λίπος παρόλη τη διατροφή που κάνει) και θέλω να κατέβει από το καλάμι που έχει καβαλήσει γιατί δεν έχει μάθει να ακούει κριτική στη ζωή του. Δεν τα έχω πει ποτέ βέβαια σε αυτόν, αλλά ιδανικά θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή ένα έμμεσο ειρωνικό σχόλιο, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι, εφόσον δεν θα είναι άμμεσο, θα έχει το μυαλό να το αντιληφθεί. Όταν μάθει να φέρεται ως σωστός εργαζόμενος και να κόψει σχόλια για αλβανικές μαφίες και ναρκισσιστική έπαρση, καλώς. Δεν έχω σκεφτεί βέβαια πώς θα το θέσω αυτό που λέω εδώ, αλλά κάποιος πρέπει να του ανοίξει τα μάτια και να κάμψει αυτή την εγκληματική συμπεριφορά που έχει και που βασίζεται σε όλη αυτή τη ναρκισσιστική φιέστα που έχει στο κεφάλι του.


    Να σημειωθεί ότι εκείνος μου έχει κάνει άμεσα ειρωνικό σχόλιο για το κούρεμά μου στο πρόσφατο παρελθόν (στην αρχή της σεζόν) στο οποίο δεν έδωσα σημασία. Πλέον όμως, από τη στιγμή που ξεπέρασε τα όρια, θα κινούμαι αλλιώς και θα του δείχνω με τον τρόπο μου υπεροχή, όπως κάνουν οι γάτες που κατουράνε το χώρο τους. Δυστυχώς όταν δεν υπάρχει πιθανότητα πολιτισμένης επίλυσης, περνάω σε πράγματα που ξέρω πως θα τον τσούξουν περισσότερο (τονίζω βέβαια και πάλι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ)
    Γενικά η συμπεριφορά του είναι ενός τσογλανιού που δεν έχει μάθει να φέρεται. Και αυτά δεν περνάνε σε μένα.
    Last edited by Skiouros8; 09-09-2022 at 15:24.

  10. #145
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    1,792
    Iδανικά στη ζωή μου, επειδή όπως είπα το παρουσιαστικό μου δείχνει πραότητα και δεν είναι καθόλου απειλητικό καθιστώντας με εύκολο θύμα, θα ήθελα κάποια στιγμή να φτάσω σε ένα επίπεδο που τσογλάνια σαν και του λόγου του, που δυστυχώς έχω αναγκαστεί να αντιμετωπίσω και στο παρελθον κυρίως με τις γάτες, θα λένε μεταξύ τους "αυτός; καλύτερα μην μπλέξεις με αυτόν, είναι δικομανής είναι εμμονικός ειναι χιλια δυο άλλα" και να κάνουν πίσω μόνοι τους από όποια παράνομη και άξεστη πραξη είχαν στο μυαλό τους να πράξουν.

  11. #146
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2021
    Posts
    258
    Έχεις για όλα μια απάντηση που προσπαθεί να εκλογικεύσει αυτά που κάνεις ώστε να φανούν *ουσιώδη.
    https://www.psychology.gr/personalit...ikopoiisi.html

    Είναι δυνατόν το άτομο που έχεις περιγράψει με τον τρόπο που έχεις περιγράψει να το αγγίξει έστω και στο ελάχιστο η συγγραφική σου πορεία ή όλα τα υπόλοιπα μέσω των οποίων έχεις την ψευδαίσθηση οτι του "έκανες τη μούρη κιμά"; Διαγωνισμοί στο ινσταγκραμ από το οποίο τον έχεις εξαφανίσει όπως είπες και έξτρα **τιπς για σένα; 22 είναι ο τύπος ή 12 για να ενοχληθεί με αυτά; Όλα αυτά είναι καταστάσεις που θα ενοχλούσαν εσένα, όχι αυτόν.

    Οτιδήποτε αντιμετωπίζεις στη καθημερινότητα σου, από τα πιο απλά εως πιο δύσκολα θέματα, απασχολεί τόσο δυσανάλογα μεγάλο μέρος της γνωστικής σου δραστηριότητας που δε προκαλούν καμία εντύπωση τα σωματικά συμπτώματα που πολύ συχνά αναφέρεις οτι έχεις. Δεν αφήνεις τον εγκέφαλο σου να ηρεμίσει και όλα βγαίνουν στο σώμα.

    Εαν την ενέργεια που σπαταλάς στο να κάνεις δραματικά σενάρια για τη εξέλιξη των θεμάτων που αντιμετωπίζεις ή στο να σκέφτεσαι παιδαριώδεις εκδικητικές μεθόδους την σπαταλούσες σε κάτι παραγωγικό, ίσως δε θα είχες ανάγκη να είσαι σε αυτό το ξενοδοχείο την επόμενη χρονιά.

    *έχεις γεμίσει το θέμα με σχόλια που μάλλον θα περίμενε κανείς από το μορφωτικό επίπεδο και την παιδεία του ατόμου που περιγράφεις πολύ γλαφυρά
    **πως αντιλαμβάνεται κάποιος οτι ανέβηκαν τα τιπς καποιου άλλου; υπάρχει ταξινομική λίστα;

  12. #147
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22,804
    Σκιουρε φιλικα θα στο πω σαν καγκουρασ κ τωρα πιθηκοσ αυτοσ ψαχνει να βρει κανενα κοριτσακι να περασει την ωρα του 22 ειναι δεν ειναι 52 να τον ενδιαφερουν τα τιπσ η τα βιβλια η οτιδηποτε αλλο το μυαλο του δουλευει απλα κωλοσ βυζι τσεκ φυγαμε κ στην κολαση εγω ειμαι 40 ακομα αυτα με ενδιαφερουν απλα εγινα ευαισθητοσ οταν εμαθα για ολη την κοινωνια διαφορα πραγματα φιλικα σου λεω το προβλημα ειναι μονο στο μυαλο σου αυτοσ ειναι αλλου δεν σκεφτονται ολοι οπωσ εσυ μη νομιζεισ οτι υπαρχει φυσιολογικο ειναι τι θελει η γυναικα αστα αυτα κ ψαξε για κανενα κοριτσακι κ αλλον να βρεισ παλι κατι θα εχεισ να πεισ ετσι ειναι οι ανθρωποι

  13. #148
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    1,792
    Quote Originally Posted by Nikolaus View Post
    Έχεις για όλα μια απάντηση που προσπαθεί να εκλογικεύσει αυτά που κάνεις ώστε να φανούν *ουσιώδη.
    https://www.psychology.gr/personalit...ikopoiisi.html

    Είναι δυνατόν το άτομο που έχεις περιγράψει με τον τρόπο που έχεις περιγράψει να το αγγίξει έστω και στο ελάχιστο η συγγραφική σου πορεία ή όλα τα υπόλοιπα μέσω των οποίων έχεις την ψευδαίσθηση οτι του "έκανες τη μούρη κιμά"; Διαγωνισμοί στο ινσταγκραμ από το οποίο τον έχεις εξαφανίσει όπως είπες και έξτρα **τιπς για σένα; 22 είναι ο τύπος ή 12 για να ενοχληθεί με αυτά; Όλα αυτά είναι καταστάσεις που θα ενοχλούσαν εσένα, όχι αυτόν.

    Οτιδήποτε αντιμετωπίζεις στη καθημερινότητα σου, από τα πιο απλά εως πιο δύσκολα θέματα, απασχολεί τόσο δυσανάλογα μεγάλο μέρος της γνωστικής σου δραστηριότητας που δε προκαλούν καμία εντύπωση τα σωματικά συμπτώματα που πολύ συχνά αναφέρεις οτι έχεις. Δεν αφήνεις τον εγκέφαλο σου να ηρεμίσει και όλα βγαίνουν στο σώμα.

    Εαν την ενέργεια που σπαταλάς στο να κάνεις δραματικά σενάρια για τη εξέλιξη των θεμάτων που αντιμετωπίζεις ή στο να σκέφτεσαι παιδαριώδεις εκδικητικές μεθόδους την σπαταλούσες σε κάτι παραγωγικό, ίσως δε θα είχες ανάγκη να είσαι σε αυτό το ξενοδοχείο την επόμενη χρονιά.

    *έχεις γεμίσει το θέμα με σχόλια που μάλλον θα περίμενε κανείς από το μορφωτικό επίπεδο και την παιδεία του ατόμου που περιγράφεις πολύ γλαφυρά
    **πως αντιλαμβάνεται κάποιος οτι ανέβηκαν τα τιπς καποιου άλλου; υπάρχει ταξινομική λίστα;
    Ξέρω ότι τον ενοχλούν όταν παίρνουν αλλοι τιπς γιατί η αδερφή μου μού έχει πει ότι κάθε μέρα ρωτάει τον άλλο σερβιτόρο πόσα τιπς πήρε και καυχιέται ότι παίρνει παραπανω. Επίσης τον καίνε τα τιπς γιατί όλη του η συνεισφορά στο ξενοδοχείο περιορίζεται στο να είναι άξεστα φιλικός με τους πελάτες (σε σημειο που το αναφέρουν και σε κριτικές. Όταν λέω άξεστα φιλικός εννοώ πολύ επιθετικά φιλικός όπως είναι οι κράχτες που προσπαθούν να βάλουν κόσμο στα εστιατόρια) προκειμένου να τσιμπάει τιπς από όσους δεν τον βρίσκουν αξεστο.
    Αυτή η συμπεριφορά αν πάει σε άλλο ξενοδοχείο δεν νομίζω να γίνει αποδεκτή από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη γιατί ειδικά από κάποια αστέρια και άνω, θέλουν τους υπαλλήλους τυπικούς, όχι αυτό το τσιρκο. Αυτος οταν μου επιτεθηκε ελεγε οτι μπορει να βρει δουλεια οπου θελει ενω δεν ξερει γλωσσες και η μονη του εργασιακη εμπειρια ειναι σε εμας. Είναι 22 αλλά είναι ανώριμος. Αν εγώ σας φαινομαι ανωριμος αυτός είναι στο πενταπλασιο, αφού όπως ανέφερα καυχιέται όλη μέρα για βλακειες όπως για την εγκληματική του δραστηριότητα (κατά πόσο είναι αληθινή ή όχι, δεν το γνωρίζω).
    Σε σχέση με τις σελίδες στο ινσταγκραμ, επίσης καυχιέται ότι κάποιοι πελάτες τον έχουν φίλο στο φβ και επικοινωνούν μαζί του (δεν ξέρω σε τι γλώσσα αφού οι περισσοτεροι πελάτες μας είναι Γερμανοί και αυτός δεν ξέρει τη γλώσσα και τα αγγλικά του είναι σε ένα πολύ basic level) και κάνοντας ενεργες τις σελιδες οι παλιοι πελατες επικοινωνουν πλεον απευθειας με την επισημη σελιδα του ξενοδοχείου. Γενικα θεωρεί, όπως έχει δηλώσει, ότι είναι το πρόσωπο του ξενοδοχείου, κατι που προφανώς δεν ισχύεικαι ειναι βαθια νυχτωμενος. Δουλεύει μόνο πέντε χρόνια, είχαμε αλλοτε υπαλλήλους που δούλευαν 15 χρόνια και δεν είχαν αυτή τη ψωνισμενη συμπεριφορά και που φυσικα όταν σταμάτησαν να δουλεύουν ξεχάστηκαν από τους παλιούς πελάτες. Αυτός θεωρεί ότι έχει δέσει τον γάιδαρο του εδώ μέσα. Και ότι κερνάω τους πελάτες τον ενοχλεί γιατι πριν τον καυγα, όπως ανέφερα, κάθε φορά που μου απεύθυνε το λόγο μπροστά του πελάτης, ειχε το θράσος να διακόπτει τη συζήτηση σαν την πορδή με τα κουτσά αγγλικά του για να μην με αφήνει να μιλάω με πελάτες. Τότε δεν έδινα σημασία και δεν το είχα ερμηνεύσει κακόβουλα, τώρα αντιλαμβάνομαι ότι το έκανε απαξιωτικά και λόγω του σκατοχαρακτηρα του.

    Σωματικά συμπτώματα άρχισα να έχω όταν πια έγινε καθημερινότητα μου το τραύμα, δηλαδή από τις φόλες και μετά. Μετά από αυτή την ιστορία και το μετατραυματικο στρες που βίωσα, αλλά και γενικά λόγω όλων όσων έχω βιώσει από την παιδική μου ηλικια μου είναι πια πολύ δύσκολο να διαχειριστώ την πιεση. Την διαχειρίζομαι τέλος πάντων αλλά μετά καταρρεω.

    Δεν είναι ότι εγώ απασχολώ το μυαλό μου επίτηδες με αυτα. Αυτή τη στιγμή αναγκάζομαι να τους βλέπω όλους αυτούς καθημερινά και δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσω, ειδικά εφόσον συνεχίζονται εμμέσως οι τακτικές τους, απλά πλέον μέσω της αδερφής του με άλλους τρόπους.

    Από κει και περα δεν έχω σταματήσει την ζωη μου λόγω αυτού. Συνεχίζω να γραφω κάποια διηγήματα για διαγωνισμούς, έδωσα τη συνέντευξη για το μεταπτυχιακό που πήγε αρκετά καλά, κανονίζω να βγάλω διπλωμα οδήγησης επιτέλους μόλις κλείσει η σεζόν και επίσης κατέθεσα αίτηση και για ένα άλλο πρότζεκτ που βρήκα ενδιαφέρον. Σε λίγο θα ξεκινήσουν και οι στειρωσεις των αδεσποτων και θα ασχοληθω με αυτό.

    Κοινωνικα οχι τοσο καλα. Είχα μια πρόταση για καφέ από μια παλιά μου φίλη αλλά την απέρριψα και αυτο ίσως έχει να κάνει με το όλο θέμα, σκέφτηκα πού να τρέχω τώρα,τι θα βγει από το να πάω για καφέ και να μου πει τα νέα της, ποιοι παντρεύτηκαν και ποιοι έκαναν παιδιά από τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτή η απαξίωση που βίωσα από αυτό το άτομο έχει επηρεάσει την ήδη πληγείσα αυτοπεποίθηση μου, τουλάχιστον σε εμμεσο βαθμό. Και όπως είπα έχει επαναφέρει θέματα οργής που είχα.
    Last edited by Skiouros8; 09-09-2022 at 22:48.

  14. #149
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    1,792
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Σκιουρε φιλικα θα στο πω σαν καγκουρασ κ τωρα πιθηκοσ αυτοσ ψαχνει να βρει κανενα κοριτσακι να περασει την ωρα του 22 ειναι δεν ειναι 52 να τον ενδιαφερουν τα τιπσ η τα βιβλια η οτιδηποτε αλλο το μυαλο του δουλευει απλα κωλοσ βυζι τσεκ φυγαμε κ στην κολαση εγω ειμαι 40 ακομα αυτα με ενδιαφερουν απλα εγινα ευαισθητοσ οταν εμαθα για ολη την κοινωνια διαφορα πραγματα φιλικα σου λεω το προβλημα ειναι μονο στο μυαλο σου αυτοσ ειναι αλλου δεν σκεφτονται ολοι οπωσ εσυ μη νομιζεισ οτι υπαρχει φυσιολογικο ειναι τι θελει η γυναικα αστα αυτα κ ψαξε για κανενα κοριτσακι κ αλλον να βρεισ παλι κατι θα εχεισ να πεισ ετσι ειναι οι ανθρωποι
    Καλα αυτό είναι σίγουρο και μάλιστα έχει το θράσος να κερνάει και ποτά χωρίς να ρωτάει κανέναν. Ανεπιτυχώς όμως γιατί όπως είπα έχει αγριοφατσα. Παλιά είχαμε έναν σερβιτόρο και έναν νυχτερινό με τους οποίους έκανα παρέα και είχαμε μεγαλη επιτυχία, κάθε μέρα κάναμε παρτυ με τουριστριες. Αυτός θεωρεί ότι ήμουν πάντα στη ρεσεψιόν και δεν ξέρω να δουλέψω στο μπαρ και στο εστιατοριο (και αυτο το είπε στον καυγά). Οι προσπάθειες του γενικά να πιάσει γκόμενές τουριστριες ειναι τραγικές. Εγώ είχα κάνει και σχέση με ξένη και είχα πάει και στη χώρα της τρεις φορες, αυτός παλεύει μπας και κάνει κανένα ons με καμία μεθυσμενη που δεν θα βλέπει καλά τον προγναθισμο του και τη φάτσα του που μοιάζει με φωτογραφία σεσημασμενου. Εγώ τουλάχιστον αν ήμουν γυναίκα θα έτρεχα μακριά του.

    Έχει παντως, υποτίθεται, μια γκομενα η οποία του έχει φάει λεφτά γιατί ήθελε να τα επενδύσουν κάπου και τα έχασε όλα. Αναγκάστηκε να πουλήσει και τον καγκουρομηχανη του με την οποία κυκλοφορούσε χωρίς κράνος. Αυτά έχει η ζωή. Ούτε αυτό τον πτόησε βεβαια για τις επιλογές του ,καυχιέται στον μαγειρα ότι μπαίνουν λέει 5.000 το μήνα στο σπιτικό τους επειδή δουλεύει αυτός, η αδερφή του και η μάνα του και ο πατέρας τους δεν χρειάζεται λέει να δουλεύει (το ότι δουλεύουν χάρη σε εμάς δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται. Και δεν το λεω ως γιος του αφεντικού αυτού,το λέω ως παρατηρητής μιας τραγεφαλικης κατάστασης. Η αδερφή του είναι πραγματικά άχρηστη ως καμαριέρα και με πολύ κακό χαρακτήρα. Αν ,σε κάποια απίθανη περίπτωση, βρει δουλειά του χρόνου αλλού, θα την έχουν ως τριτοδευτερη καμαριέρα σε κανένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία και θα της κάνουν τη ζωή κόλαση οι προϊστάμενες και οι παλαιότερες καμαριέρες. Από το διπλα ξενοδοχειο το προσωπικό φεύγει με κλάματα καθημερινά. Αντι να εκτιμούν ότι είμαστε αξιοπρεπη αφεντικα και οτι τον εχουμε προπληρωσει, καθεται και απειλει και απο πανω.

    Ας πανε λοιπον του χρονου σε αλλες δουλειες, και μετά ας πηγαίνει ο τραμπουκος να δέρνει κόσμο κάθε φορά που κάποιος θα τους κάνει μια παρατήρηση να δούμε πόσες δουλειές θα αλλάξουν. Κάνεις βεβαια δεν θα είναι τόσο αφελής όσο ο πατέρας μου για να τους πάρει και τους τρεις στην ίδια δουλειά, θα είναι σε διαφορετικά ξενοδοχεία στην καλύτερη περίπτωση που καταφέρουν να βρουν και οι τρεις δουλειά)

    Ο πατέρας του δε,έχω ακούσει ότι είναι ακόμα χειρότερος από αυτόν. Όλο μπλέκει σε φασαρίες και ακούγονται γενικά πολλά.

  15. #150
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Σου αρέσει η ζωή σου; Η καθημερινότητά σου; Ο χαρακτήρας σου; ΌΧΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Σου αρέσει ο τρόπος που τυραννιέσαι με σκέψεις; Ο τρόπος που αντιδράς; Που σχετίζεσαι με τους γύρω σου; Εγώ στα διάφορα θέματα που ανοίγεις κατά καιρούς βλέπω έναν άνθρωπο με πολλά προβλήματα που δεν είναι ευτυχισμένος ή έστω ευχαριστημένος με κάτι. Αυτά δεν θα αλλάξουν αν ο τραμπούκος φύγει από τη δουλειά του χρόνου ή αν δεν θα σταυρώσει γκόμενα ή αν θα γίνει δεκτό ένα διήγημά σου σε έναν διαγωνισμό.

    Προσπαθούμε όλοι να μιλήσουμε για εσένα και που μπορεί κάτι να κάνεις λάθος, πως θα μπορούσε να γίνει η δική σου ζωή καλύτερη, πως να χειριστείς καλύτερα κάποιες καταστάσεις, να βοηθήσεις εσύ εσένα και κάθεσαι και το γυρνάς στο καλαματιανό. Να εξαφανιστεί το οτιδήποτε σε χαλάει γύρω σου ή να αλλάξεις τους άλλους δεν το μπορείς. Να αλλάξεις εσένα όμως; Μπορείς; Θέλεις; Το έχεις ποτέ προσπαθήσει;

    Αυτό σκέψου μόνο και κάτι άλλο δεν θέλω να γράψω από εδώ και πέρα, αισθάνομαι ότι πέφτω σε τοίχο και ότι απλά κάνουμε κύκλους και δεν συνεννοούμαστε.

Page 10 of 18 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 27-04-2019, 19:47
  2. Επιθετικοτητα-Πολλα Νευρα!!!
    By minaspap in forum Κατάθλιψη - Δυσθυμία
    Replies: 8
    Last Post: 28-08-2014, 02:58
  3. Πολλα νευρα και αγχος χωρις λογο?
    By chtinick in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 3
    Last Post: 03-12-2013, 22:29
  4. Νεύρα νεύρα κι άλλα νεύρα....
    By LadyAngel in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 21
    Last Post: 12-12-2011, 18:18
  5. Πολλά νεύρα!
    By essie in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 7
    Last Post: 14-06-2011, 23:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •