Προβληματισμός και πολύ άγχος για τον στρατό... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    818
    Τελικά είναι όντως που θα πέσεις. Εγώ με το 1/3 απο αυτά και παραλίγο να πάρω Ι5 με την μία.
    Δεν ξέρω πως με είδαν έτσι στο 401 αλλά μάλλον δε τους άρεσε και πολύ όταν τους είπα ότι όση αναβολή και να μου δωσετε δε θα αλλάξει κάτι.
    Μια ζωή έτσι ήμουν...

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    818
    Το θέμα είναι ότι εγώ δεν είχα χαρτί από εξωτερικό ψυχίατρο.
    Εκεί μέσα το πέρασα όλο το σκηνικό. Ο κοινωνικός λειτουργός στο κέντρο με έστειλε με παραπεμπτικό στον ψυχίατρο και ο ψυχίατρος (ο στρατιωτικός) με παραπεμπτικό όπου έγραφε ένα σωρό στην τριμελή επιτροπή απαλλαγών...

    Εντάξει με είχε συμπαθήσει κιόλας και νομίζω το ξεφτίλισε λίγο ο ψυχίατρος του στρατού. Ούτε θυμάμαι τι έγραφε στο παραπεμπτικό το είχε φουλάρει.
    Τα κλασικά χάλια γράμματα δεν έβγαζα γρι. Κατάθλιψη, γενικευμένη αγχώδης, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία, δεν θέλει φαρμακευτική αγωγή, ιστορικό αυτοκτονικών τάσεων, ψυχοσωματικά ένα σωρό είχε γράψει και επειδή ήταν εντός του κέντρου ο ψυχίατρος δηλαδή δικός τους έδωσαν τεράστια βαρύτητα στην τριμελή...(τριμελής νομίζω δε θυμάμαι αλλά ξέρετε επιτροπή απαλλαγών 401)...

  3. #18
    Banned
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,851
    εγω λεω να το δειτε πιο χαλαρα γιατι τωρα πανε να περασουν και το αντιρατσιστικο, κι αυτο μπορει να επηρεασει και τον στρατο που οπως ξερουμε αυξανει το εθνικιστικο-πατριωτικο αισθημα. δε μπορει, θα μετρησει σαν ρατσισμος το να νιωθεις ελληνας και να πολεμας για τη πατριδα σου, κι οχι το Πακισταν και τους μεταναστες απο το Ισλαμαμπαντ κι οπου αλλου ερχονται.

  4. #19
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by panagiwtis23 View Post
    3 φάρμακα μαζί;
    Σε κακό ψυχίατρο έπεσες που ήθελε να πουλήσει μάλλον φάρμακα που του πλασάρουν οι ιατρικοί επισκέπτες...
    Το 1 πρώτο το παίρνω και το ξεκίνησα στο στρατό. Είναι σουπερ και πιθανόν θα σε καλύψει απόλυτα από μόνο του.

    Και εγώ είχα κατάθλιψη χωρίς να το καταλάβω...
    Δε λέω ότι είναι σωστός ο γιατρός σου ή λάθος.

    Η συνταγή θα σε βοηθήσει αρκετά αν μπορείς πήγαινε με αυτήν και σε κρατικό νοσοκομείο και ζήτα επίσημο κρατικό έγγραφο για στρατιωτική χρήση με την ίδια διάγνωση (τέτοιο είχα πάρει απο ορθοπεδικό και δεν έπαιξε καν εξέταση για το ορθοπεδικό Ι4)...

    Γενικότερα χαρτί απο κρατικό γιατρό προτοκολημένο συνήθως δε σε εξετάζουν καν.
    Η κατάθλιψη βάση Φεκ μπορεί να είναι Ι2-Ι5 οπότε είτε τα πάρεις είτε όχι κάνε εμφανές οτι ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ και ότι ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΑΚΟΣ...

    ;-)
    Σου έγραψε 2 διαφορετικά αγχολυτικά. ΤΟ βίασε ο τύπος
    Και να με εξετάσουν, αφού πάσχω τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσω; Δηλαδή ντε και καλά θα βάλουν κάποιον με κατάθλιψη που ΔΕΝ θέλει να υπηρετήσει να το κάνει με το ζόρι; Αν είναι έτσι θα τους πω "Υπογράψτε στον συνοδό μου και εσείς ότι θα είμαι καλά στο στρατόπεδο και όταν κάνω κακό στον εαυτό μου θα έχετε εσείς την ευθύνη "
    Σε κρατικό νοσοκομείο θέλει ραντεβού και δυστυχώς ο ψυχίατρος λείπει σε άδεια. Δεν έχω πρόβλημα να με εξετάσουν αρκεί να λάβουν και την φαρμακευτική αγωγή υπόψιν .
    Τα φαρμακα που μου φόρτωσε ο ιδιώτης δεν πρόκειτε να τα πάρω εκτός από το 1ο. Παρ'όλα αυτά εκεί θα τους πω ότι τα παίρνω όλα αυτά που γράφει η συνταγή.

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    5,782
    Καταρχην να ξερεις οτι οποτεδηποτε στο στρατο πας να πεις καποιο προβλημα, θα σε ρωτησουνε εκτενως μεχρι να σε πιστεψουνε, για να δουνε αν λες αληθεια ή οχι. Εννοειται πρεπει να χεις και αποδειξεις για οσα λες και απο εξωτερικους γιατρους χαρτια δεν παιζουν μεγαλο ρολο. Δινουν απαλλαγες μετα απο ταλαιπωρια, αλλα δινουν. Εχεις παρει αναβολη 2 φορες, αλλες 2 πιστευω θα χρειαστουν μεχρι να γινει κατι. Εσυ λες μεχρι τωρα οτι εχεις αγχωδη διαταραχη, οικονομικα προβληματα και καταθλιψη. Αυτα δεν ειναι ικανα για απαλλαγη, μπορει να σου πουνε παρε Ι3 και υπηρετεις κανονικα, απλα να σε βαλουνε σε πιο ευκολα ποστα. Ουτε στις μεταθεσεις παιζουν ρολο, μπορει να βρεθεις στα συνορα δηλαδη! Αγχος και καταθλιψη ολοι οι ανθρωποι εχουνε περασει, δεν ειναι κατι τοσο τραγικο.

    Αν καποιος πει θ αυτοκτονησω εκτος οτι δε σε πιστευουν αμεσως, θα σου πουν ελα να μιλησεις με το γιατρο. Δε σου λενε αμεσως πηγαινε σπιτι σου. Πρεπει να προσεξεις παρα πολυ αν θελεις απαλλαγη κ να επιμεινεις. Μια αλλη λυση ειναι να μπεις και να τρως το χρονο με το να πηγαινεις συνεχεια στο γιατρο.

  6. #21
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    100
    Εχω ακουσει επισης ιστοριες που βοηθησε κ η εμφανιση....επιτηδες χαλια εμφανιση για να διογκωσει την γενικη εικονα...

  7. #22
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    12
    Σκεφτόμουν να ξαναβγώ ανυπότακτος και να τρέξω σε δημόσιο νοσοκομείο για χαρτιά και να ξανα διακόψω την ανυποταξία μου, να πάρω το Ι5 και να φύγει και το πρόστιμο της ανυποταξίας (6000ε από την 1η και 6000ε από την δευτερη αν αποφασίσω). Είναι καλή λύση αυτή;
    Mια άλλη λύση είναι να πάρω διάφορα χάπια και να τα βάλω στο στόμα μου μπροστά τους (ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΩ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ) αν μου πουν ότι δεν γίνεται να μου δώσουν Ι5 για να δουν ότι έχω σκοπό να αυτοκτονήσω αν με βάλουν μέσα. Τι λέτε;

  8. #23
    Banned
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,851
    δε χρειαζεται να το σκεφτεσαι τοσο φτιαχνωντας παραλογα και παρανομα σεναρια. προσπαθησε να το δεις πιο απλα, σαν ενα θεμα γραφειοκρατιας.

    η ανυποταξια δε θα ελεγα πως ειναι καλη λυση αφου θεωρειται πλημμελημα. αν συμβει κατι και σε συλλαβουν, αν προσπαθησεις να βγεις απο τη χωρα, υπαρχει περιπτωση να καταληξεις φυλακη ή να κανεις επιπλεον μηνες θητεια.

    ουτε το να βαλεις στο στομα σου χαπια ειναι καλη λυση. ρεζιλι θα γινεις ετσι, τι το περασεις εκει κατασκηνωση με μικρα παιδακια να τρομαζουν ευκολα ? στρατος ειναι, δε τους συγκινει κι αν βαρεσεις ενεση μπροστα τους. μονο αν αποδειξεις οτι εισαι εθισμενος σε αυτα μπορει να καταφερεις κατι.

    θα παρουσιαστεις κανονικα στο στρατοπεδο που σου ειπαν, την ημερα που σου ειπαν. και ναι αν εχεις πολλα και σημαντικα χαρτια ειναι πιο ευκολο να βγεις Ι5, μπορεις ομως και χωρις αυτα. να ακολουθησεις τις διαδικασιες τους λεγωντας οσα εγραψες στο ξεκινημα, και αν σε κρατησουν θα πηγαινεις στο γιατρο να λες οτι δεν μπορεις και δεν εισαι καλα.

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    5,782
    Πρεπει να πεισεις την επιτροπη οτι δεν μπορεις να υπηρετησεις. Να σε ενημερωσω οτι το γιωτα δεν αναγραφεται στο απολυτηριο οπως συνεβαινε παλαιοτερα και η μονη συνεπεια που εχεις αν παρεις απαλλαγη ειναι οτι δεν μπορεις να γινεις δεκτος σε δουλειες που φερεις οπλο πχ στρατιωτικες σχολες, σεκιουριτι κλπ, πραγμα που δε σε νοιαζει. Δεν εχεις πουθενα αλλου προβλημα για δουλειες. Θα δωσεις στην επιτροπη να καταλαβει οτι η ψυχολογικη σου κατασταση δεν επιτρεπει να κανεις θητεια.

  10. #25
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    818
    Προσοχή με αυτό.
    Υπάρχουν δύο απολυτήρια το εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις Ι1-Ι4 και το "νόμιμα απαλλαγμένος".
    Πρακτικά βέβαια καμία δουλειά στον ιδιωτικό τομέα πλην σεκιούριτι κτλ δε θα σου ζητήσει να δει το απολυτήριο σου.

    Στο δημόσιο όμως το κοιτάνε και το Ι5 γενικά το προσέχουν.
    Αυτά στα λέω γιατί το είχα ψάξει πάρα πολύ όταν ήθελα και εγώ Ι5...

  11. #26
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    12
    Το θέμα είναι παιδιά ότι δεν μπορώ να κάτσω ούτε μία μέρα μέσα (πόσο μάλλον 15 μέρες) . Σχετικά με την ανυποταξία δεν πρόκειτε να πάω φυλακή (είναι πλημμέλημα) και ούτε να κάνω επιπλέον μήνες αφού τον άλλο μήνα θα έχω χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο και θα πειστούν αναγκαστικά για το Ι5 που θα ζητήσω. Δεν ξέρω, κάτι μου λέει μέσα μου για τώρα "Μην το ρισκάρεις"...

  12. #27
    Banned
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,851
    αν εριχνες μια ματια εστω στη wikipedia θα διαβαζες οτι τα πλημμεληματα ειναι μεχρι 5 χρονια φυλακη. μαλλον δε καταλαβαινεις οτι η ανυποταξια μετρα για παρανομια. σαν να μπαινεις σε μια τραπεζα, να τη κλεβεις, και να περιμενεις να μη σε κυνηγησουν επειδη θα επιστρεψεις τα λεφτα σε ενα μηνα. κανε οτι θελεις, εγω σου γραφω απλα τι συμβαινει.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Άγχος στο στρατό.
    By Ο Σελτζούκος in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 15
    Last Post: 28-03-2014, 22:16
  2. Πολυ αγχος ...
    By ithaki in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 13
    Last Post: 04-09-2011, 17:50
  3. Πολυ αγχος....
    By cherry in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 15
    Last Post: 26-07-2009, 18:39
  4. Πολύ άγχος!
    By vasilios73 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 12
    Last Post: 02-02-2009, 11:23
  5. Αγχος - Φοβία πριν το στρατό
    By katapiesmenos in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 10
    Last Post: 19-12-2007, 18:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •