ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    252

    ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ!Το τοπικ αυτο,εχει αρκετα ατομα,τα οποια αντιμετωπιζουμε προβληματα με το βαροs μαs,καλο ειναι να συμπασχουμε,καλο ειναι να συμμετεχουμε,να κατανουμε τα προβληματα μαs,και να δινουμε συμβουλεs ο εναs στον αλλον,ανοιξα αυτο το τοπικ ομωs για να βρουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ λυσειs.Ο καθεναs εδω καταθετει την προσωπικη του εμπειρια,ειτε ειναι ψυχολογικη,ειτε σωματικη,ειτε διατροφικη,και το να εχειs συμμαχουs στην αντιμετωπιση ενοs προβληματοs,και αυτο ειναι κατι πολυ καλο!ΟΜΩΣ θα πρεπει κατα την γνωμη μου παντα,αυτοι οι οποιοι προχωρησαν μπροστα,εκπληρωνωνταs ενα κομματι του στοχου τουs,`ι `αν ολοκληρωσαν το ΣΤΟΧΟ τουs,να βοηθησουν οσο μπορουν αυτουs που εμειναν πισω,με ποιο τροπο θα μου πειτε:EINAI ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ,ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΣΑΣ,ΟΣΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ,ΧΩΡΙΣ ΕΝΧΗΡΗΣΕΙΣ ΚΤΛ.ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΤI ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ,ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΚΟΛΛΗΣΑΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΙΛΑ?ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΣΑΣ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΗ?ΠΩΣ ΞΕΓΕΛΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΑΣ?!ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ,ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ,ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΠΑΣΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ,ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΒΑΛΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ,ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ,ΔΙΑΙΤΕΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ,ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ,ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ/Η ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΕΔΩ,ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ,ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ, MOY,ΧΑΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ,ΠΟΥ ΘΕΛΩ,ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ!ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ,ΚΟΙΝΟΤΥΠΟ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΘΕΙ ΑΠΛΩΧΕΡΑ,+ΑΓΑΠΗ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ 2009 ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!ΦΙΛΙΑ )

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    142
    ολα αυτα ειναι διασπαρτες θεματολογιες του φορουμ.
    το μεγαλυτερο ποσοστο των ατομων που πετυχε τους στοχους του δεν ξαναμπηκε στο φορουμ και αυτο δεν ειναι καλο πραγμα.
    αμα μπει διαιτολογος θα το καταλαβεις αλλα χλωμο. δεν μοιραζει κανεις δωρεαν τις υπηρεσιες του και ειναι λογικο αυτο.
    και ας αφησουμε τις δεσμευσεις στους πολιτικους καλυτερα. μπορεις να αρχισεις να βοηθας απο τωρα.
    καλη προσπαθεια...

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    252
    kwsta το να προσφερει καποιοs,τιs υπηρεσιεs του ΔΩΡΕΑΝ,ειναι λειτουργημα,δεν ειπα οτι καποιοs,ειναι υποχρεωμενοs,οποιοs θελει ομωs,θα βοηθουσε πολυ,αρκει να θελει καποιοs να βοηθησει.Οσο για αυτο που εγραψεs,τιs υποσχεσειs να τιs αφησουμε για τουs πολιτικουs,θα σε παρακαλουσα επειδη μου φανηκε καπωs ειρωνικο,να μην απευθυνεσε σε μενα,γιατι δεν με ξερειs,και δεν μπορειs να καταλαβειs οτι το ΕΝΝΟΟΥΣΑ.Οντωs εγω προσωπικα αν δω αποτελεσματα απο καποια διαιτα-διατροφη,θα ειμαι η πρωτη που θα την δημοσιευσω,επισηs επειδη καποιοι πιστευουν οτι μια συγκεκριμενη διαιτα,ειναι ξεχωριστη για τον καθε οργανισμο,και αυτο ισωs ειναι και σωστο!Σκεφτηκα να κανουμε ενα τοπικ με συμβουλεs,βοηθηματα,αλλα αποτελεσματικα,δοκιμασμεν� �!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    519
    Glukoula,

    εγώ θα πρότεινα μέσα από αυτό το topic να εκφράζει ο καθένας τη δική του απορία κι οι υπόλοιποι να απαντάμε, σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές μας εμπειρίες.
    Μια απορία που μου έρχεται τώρα για παράδειγμα είναι , ποιός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αποφυγής του βουλιμικού την ώρα που μας έρχεται η παρόρμηση?

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Distant skies...
    Posts
    1,226
    Εγώ αδυνατώ να καταλάβω το λόγο ύπαρξης του παρόντος θέματος,μιας και,αν δεν κάνω λάθος,οι ερωτήσεις αυτές καλύπτονται στα ποικίλα θέματα του φόρουμ.

    Φιλικά το λέω.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    142
    η υποσημειωση μου αρεσε.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    519
    Ναι, αλλά οι απαντήσεις βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στο forum ενώ εδώ θα μπορούσαμε να τις βρίσκουμε συγκεντρωμένες και να υπάρχει ένα συνεχές update από τα μέλη. Επίσης, σε μερικά ερωτήματα πιστεύω ότι δεν έχει δοθεί ξεκάθαρη απάντηση.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    142
    αμα φανταζει ευκολο κατι τετοιο τοτε καλη επιτυχια σε αυτο που εχετε κατα νου.
    γνωμες ακουγονται και οχι υποδειξεις, αυτο ειναι αυτονοητο.
    καλη προσπαθεια στον αγωνα.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    252
    Το σταφύλι κυρίως λόγω του καλίου που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών. Θεωρείται η κυριότερη τροφή αποτοξίνωσης. Τα έλαια που παράγονται από τα κουκούτσια των σταφυλιών είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν την χοληστερόλη. Η κατανάλωση σταφυλιού βοηθάει σε καταστάσεις ύπαρξης δυσπεψίας, δυσκοιλιότητας και αιμορροίδων. Επίσης, το σταφύλι λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει θεωρείται ότι έχει αντικαρκινική δράση.

    .................................................. ...............................................
    Επιστήμονες παρατήρησαν από πειράματα ότι η πρόσληψη τρανς λιπαρών οξέων αυξάνει τους πόντους στην κοιλιακή περιοχή, παρόλο που οι θερμίδες που προσλαμβάνονταν ήταν υπό έλεγχο.

    Η αύξηση σε πόντους σε εκείνη την περιοχή δεν οφείλονταν μόνο σε αύξηση του συνολικού λιπώδους ιστού, αλλά και στην μετακίνηση αποθηκευμένου λίπους από άλλες περιοχές στην κοιλιακή χώρα.

    Η αύξηση σε πόντους της κοιλιακής περιοχής πέρα από την αρνητική εικόνα που δείχνει το άτομο, σχετίζεται σύμφωνα με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και σακχαρώδη διαβήτη.

    Τροφές που είναι πλούσιες σε τρανς λιπαρά οξέα είναι κυρίως τα προϊόντα που έχουν υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία, όπως οι τηγανιτές πατάτες, οι μαργαρίνες [ορισμένου τύπου], τα γλυκά, τα γρήγορα μικρογεύματα [fast food], τηγανιτές τροφές κ.α.


    sunexiste oi epomenoi................................
    125kG,1,71 upsos!

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    519
    Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά Glukoula αλλά πού θα βρούμε σταφυλάκι τώρα? Μόνο γλυκό κουταλιού, αν μας έχει ξεμείνει από το καλοκαίρι...χα χα!
    Από ότι έχω διαβάσει δύο ακόμα light και αποτοξινωτικά φρούτα είναι ο ανανάς και το γκρεϊπφρουτ που είναι και της εποχής. Επίσης, είναι καλύτερο να τρώμε το φρούτο με τη φλούδα του διότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και να προτιμάμε τα φρούτα από τους χυμούς.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    252
    Δίαιτα του γλυκαιμικού δείκτη. Η δίαιτα αυτή δημιουργήθηκε αρχικά για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Σύντομα όμως υιοθετήθηκε από πολλούς που ήθελαν να χάσουν βάρος και σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα αυτή η δίαιτα έγινε μία από τις πιο διάσημες στον κόσμο. Στη συγκεκριμένη αποφεύγονται οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως πατάτες, ζυμαρικά, γιατί αυτές αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, άρα και την όρεξη. Το μενού της περιλαμβάνει λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψωμί ολικής άλεσης. Συνιστάται ακόμη η τήρηση κανόνων στο φαγητό καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
    .................................................. ...............................................
    Αντίο λίπος
    Τα καλά νέα είναι ότι όταν εξαντληθούν τελείως τα αποθέματα γλυκογόνου -μια διαδικασία που διαρκεί τρεις με εφτά ημέρες- το σώμα αντί για τους μυς αρχίζει να καίει το αποθηκευμένο λίπος. Μάλιστα, ο οργανισμός καίει πρώτα τα λιποκύτταρα γύρω από την κοιλιά και τους γοφούς, ενώ η διαδικασία αυτή μπορεί να επιταχυνθεί ΑΝ περιοριστεί η πρόσληψη υδατανθράκων. Εδώ όμως υπάρχει μια παγίδα, αναφέρει η Γουέντι Τσαντ: «Ο οργανισμός γίνεται πολύ ευαίσθητος όταν βρίσκεται σε περίοδο δίαιτας, γιατί οι θερμίδες περιορίζονται. Συνήθως όμως προσαρμόζεται γρήγορα στα νέα δεδομένα και αρχίζει και πάλι να αποθηκεύει λίπος ρίχνοντας το μεταβολισμό του σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας». Επιπλέον η έλλειψη υδατανθράκων για μεγάλο χρονικό διάστημα στερεί από τον εγκέφαλο τη γλυκόζη που είναι απαραίτητη για την παραγωγή νευροδιαβιβαστών, όπως είναι η σεροτονίνη, η οποία δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού. Γι αυτόν το λόγο η Γουέντι Τσαντ προειδοποιεί όσους ακολουθούν αυτή τη δίαιτα με ελάχιστους υδατάνθρακες να μην το κάνουν για περισσότερο από εφτά ημέρες. Ας σημειωθεί ότι τις πρώτες αυτές ημέρες η απώλεια βάρους θα είναι σημαντική και θα φτάσει τα εφτά κιλά. Μετά ο ρυθμός θα πέσει, αλλά θα συνεχίσετε να χάνετε βάρος σταθερά.

    Η βιοπαθολόγος-μικροβιολόγος Μαρία Ψωμά, δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένη στην ιατρική και τη χειρουργική κατά της παχυσαρκίας, επιβεβαιώνει την τεχνική της Γουέντι Τσαντ και τονίζει: «Πράγματι, ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα καλό είναι να ξεγελάσεις τον οργανισμό, γιατί αλλιώς θα αποθηκεύσει λίπος. Το μυστικό είναι να αυξομειώνουμε τις θερμίδες που λαμβάνουμε και να κρατάμε σταθερό το σάκχαρο του αίματος, διατηρώντας παράλληλα χαμηλό το γλυκαιμικό φορτίο».

    Το πρόγραμμα των τριών εβδομάδων
    «Η γρήγορη και συνεχής απώλεια βάρους μπορεί να γίνει παιχνιδάκι», υποστηρίζει η Γουέντι και συστήνει ένα πρόγραμμα τριών εβδομάδων, το οποίο είναι μια πιο σύντομη εκδοχή του αντίστοιχου των οχτώ εβδομάδων που αναλύει στο βιβλίο της Crack The Fat-Loss Code. Κατά την Πρώτη Εβδομάδα μειώνεται η κατανάλωση υδατανθράκων σε τέτοιο βαθμό ώστε να αδειάσουν τα αποθέματα γλυκογόνου των μυών, αναγκάζοντας έτσι το σώμα να κάψει λίπος για ενέργεια. Η Δεύτερη Εβδομάδα είναι χωρισμένη ανά ημέρες κατά τις οποίες εναλλάσσεται η κατανάλωση υδατανθράκων από ελάχιστη σε μεγάλη. Με αυτό πετυχαίνουμε την εξάντληση και αποκατάσταση των αποθεμάτων γλυκογόνου υποχρεώνοντας το σώμα μας να συνεχίσει να καίει λίπος. Τέλος την Τρίτη Εβδομάδα εντατικοποιείται το πρόγραμμα της δεύτερης ώστε να μην προσαρμοστεί ο οργανισμός σε μια ρουτίνα. Έτσι αποφεύγεται η στασιμότητα στη διαδικασία απώλειας βάρους. Σημαντικό είναι πριν ξεκινήσετε τη δίαιτα να συμβουλευτείτε τον παθολόγο σας.

    1η εβδομάδα = Ανάγκασε το σώμα σου να καίει λίπος
    Πρόκειται για το διάστημα κατά το οποίο περιορίζονται οι υδατάνθρακες σε 20 γραμμ. την ημέρα. Η ειδικός προτείνει να αποφεύγουμε τους αμυλούχους υδατάνθρακες (ψωμί, κουάκερ, ρύζι και πατάτα), τα αμυλούχα λαχανικά (καλαμπόκι, παντζάρι, καρότο και αρακά), τα έτοιμα γεύματα, καθώς και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα φρούτα, τους χυμούς και το αλκοόλ. Όταν πεινάμε, πρέπει να τρώμε λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, όπως είναι τα σπαράγγι, μπρόκολο, σέλινο, αγγούρι, μαρούλι, μανιτάρι, σπανάκι και ραπανάκι.

    Δείγμα ημερήσιου μενού για την Πρώτη Εβδομάδα

    Πρωινό: Σάντουιτς με γαλοπούλα και ομελέτα (φτιάξε μία ομελέτα με 1 ολόκληρο αβγό και 3 ασπράδια, πρόσθεσε μια φέτα γαλοπούλα βραστή και τα βάλτο μέσα σε ψημένο ψωμί ολικής αλέσεως).

    Δεκατιανό (έπειτα από 3 ώρες): 1/2 φλιτζ. τυρί κότατζ (πλήρες γιατί περιέχει λιγότερους υδατάνθρακες).

    Μεσημεριανό (έπειτα από 3 ώρες): Σαλάτα με μαρούλι και αγγούρι, 120 γραμμ. ψητό κοτόπουλο σε κομμάτια, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. ξίδι.

    Απογευματινό (έπειτα από 3 ώρες): 1 παγωμένο ρόφημα (ανακατεύεις 250-300 ml νερό με 1 κ.γ. γεμάτη στιγμιαίο καφέ χωρίς καφεϊνη, παγάκια και 1 1/2 κ.σ. πρωτεϊνες σε σκόνη με γεύση σοκολάτα).

    Βραδινό (έπειτα από 3 ώρες): 120-180 γραμμ. ψητό σολομό, 1 φλιτζ. μπρόκολο, σαλάτα με μαρούλι, αγγούρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Οι υδατάνθρακες που κάνουν τη διαφορά
    Οι αμυλούχοι υδατάνθρακες (ψωμί, κουάκερ, πατάτα, φασόλια, αρακάς, καρότο και καλαμπόκι) αποτελούνται από μόρια ζάχαρης τα οποία απελευθερώνονται σταδιακά στο αίμα μας. «Αυτή η αργή διείσδυση στο αίμα είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες με υψηλή κατανάλωση υδατανθράκων, επειδή προλαμβάνει τη βουλιμία και απαγορεύει στο συκώτι να αποθηκεύσει περισσότερο λίπος», εξηγεί η διαιτολόγος στο βιβλίο της. Και συνεχίζει: «Θα πρέπει όμως τους αργούς αυτούς υδατάνθρακες να τους αποφύγεις τις ημέρες χαμηλής κατανάλωσης υδατανθράκων αφού παρέχουν στους μυς το λεγόμενο γλυκογόνο. Το τελευταίο πρέπει να εξαντληθεί προσωρινά, ώστε το σώμα να κάψει λίπος αντί για ενέργεια».

    Απόφυγε τα τσιμπολογήματα: αυτές τις ημέρες θα εναλλάσσεις την κατανάλωση υδατανθράκων, από πολύ μεγάλη σε ελάχιστη.

    Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή (βασικές ημέρες): Κατανάλωσε 1 μερίδα αμυλούχων υδατανθράκων για πρωινό και μεσημεριανό, ενώ απόφυγε τους την υπόλοιπη ημέρα (εξαιρούνται τα λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες).

    Τρίτη και Παρασκευή (ημέρες χαμηλής πρόσληψης υδατανθράκων): Κατανάλωσε 1 μερίδα αμυλούχων υδατανθράκων σε ένα γεύμα της επιλογής σου πριν τις 15:00. Μετά μην ενδώσεις σε άλλο πειρασμό, εκτός και αν πρόκειται για λαχανικά (χαμηλής περιεκτικότητας).

    Τετάρτη και Σάββατο (ημέρες υψηλής πρόσληψης υδατανθράκων): Κατανάλωσε 1 μερίδα αμυλούχων υδατανθράκων της επιλογής σου πριν τις 15:00 και άλλες 2 μερίδες μετά τις 15:00, ενώ το γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει και 80 ml αλκοόλ, φρούτα, πίτσα ή ζυμαρικά.

    Δείγμα ημερήσιου μενού για τη Δεύτερη Εβδομάδα Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή:

    Πρωινό: Κουάκερ βρόμης (1 μερίδα μαγειρεμένη βρόμη με 1 1/2 κ.σ. πρωτεϊνες σε σκόνη με γεύση βανίλια, κανέλα).

    Δεκατιανό (έπειτα από 3 ώρες): 1 βραστό αβγό

    Μεσημεριανό (μετά από 3 ώρες): 120 γραμμ. ψητό τόνο, 1 φλιτζ. μπρόκολο και 1/2 φλιτζ. ρύζι.

    Απογευματινό (έπειτα από 3 ώρες): 1 παγωμένο ρόφημα (250-300 ml ανθρακούχο νερό με γεύση βατόμουρο, παγάκια και 1 1/2 κ.σ. πρωτεϊνες σε σκόνη με γεύση σοκολάτα).

    Βραδινό: 180 γραμμ. ψητό κοτόπουλο με καρυκεύματα, 1 φλιτζ. πράσινα φασόλια, σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. ξίδι.

    Επιδόρπιο: 1 φλιτζ. άπαχο ζελέ και 1 πράσινο μήλο.

    Τι να τρως τις υπόλοιπες ημέρες

    Τρίτη και Παρασκευή: ʼλλαξετο μεσημεριανό με ένα σάντουιτς (90 γραμμ. γαλοπούλα με 1 φέτα τυρί τυλιγμένα σε κατσαρή σαλάτα).

    Τετάρτη και Σάββατο: Αντικατάστησε το απογευματινό παγωμένο ρόφημα με ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως, μοσχαρίσιο κρέας και 1 μικρό σακουλάκι πατατάκια ψητά στο φούρνο (100 γραμμ. περίπου). Για βραδινό μπορείς να τρως 2 κομμάτια πίτσα με καυτερή πιπεριά.

    2η εβδομάδα
    3η εβδομάδα

    Όταν εξαντληθούν τα αποθέματα γλυκογόνου, το σώμα αντί για τους μυς αρχίζει να καίει το αποθηκευμένο λίπος.

    Κάψε ακόμα περισσότερο λίπος
    Σε αυτό το στάδιο προσπάθησενα αποτρέψεις τη στασιμότητα στην απώλεια βάρους. Μπορεί να χάσεις μέχρι και δύο ακόμα κιλά!

    Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή (ημέρες χαμηλής πρόσληψης υδατανθράκων): Κατανάλωσε1 μερίδα αμυλούχων υδατανθράκων σε ένα γεύμα της επιλογής σου πριν τις 15:00. Την υπόλοιπη ημέρα όμως απόφυγέ τους, εκτός και αν επιλέξεις λαχανικά (χαμηλής περιεκτικότητας).

    Πέμπτη και Κυριακή (βασι
    κές ημέρες): Κατανάλωσε 1 μερίδα αμυλούχων υδατανθράκων στο πρωινό και το μεσημεριανό. Την υπόλοιπη ημέρα απάφυγέ τους υδατάνθρακες, εκτός και αν προτιμήσεις λαχανικά (χαμηλής περιεκτικότητας).

    Τετάρτη και Σάββατο (ημέρες υψηλής κατανάλωσης υδατανθράκων): Κατανάλωσε 1 μερίδα αμυλούχων υδατανθράκων πριν τις 15:00 και μετά άλλες 2 μερίδες μετά τις 15:00, ενώ στο γεύμα μπορείς να συμπεριλάβεις και 80 ml αλκοόλ, φρούτα, πίτσα ή ζυμαρικά.

    Μικρά κόλπα που σε βγάζουν από το τέλμα
    Πιστεύεις ότι ο μόνος τρόπος να καταφέρεις να μετακινήσεις τη βελόνα της ζυγαριάς, είναι να ακολουθήσεις ένα σκληρό πρόγραμμα ασκήσεων με βάρη; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, όταν οι γυναίκες έκαναν δύο σετ κάμψεων στα χέρια, με το που σήκωναν τα βάρη καταπονούσαν τόσο πολύ τους μυς τους που μειωνόταν η ικανότητά τους να καίνε θερμίδες, αποθηκεύοντας έτσι περισσότερο λίπος. Αν θέλεις ο οργανισμός σου να συνεχίσει τη διαδικασία της καύσης, αλλά και την άντληση ενέργειας από το λίπος, πρέπει να κάνεις πολύ σύντομες ασκήσεις μυϊκών συσπάσεων. «Αφού οι μεγαλύτεροι μύες περιέχουν περισσότερο γλυκογόνο, καίτε περισσότερες θερμίδες όταν στοχεύετε σε μυϊκές ομάδες όπως οι γλουτοί, οι μηροί και οι κοιλιακοί», συμβουλεύει η Γουέντι Τσαντ.

    1) Γλουτοί χωρίς κυτταρίτιδα
    Καθώς ανεβαίνεις τις σκάλες να σφίγγεις τους γλουτούς ανά πέντε σκαλοπάτια και μετά να αφήνεις τους μυς να χαλαρώνουν για τα δύο επόμενα. Η Τζένιφερ ʼνιστον αποκαλύπτει ότι αυτό είναι το μυστικό για τους άψογους γλουτούς της.

    2) Επίπεδη κοιλιά
    Όταν είσαι όρθια, να σφίγγεις τους κοιλιακούς, πιέζοντας τον αφαλό προς τη σπονδυλική στήλη. Μείνε σε αυτή τη στάση για πέντε περίπου δευτερόλεπτα και μετά χαλάρωσε. Επανάλαβε είκοσι φορές ημερησίως.

    3) Σφριγηλοί μηροί
    Όταν κάθεσαι τα γόνατα σε απόσταση, σκέψου ότιοιος προσπαθεί να τα ενώσει και εσύ αντιστέκεσαι χρησιμοποιώντας τους μηρούς και ασκώντας πίεση για ένα λεπτό. Στην συνέχεια αντίστρεψε την πίεση. Σκέψου ότι θες να κρατήσεις τα πόδια ενωμένα πάση θυσία.

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    252
    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΑΤΚΙΝΣ!ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΤΚΙΝΣ,WW,ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΗ,ΔΙΑΙΤΑ ΖΩΝΗΣ,ΟΛΕΣ.ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ!ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΑΣΕ 30ΚΙΛΑ ΣΕ 3-4 ΜΗΝΕΣ,ΒΓΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ,ΥΠΗΡΞΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ,ΑΛΛΑ ΛΙΓΕΣ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ,ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΗ!

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    252
    ΔΙΑΙΤΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ - 10 ΚΙΛΑ





    Τις πρώτες 5 ημέρες
    1 κιλό φρούτα (1 είδος)
    Κάθε ημέρα μπορεί να αλλάζει το φρούτο, αλλά ημερισίως θα είναι ίδιο.

    ΒΡΑΔΥ Γιαούρτι 0% - 2%
    1κ. μέλι

    Τις επόμενες 15 ημέρες
    ΠΡΩΙ Χυμό από ένα πορτοκάλι, 1/2 λεμόνι και 1/2 γκρέιπφρουτ.

    ή 2 πορτοκάλια με 1 λεμόνι

    ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ 1φρούτο

    ΜΕΣΗΜΕΡΙ Κοτόπουλο ή ψάρι ή γαλοπούλα ή 2 αυγά
    ʼφθονη ΠΡΑΣΙΝΗ σαλάτα

    ΒΡΑΔΥ γιαούρτι 0% - 2%
    2 ακτινίδια

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    252
    *Προσοχή στις ετικέτες: Διαβάζετε πάντα τις αναγραφόμενες θρεπτικές αξίες στα συσκευασμένα τρόφιμα. Προτιμάτε όσα έχουν λιγότερες θερμίδες, λιπαρά και σάκχαρα.

    *Υγιεινότερο μαγείρεμα. Αποφύγετε τσιγάρισμα, τηγάνισμα, υπερβολικό ψήσιμο, ψήσιμο στα κάρβουνα. Προτιμάτε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία ή στον ατμό.

    *Στη δουλειά, γεύμα από το σπίτι: Δώστε προτεραιότητα στο σπιτικό φαγητό! Το ταπεράκι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγχετε τι τρώτε και για να μην υπερβαίνετε τους θερμιδικούς σας στόχους.

    *Μικρότερο πιάτο, λιγότερες θερμίδες: Προτιμώντας ένα μικρότερο σε μέγεθος πιάτο αντί για κάποιο μεγαλύτερο, μειώνετε την ποσότητα της μερίδας, άρα και τις θερμίδες που λαμβάνετε.

    *Επιπρόσθετα: Χρησιμοποιήστε ελεύθερα καρυκεύματα, αρωματικά χόρτα και χυμό λεμονιού. Επίσης, σε λογικές ποσότητες καφέ, τσάι, αφεψήματα, ζωμούς λαχανικών και ζελέ light.

    *ʼφθονο νερό: Να πίνετε αρκετό νερό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή ή γυμνάζεστε.

    *Τακτική άσκηση: Λίγη καθημερινή γυμναστική, ό,τι σας ικανοποιεί πιο πολύ, έστω και μόνο βάδισμα ή κολύμπι, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ψυχικά, να τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα και να κάψετε θερμίδες.

    *Ημερολόγιο: Καταγράφετε καθημερινά το τι τρώτε και το πώς νιώθετε. Μελετώντας τις σημειώσεις σας θα ανακαλύψετε ευκολότερα τι σας βοηθάει και τι σας εμποδίζει να πετύχετε το στόχο σας.

    *Όχι συχνά στη ζυγαριά: Μη ζυγίζεστε καθημερινά. Το πιο λογικό είναι να μετράτε το βάρος σας μία φορά την εβδομάδα. Ο μέσος αναμενόμενος ρυθμός αδυνατίσματος είναι περίπου 1 κιλό εβδομαδιαίως ή λίγο περισσότερο, αν είστε σωματικά δραστήριες ή γυμνάζεστε συστηματικά

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    252
    Οι δίαιτες στο μικροσκόπιο
    Ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δίαιτες που ακολουθούν σήμερα παχύσαρκα και υπέρβαρα άτομα, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους:

    ? Ολιγοθερμιδική δίαιτα: Η μείωση των χορηγούμενων θερμίδων κατά 500 έως 1.000 την ημέρα, οδηγεί σε απώλεια 0,5 έως 1 κιλού την εβδομάδα. Το διαιτολόγιο πρέπει να είναι θρεπτικά πλήρες, να είναι προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής και στους ρυθμούς του ατόμου και να μην περιλαμβάνει τρόφιμα που το άτομο δεν καταναλώνει ή δεν πρέπει να καταναλώσει.

    ? Δίαιτα Atkins: Αποτελεί ένα πρόγραμμα διατροφής τεσσάρων φάσεων και βασίζεται στο μεγάλο περιορισμό των υδατανθράκων της τροφής. Το μεγάλο μέρος των θερμίδων προσλαμβάνεται από το λίπος (60%) και τις πρωτεΐνες (πάνω από το 30%). Η δίαιτα αυτή επιτυγχάνει σημαντική απώλεια βάρους και βραχυπρόθεσμα είναι ενδεχομένως πιο αποτελεσματική από την κλασσική, ισορροπημένη, ολιγοθερμιδική, και φτωχή σε λιπαρά δίαιτα που προτείνεται από όλους τους υπεύθυνους οργανισμούς και ιατρικές εταιρείες. Η μεγάλη κατανάλωση λίπους που χαρακτηρίζει τη δίαιτα αυτή, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων και θεωρείται απαράδεκτη. ʼλλα προβλήματα από τη μακροχρόνια εφαρμογή μιας τέτοιας δίαιτας αφορούν αυξημένο κίνδυνο νεφρολιθίασης ενώ και οι ελλείψεις βιταμινών και απαραίτητων ιχνοστοιχείων μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες (γι? αυτό άλλωστε η δίαιτα αυτή συνοδεύεται από τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμινών και ιχνοστοιχείων).

    ? Δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (The south beach diet): Η δίαιτα αυτή προτείνει τη μειωμένη κατανάλωση υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ο γλυκαιμικός δείκτης, ουσιαστικά, μετρά το πόσο γρήγορα τροφές που εμπεριέχουν υδατάνθρακες, ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος. Βάσει λοιπόν αυτού του δείκτη, η πατάτα έχει υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη ζάχαρη, που σημαίνει πως ανεβάζει το σάκχαρο με πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι η επιτραπέζια ζάχαρη. Τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι τα φρούτα, τα όσπρια, τα ζυμαρικά κ.α. Σε αντίθεση με όλες τις «παράδοξες» φημισμένες δίαιτες, η εν λόγω δίαιτα δεν φαίνεται να ενέχει επικινδυνότητα.

    ? Slim fast diet (Δίαιτα γευμάτων σε σκόνη): Βασίζεται στη χορήγηση έτοιμων σκευασμάτων σε μορφή σκόνης, που εμπεριέχουν σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά, με πολύ μικρή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αποδίδουν σταθερό θερμιδικό περιεχόμενο ανά σερβίρισμα. Ο ενδιαφερόμενος καλείται να αντικαταστήσει ένα ή δύο γεύματα, με παρασκεύασμα που προκύπτει από την εν λόγω σκόνη στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου υποθερμιδικού διαιτολόγιου. Το καλό αποτέλεσμα τέτοιου είδους διατροφικών σχημάτων, οφείλεται στο γεγονός της απολύτου συγκεκριμένης και ελεγχόμενης, θερμιδικής απόδοσης των υποκατάστατων γευμάτων, σε σχέση με γεύματα που δίδονται σε μια δίαιτα απώλειας βάρους και που συχνά διαφοροποιούνται, από τη μεριά του ατόμου που εφαρμόζει τη δίαιτα, σε θερμιδική απόδοση. Τα υποκατάστατα γευμάτων πάντως αν και είναι αποτελεσματικά, δεν φαίνεται να συμβάλλουν στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς του ατόμου, που ουσιαστικά αποτελεί το βασικό προσανατολισμό κάθε σωστής θεραπευτικής προσέγγισης της παχυσαρκίας.

    ? Δίαιτα Hey: Πρόκειται για δίαιτα, που περιορίζει συγκεκριμένους συνδυασμούς τροφίμων. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να καταναλώνουμε κρέας με πατάτες ή κιμά με μακαρόνια, κάτι που είναι επιστημονικά αστήρικτο. Η συγκεκριμένη δίαιτα δημιουργεί λαθεμένα την εντύπωση ότι μεγαλύτερη σημασία έχει ο συνδυασμός των τροφίμων, παρά η ποσότητα, στην οποία αυτά καταναλώνονται. Ο περιορισμός στην πρόσληψη ορισμένων ομάδων τροφίμων, όπως των γαλακτοκομικών, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο.

    ? Δίαιτες μονοφαγίας: Πρόκειται για δίαιτες, στις οποίες καταναλώνεται ένα ορισμένο τρόφιμο ή φαγητό κατά τη διάρκεια της κάθε ημέρας, χωρίς να περιορίζουν τις ποσότητες που πρέπει να καταναλωθούν. Έχουν πολύ σοβαρά μειονεκτήματα, κυρίως επειδή δεν καλύπτουν τις ανάγκες του ατόμου σε θρεπτικά συστατικά, προκαλώντας σημαντικές ελλείψεις στον οργανισμό.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •