Ζηταω μια συμβουλη.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    220
    Τασο, εχεις δικιο, αλλα πολλες φορες οι δικοι σου ανθρωποι δεν μπορουν να σε βοηθησουν (ειτε γιατι δεν εχουν τις καταλληλες γνωσεις ή γιατι δεν ξερουν το καταλληλο τροπο -εγω λχ, ενας λογος που πηρα την ανω βολτα τα τελευταια 2 χρονια (ωσπου να αποφασισω να αρχισω απο την αρχη-αν κ παλι εχω πισωγυρισματα) ειναι καποια οικογενειακα προβληματα. Πώς, λοιπόν, να μπορούν να με βοηθήσουν οι δικοί μου; Ο δε πατερας μου, δε συνειδητοποιει τη σχεση μου με το φαγητό και μαλιστα επιμένει ότι είμαι υπερβολικά αδύνατη κατα τη γνωμη του-με ΔΜΣ 23!!! και επιμενει να παχύνω. Ο ιδιος βεβαια επεμενε να αδυνατίσω όταν ήμουν στα 84). Γι' αυτο, λοιπόν μια εκ βαθέων εξομολόγηση σε αγνώστους μπορεί να είναι πολύ πιο βοηθητική από ότι μια συζήτηση με την οικογένεια -τουλάχιστον αρχικά, ωσπού να σταθείς στα πόδια σου και να μπορείς να αντιμετωπίσεις τους δικούς σου.

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    144
    Μακαρι ρε Τασσο,μακαρι..δεν με αντεχω αλλο!!!Κουραστικα να παλευω,ελπιζω μια μερα ολα να ειναι πιο ευκολα και να τα δω πιο αισιοδοξα..
    Υ.Γ γιατι δεν μιλας στην ανιψια σου ή στους γονεις της?Μην την αφηνεις μονη σε αυτο..

  3. #18
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    15
    Originally posted by hope25
    Τα υπερφαγικα ειναι πλεον καθημερινοτητα και δεν μπορω να απαλλαγω απο αυτα..Θελω να με βοηθησω αλλα δεν μπορω,αυτο ηταν..
    Mπορείς.Απλά δεν θέλεις.Το μυαλό ελέγχει το σώμα.Είναι επιλογή σου να μην παλέψεις.Προτιμάς ένα καρβέλι ψωμί από την φιλία,τον έρωτα και τις καθημερινές απολαύσεις τις ζωής που δεν έχεις την δυνατότητα να βιώσεις επειδή είσαι υπέρβαρη.Δεν έχεις εγωισμό;Αφήνεσαι ευάλωτη στον καθένα να σε κρίνει αρνητικά για την εξωτερική σου εμφάνιση;Eγώ ποτέ δεν το άντεξα γι αυτό έχασα και 25 κιλά.Πεινούσα και πονούσα,άλλα συνέχιζα μέχρι να πετύχω το στόχο μου. Θυμήσου :Το μυαλό ελέγχει το σώμα.

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Athens
    Posts
    1,359
    Hope, μου θυμίζεις τον εαυτό μου, στα 25 μου το βάρος μου κυμαινόταν από 62 μέχρι 69, ένοιωθα γεματούλα στα 62 και θεόχοντρη στα 69, ποτέ όμως έστω κανονική. Όπως φαντάζεσαι έκανα όλες τις δίαιτες που υπήρχαν για να φτάσω στο ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ 59 ΚΙΛΩΝ και μετά υπερφαγικά και επανάκτηση του βάρους !!!!!!!!

    Τώρα στα 45 και όντας 100 κιλά, σου λέω σαν συμβουλή σταμάτα να κάνεις δίαιτες, σταμάτα να λες από Δευτέρα δίαιτα, προσπάθησε να σε αγαπήσεις, να επιλέγεις καθαρές και υγιεινές τροφές για να σταματήσουν τα υπερφαγικά. Τώρα ξέρω ότι αν είχα ξεκινήσει στα 25 να με βλέπω αλλιώς μπορεί τώρα στα 45 να μην ήμουν 100 !

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    144
    alalumaki πλεον δεν εχω καμια σχεση με την διαιτα(δεν θυμαμαι καν πως κανεις),τωρα προσπαθω οσο μπορω να ακολουθω μια διατροφη αλλα και αυτο με αποτυχια,ιδιως τον τελευταιο καιρο.Η διατροφη μου δεν φταιει για τα υπερφαγικα μιας και δεν αφηνω να νιωσω το αισθημα της πεινας,αφου φροντιζω να τρωω καθε 3 ωρες.Προφανως η ψυχολογια μου φταιει αλλα και παλι δεν ξερω..ουφ ειμαι μπερδεμενη..

  6. #21
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    144
    Originally posted by poisonivy
    Eγώ ποτέ δεν το άντεξα γι αυτό έχασα και 25 κιλά.Πεινούσα και πονούσα,άλλα συνέχιζα μέχρι να πετύχω το στόχο μου. Θυμήσου :Το μυαλό ελέγχει το σώμα.
    Μπραβο για τα κιλα σου..Και εγω καποτε καταφερα να χασω 12 κιλα.Παντα ημουν γεματουλα,ετρωγα αρκετα αλλα ποτε σε σημειο να ξεκιναω και να μην σταματαω μεχρι να σκασω απο το φαγητο και να ποναει το στομαχι μου..Τωρα ομως δεν ειναι το ιδιο,δεν μπορω να με ελενξω..Δεν ειμαι ικανη να χασω ουτε 1 κιλο πλεον..

  7. #22
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    15
    Originally posted by hope25
    [Και εγω καποτε καταφερα να χασω 12 κιλα.Παντα ημουν γεματουλα,ετρωγα αρκετα αλλα ποτε σε σημειο να ξεκιναω και να μην σταματαω μεχρι να σκασω απο το φαγητο και να ποναει το στομαχι μου..Τωρα ομως δεν ειναι το ιδιο,δεν μπορω να με ελενξω..Δεν ειμαι ικανη να χασω ουτε 1 κιλο πλεον..
    ελπίζω να μην ήμουν πολύ απότομη και αγενής,προσπάθησα να σε ταρακουνήσω κάπως.ξέρω πως η ψυχολογία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας.εγώ κάθε φορά που έτρωγα ένιωθα δυστυχισμένη και αφόρητες τύψεις (ακόμη νιώθω) μου ερχόταν να αυτοκτονήσω.οπότε λέω αν είσαι να αισθάνομαι τόσο βάρος στη ψυχή και τόσο πόνο (σε σημείο να κλαίω σπαρακτικά επειδή έφαγα) ας κόψω το φαγητό.και το έκοψα μαχαίρι.τότε είχα ερωτευτεί κάποιον ο οποίος με έκανε να σιχαθώ τον εαυτό μου και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.σου εύχομαι ολόψυχα να βρεις την δύναμη μέσα σου και να αρχίσεις ξανά την προσπάθεια σου.

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    144
    Ναι,το ξερω οτι δεν ειχες κακες προθεσεις.Εχεις δικιο σε αυτα που μου ειπες και εγω καποτε οταν ηθελα να αδυνατησω τα καταφερνα τωρα τι με εχει πιασει με τα υπερφαγικα μου ουτε που ξερω..Αλλα θα την βρω την ακρη!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •