ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΘΩ!
Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους!
Μόλις προχθες ανακάλυψα το forum και μετα από μια προσεχτική μελέτη των διαφορων post ένιωσα ειλικρινά ανακουφισμένη καθώς σε πολλούς από από εσας βλέπω κομματια του ιδιου μου του εαυτού!;)
Νοιωθω πραγματικά χαρούμενη που σας βρηκα!
Μεσα λοιπον στα πλαίσια αυτου του τροποντινα ηλεκτρονικού group-therapy θα ήθελα να σας συστηθώ και να κανω και γω την δική μου καταθεση ψυχης.
Το προβλημα μου ξεκίνησε πριν από αρκετά χρονια(τωρα είμαι 25).
Τα συμπτώματα που κατα καιρους αντιμετωπιζω είναι συχνές εναλλαγές την διαθεσης(με κυριαρχο συναισθημα την καταθλιψη),υπέρμετρο αγχος και όχι τοσο συχνα κρίσεις πανικού.
Η φαρμακευτική αγωγη που ακολουθώ(seroxat,zyprexa,lexotanil) μπορω να πω οτι με βοηθάει να \'\'κρατιεμαι\'\' καπως καλύτερα.
Γενικότερα βρισκομαι σε ένα μεταβατικό σταδιο της ζωης μου καθότι τελειωνω(επιτελους!) το πανεπιστημιο το οποιο είχα εγκαταλειψει για πολλα χρονια.
Αυτη την περιοδο λοιπον πηγη αγχους για μενα αποτελει το γεγονος οτι σε κανα χρονο απο σημερα που θα χω(ελπιζω) παρει το πτυχιο μου,θα πρεπει και πάλι να βγω στην αγορα εργασιας.Η οικονομική κατασταση των γονιων μου θα μου επετρεπε να ζω χωρις να εργαζομαι(ισως οχι με μεγαλη ανεση βεβαια) ομως δυστυχως οι γονεις μου απο τους οποιους ειμαι ολοκληρωτικα εξαρτημενη οικονομικα δεν συμφωνουν.
Αυτη την αποστροφη μου για εργασια την αποδιδουν σε φυγοπονια και οχι στο προβλημα μου.
Γενικοτερα τις περιοδους που δεν εχω υποχρεωσεις(βλεπε καταληψεις,διακοπες κλπ) μπορώ να πω οτι είμαι ιδιαιτερα ηρεμη και τα συμπτώματα μου σχεδον εξαφανιζονται.
Απο αυριο ξεκιναμε τα μαθηματα στη σχολη(μολις τελειωσε η εξεταστική μας) και αυτό που με παρηγορεί είναι ότι σε 2 μήνες ερχονται οι διακοπές των Χριστουγεννων!
(το να διαβαζω δεν με αγχώνει παντως ιδιαιτερα,απλα βαριεμαι ελεινα την παρακολουθηση καθως και τα μεσα μαζικης μεταφορας-εχω παθει κανα δυο φορες κριση πανικου στο μετρο)
Εσεις πιστευετε απο τα λιγα που σας ειπα για μενα οτι η εργασια θα με βοηθουσε η να την αποφύγω?(αν με παιρνει βεβαια-που μαλλον δεν με παιρνει:( ...
Εσεις εργαζεστε και πάνω σε ποιο αντικείμενο?
Αυτα τα ολιγα για μενα,τα λεμε σύντομα!
Να είστε όλοι καλά!!!:)
Τσα! Καλώς σας (ξανα) βρηκα!
Με την ευκαιρία του καλωσορίσματος της Ιωάννας, να κάνω και εγω την επανεμφάνισή μου .
Γειά σας παιδάκια και καλώς σας ξαναβρήκα!
Οσο δύσκολα και αν μας φαινονται τα πράγματα στην δουλιά αναμφισβήτητα ειναι μια εμπειρία που μας δίνει μεγάλες δυνατότητες για την πολυπόθητη οικονομική μας ελευθερία.
Σημασία δεν έχει ποια εργασία κάνουμε , αλλά πως την κάνουμε (με μεράκι, ενδιαφέρον, φιλότιμο , με διεκδίκηση αλλά και με χιούμορ).
Και η πιο ταπεινή δουλιά μας προσφέρει πολλές δυνατότητες.
Επειδη δεν ειμαι απο τους τυχερούς που έχουν κάνει το χόμπυ τους επάγγελμα , έχω αποφασίσει ότι θα χρησιμοποιώ την εργασία μου για να κάνω το χόμπυ μου και για να έχω τα πράγματα που μου αρέσουν . Αυτό με βοήθησε να αντιμετωπίσω την εργασία με λιγότερο άγχος και να έχω ευελιξία στα διάφορα επαγγέλματα που κατά καιρούς κάνω.
Ιωάννα μου, το θετικό απο όλες τις δουλιές ειναι οι οικονομικές απολαβές τους. Αν το δούμε και σαν εμπειρία να γνωρίσουμε και άλλους διαφορετικούς ανθρώπους μεγαλώνεις τα θετικά , αν το δεις και σαν εμπειρία ζωής, σαν ενα σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο για σένα, θα νοιώσεις χρήσιμη. ΑΝ βάλεις και λίγο χιούμορ στη καθημερινή μουντίλα του γραφείου , θα αλλάξεις διάθεση.
Και όπως λέει ένας αγαπημένος μου : Απο την εργασία , κράτα το καλυτερο: την άδειααααααααααααα!