Γειά σας. Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ. Ένας γνωστός μου που είναι 17 -18 χρονών πιστεύω ότι έχει σοβαρο πρόβλημα αλλά ξεκινάει τώρα να εκδηλώνεται. Το πρώτο σύμπτομα ήταν που ήθελε να τσακωθεί με άλλα άτομα της ηλικείας του που δεν τον ενόχλησαν άμεσα και εκ προθέσεως. Την ίδια μλερα ήθελε να τσακωθεί με έναν κύριο που του έκανε παρατήρηση που ενοχλούσαν την γειτονιά ( γενικότερα το παιδί αυτό δεν σηνήθιζε τέτοιες ενέργειες). Τις επόμενες τρεις μέρες, έχω ακούσει από φίλους του ότι δεν ειναι καλά και το διαπίστωσα κι εγώ όταν τον άκουσα να μου μιλάει και εξηγώ τους λόγους. Στην ομιλία του πολλές φορές λέει ότι είναι καλά και δεν συμβαίνει τίποτα χωρίσ κάποιος να τον ρωτήσει κάτι τέτοιο σχετικό. Λέει ασυναρτησίες, εννοώ οτι λέει προτάσεις χωρίς νόημα και δεν τις εξηγεί παραμόνο όταν τον έχουμε ρωτήσει πολλές φορές τι εννοέι με αυτά που λέει, και γιατί τα λέει, και πάλι όμως απαντάει μπερδεμένα άλλα μπορείς να βγάλεις κάποιο νόημα. Πολλές από τις κουβέντες του, όταν βγάζω νόημα, μου δίνει την εντύπωση ότι πιστεύει ότι πολλά άτομα και πολλές καταστάσεις αφορούν τον ίδιο χωρίς όμως να ισχύει. Δηλαδή νομίζει ότι όλοι ασχολούνται με αυτόν ακόμα και άτομα που δεν τους ξέρει ή τους ξέρει φατσικά στο σχολείο αλλά δεν μιλάει μαζί τους. Όταν τον ρωτάμε τι έχει επαναλαμβάνει πολλές φορές ότι έιναι καλά, απλά ότι θέλει να τα έχει καλά με όλους. Ένα βράδυ νόμιζε ότι τον παρακολουθούν. Γενικότερα πιστεύω ότι δεν σκέφτεται λογικά ή ότι σκέφτεται υπερβολικά κάποια θέματα και δεν μπορεί να τα διατυπώσει. Επίσης σκέφτομαι μήπως θέλει να τραβήξει απλά την προσοχή αλλα και πάλι έχει μιλήσει σε πολλά άτομα και τους έλεγε ασυναρτησίες. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει αλλά φοβάμαι ότι αν δεν το κάνει επίτηδες για να σκαλώσει εμάς τους φίλους του ( τέσσερεις μέρες έχει αυτά τα συμπτώματα ) τότε έχει σοβαρό πρόβλημα. Εκτός από χασίσι άλλα ναρκωτικά δεν έχει κάνει στο παρελθόν και έχει να καπνίσει χασίσι δύο βδομάδες και παραπάνω γιατί μόνος του ήθελε να το σταματήσει.