Εκλογές 2012 - Θα ψηφίσετε;
Εκλογές έρχονται και μιας και το ψάχνω,αν θα ψηφίσω ή όχι, αν θα μαυρίσω ή όχι και αν ψηφίσω τι να ψηφίσω είπα να το θέσω και στο φόρουμ σαν θέμα να ακούσω τις γνώμες των υπολοίπων και από εκεί και πέρα φυσικά ο καθένας ψηφίζει (ή δεν ψηφίζει) ότι θέλει.
Προσωπικά έχω αρχίσει να ψάχνω τι πρεσβεύουν και τα μικρότερα κόμματα, θέλοντας, εάν βρω κάτι αξιόλογο, να ξεφύγω από αυτό το άσπρο-μαύρο που όλα τα χρόνια μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι υπάρχει: "ή θα ψηφίσεις αυτόν ή τον άλλο, άλλη επιλογή δεν υπάρχει, είναι χαμένη η ψήφος σου, πήγαινε με τους νικητές". Μα αναρωτιέμαι, αν συνεχίσω να ψηφίζω τους 'νικητές' πως θα αλλάξει κάτι σ'αυτό τον τόπο; Αν ψηφίζω ξανά και ξανά αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι; Οι ίδιοι που μας έφτασαν ως εδώ τώρα θα αναμορφωθούν; Θα γίνουν καλύτεροι; Θα μάθουν από τα λάθη (ή 'λάθη') που έκαναν τόσα χρόνια; Είναι εφικτό αυτό; Αλλάζει ένας άνθρωπος στα 50 του ή στα 60 του ή στα 70 του; Μπορεί και να αλλάζει, δεν είμαι σίγουρος, γι'αυτό τα γράφω εδώ, για να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις σκέψεις μου. Οπότε μήπως αξίζει να επενδύσει κανείς σε ένα μικρότερο κόμμα; Ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται ούτε σε αυτή ούτε πιθανόν και στις επόμενες εκλογές να είναι με τους 'νικητές', πιθανότατα ούτε καν στην βουλή, ελπίζοντας απλώς ότι στηρίζοντας νέες προσπάθειες, ίσως στο μέλλον, να ακολουθήσουν κι άλλοι άνθρωποι και κάποια στιγμή να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.
Εσείς τι λέτε;