Απαράδεκτη συμπεριφορά σε κεντρο ψυχ. Υγιεινης
Καλημέρα. Σήμερα το πρωί είχα ραντεβου σε κεντρο ψυχικης υγιεινης. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα, Γιατί έκανα ψυχοθεραπεια ιδιωτικά για 2,5 χρόνια και σταμάτησα τον χειμώνα. Τελευταία παρατήρησα κάποιες απο τις συμπεριφορές που είχα πριν αρχίσω την ιδιωτική ψυχοθεραπεια και Γιαυτο ήθελα να μιλήσω με κάποιον αλλα επειδή δεν δουλεύω είπα να επισκεφθώ το κεντρο ψυχικης υγιεινης της περιοχής μου. Παιδιά Πήγα πολυ συνειδητοποιημενη και ήξερα τι ακριβώς θέλω να πω. Πήγα εκει και η γραμματέας με ενημέρωσε ότι οψυχολογος δεν έχει έρθει ακόμη. Ήρθε με μισή ώρα καθυστέρηση στο ραντεβου και αφου μπήκε στην γραμματεία και κουτσομπολευε για Κανά 5λεπτο με τις γραμματείς μου είπε να περάσω.
Ξεκίνησα να του μιλάω και απο την αρχή παρατήρησα μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με το επαγγελμα. Εκει που μιλούσα με διεκοπτε συνέχεια για να μου κάνει ερωτήσεις με αποτέλεσμα να ξεχνάω τι του έχω πει και τι θέλω να του πω. Κάποιες απο τις ερωτήσεις μου φάνηκαν απλα άσχετες και κουτσομπολιστικες και τίποτα παραπάνω. Απο την αρχή άρχισα να δυσανασχετω με την προσέγγιση του. Που να ήξερα ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα!
Στα λεγόμενα μου επικεντρώθηκα στο πρόβλημα που θεωρούσα ότι εμφανίζεται πάλι, συγκεκριμένα η άρνηση που οφείλεται στο φόβο της αποτυχίας. Για αυτο το λόγο του Έλεγα για την άρνηση που παρατηρώ τον τελευταίο καιρο. Αυτός τότε γύρισε και μου είπε ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα σε αυτα που του λέω, ότι λίγο πολυ απλα δεν μου αρέσει αυτο που κάνω -πράγμα που δεν ισχύει- και Γιαυτο και η άρνηση. Του είπα ότι δεν περίμενα αυτη την αντιμέτωπιση Γιατί εγω Πήγα εκει για βοήθεια και έκανα άλλη μια προσπάθεια να του εξηγήσω ποιο είναι το πρόβλημα μου. Το αποκορύφωμα; Όταν του είπα ότι θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου για να βρω μια καλύτερη δουλεια γύρισε γελώντας και μιλώντας μου ειρωνικά και μου είπε: αν νομίζεις ότι θα βρεις δουλεια με παραπάνω σπουδές βρίσκεσαι σε μεγάλη πλάνη. Κοίτα γύρω σου πόσοι άνεργοι υπάρχουν! Επισης πρόσθεσε ότι θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου Γιατί πολυ απλα δεν θέλω να δουλεύω!
Παιδιά μετα απο αυτο σηκώθηκα και έφυγα επιτόπου! Αυτός ο άνθρωπος κατέληξε σε αυτο το συμπέρασμα ενώ μου είχε μιλήσει μόλις 10 λεπτά. Αυτο που με έβγαλε απο τα ρούχα μου ήταν ο τρόπος του! Δεν μου έκανε ερωτήσεις για να με καθοδηγήσει, ότι του ερχόταν το πεταγε σαν κριτική. Σε δέκα λεπτά με έβγαλε μια τεμπελα που δεν έχει κανένα πρόβλημα! Θέλω πολυ να του κάνω καταγγελία αλλα που; Δεν ξέρω που υπάγονται αυτα τα κεντρα. Αυτο που με τρελαίνει είναι ότι αυτός ο άνθρωπος υποτίθεται ότι είναι εκει για να βοηθάει ανθρώπους και καταφανεστατα δεν ξέρει τι του γίνεται!!