Ανορεξία ή καπρίτσιο της ηλικίας ;
Καλησπέρα σας,
Έχω το εξής θέμα. Η αδερφή μιας φίλης μου είναι 13 χρονών. Εδώ και 7-8 μήνες έχει αρχίσει και φέρεται πολύ περίεργα με την διατροφή της. Στο σχολείο τους είχε μιλήσει μια διατροφολόγος οτι πρέπει να τρώνε υγιεινά και χωρίς λιπαρά και όχι γλυκά κλπ και από τότε άρχισε να τρώει μόνο υγιεινά για αρχή. Έπειτα άρχισε να τρώει προιόντα μόνο με μαύρο αλεύρι - βρώμη - πράσινο γάλα, δεν αγγίζει γλυκά αναψυκτικά και πατατάκια. Οι μερίδες που τρώει είναι πάρα πολύ μικρές. Βάζει πρόγραμμα τι θα τρώει και δεν θέλει να τρώει μετά τις 7 το απόγευμα. Μιλούσα μαζί της και της έλεγα με ωραίο τρόπο οτι που κ που δεν είναι κακό να τρώει και κανά γλυκάκι με τους φίλους της. Εκείνη μου λεγε οτι ξέρεις τι ωραίο είναι να θες να φας κάτι τόσο πολύ και μετά να λές δεν θα το φαώ και το βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου. Μια μέρα κάποιος συγγενείς στο τραπέζι της είπε να φάει για βραδυνό και οτι δεν είναι σωστο να μένει το στομάχι της άδειο , εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε αν φάω 4 καρύδια θα είσαι εντάξει ?
έχει πάρει 10 πόντους ύψος και έχασε 10 κιλά μέσα σε 7 μήνες, όταν πάει τουαλέτα κάνει πολύ ώρα μέχρι να βγεί. Την πονάει το έντερο κάθε τόσο και μου λέει ότι είναι δυσκοίλια γιαυτό. Αναρωτιέμε αν είναι έναρξη ανορεξίας η αν απλά το κάνει για προσοχή. Πάντως όσες φορές είμαστε μαζί και τρώει φαίνεται πολύ ψυχαναγκαστική καθώς μόλις σε βλέπει και τρώς γλυκό κοιτάει καλά καλά αλλα λέει οτι δεν θέλει , και σε ρωτάει τι γευση έχει αν ειναι ωραιο κλπ.. Τι λέτε...??
Ευχαριστώ πολύ