Πρόβλημα με τήν μητέρα μου !
Καλησπέρα ,
Συγχαρητήρια για το φόρουμ σας , το ανακάλυψα τώρα που χρειάζομαι και γω βοήθεια στην περίπτωση της μητέρας μου .
Λοιπόν είμαι 30 χρονών και από την παιδική μου ηλικία νιώθω ότι η μητέρα μου δεν είναι «φυσιολογική» . ζούμε σε μια μικρή κοινωνία στην επαρχία και έχουμε κάποια κοινωνική καταξίωση . η μητέρα μου είναι από μεγάλη πόλη και ποτέ δεν δέχτηκε τα ταμπού της κλειστής κοινωνίας . ποτέ δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις της . δεν δούλευε και δεν δουλεύει . είναι 60 χρονών περίπου . ποτέ δεν ήταν συνεπείς σε τίποτα . στις δουλείες στο σπίτι στο μαγείρεμα σε όλα . τον νου της τον είχε να κάνει παρέα πάντα με κατώτερου επιπέδου από αυτή κόσμο .οπότε πάντα μας έβαζε σε μπελάδες . αν της έλεγα η εγώ η ο πατέρας μου κάτι για αυτό ποτέ δεν δέχονταν ότι μας προσέβαλε και το γύριζε στον καυγά μαζί μας . γενικά τα νεύρα της δεν είναι καλά . μαζεύει πράγματα από τον δρόμο , ξοδεύει άσκοπα χρήματα χωρίς να συνειδητοποιεί τι γίνετε γύρο της νομίζοντας ότι είναι πλούσια . κερνάει τον κόσμο στις καφετέριες που σουρτουκεύει όλη μέρα παίρνει λαχεία συνέχεια κ.α. . Έως τώρα πίστευα ότι τουλάχιστο απέναντι μου ήταν ειλικρινής . η οικονομική κατάσταση της οικογένειας μας δεν είναι και στα καλυτέρα της . μετά το τελευταίο συμβάν που ανακάλυψα τον τελευταίο μήνα σκέφτομαι να την βοηθήσω πηγαίνοντας την σε κάποια κλινική . Ζητώ την γνώμη και την βοήθεια σας .
Λοιπόν…
Την προσεγγίζουν διαφορές «κατώτερες» για να τις κεράσει να τους δώσει κανένα χαρτζιλίκι να να να… το τελευταίο σκηνικό που με εξόργισε είναι το εξής .
Χρειάστηκε για κάποιο λόγο να πάρουμε ένα δάνειο στο όνομα του πατέρα μου , πήγαμε στην τράπεζα με ψηλά το κεφάλι και εκεί που έκανε τους ελέγχους Τειρεσία κτλ η υπάλληλος της τράπεζας μας λέει ότι δεν γίνεται γιατί η μητέρα μου είναι στον Τειρεσία . ντροπιαζόμαστε φεύγουμε και την ρωτάω τι χρωστάει και μου αποκαλύπτει ότι πήρε ένα δάνειο 3000 ευρώ . και δεν μου έλεγε τι τα έκανε τα χρήματα . μετά από καυγάδες πολλούς μου αποκάλυψε ότι τα δάνεισε σε μια φίλη της και της τα χρωστάει εδώ και 2 χρόνια . μαθαίνω πια φίλη ,πάω να τα ζητήσω , και αρχίζει να μου λέει η άλλη τα ρεζιλίκια της μητέρας μου που και αυτά δεν τα είχα φανταστεί όχι να τα ακούσω … πήγε από το σπίτι αυτής , μαλώσανε , η άλλη κάλεσε την αστυνομία , την άλλη φορά συναντήθηκαν στο δρόμο και πάλι ήρθε η αστυνομία κτλ κτλ …
(το σκηνικό με το δάνειο έχει ξανασυμβεί αλλά δεν το τράβηξα και πολύ για να μάθω τι τα έκανε τα χρήματα .
όταν της λέω εδώ και χρόνια να πάμε σε ένα γιατρό να την δει γίνετε ταύρος .
τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση ;
πώς μπορώ να την βοηθήσω ;
με την υπόθεση των τραπεζών και γενικά να μην έχει δικαίωμα να κάνει τέτοιες κινήσεις μπορώ να κάνω κάποια δήλωση – αίτηση ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο να μην έχει δικαιώματα ;