Την οικογένεια δεν τη διαλέγεις
Πριν λίγο είχα έναν άσχημο και πολύ εντονο καυγα με την οικογενεια μου. Συγκεκριμένα, αύριο φεύγω απο το σπιτι σε μια αλλη πολη για σπουδες και απο τον Γενάρη με στέλνει το πρόγραμμά μου στο εξωτερικο με την προοπτικη κιολας να βρουμε εκει δουλεια. Επομενως χθες εκανα μία αποχαιρετηστηρια συγκέντρωση στο σπιτι με τους πιο κοντινους μου ανθρωπους και σημερα ηρθε η ωρα να αποχαιρετισω τους γονεις μου. Το προβλημα ομως ξεκιναει απο αλλου. Χθες το απογευμα ο αδερφος μου επεσε με το αυτοκινητο σε ενα πλαινο χαντακι με αποτελεσμα να καταστραφει σε μεγαλο βαθμο, αυτος ομως δεν επαθε απολυτως τιποτα. Απο χθες λοιπον αρχισαν οι συζητησεις περι καινουργιου αυτοκινητου, καθως ο αδερφος μου εργαζεται εξω απο τη Θεσσαλονικη και πηγαινοερχεται συνεχεια για εξωτερικες δουλειες, επομενως του ειναι απαραιτητο. Τα οικονομικα μας ωστοσο εχουν καπως περιοριστει, οποτε ολο αυτο εφερε αναστατωση στην οικογενεια. Τελοσπαντων, βρεθηκε μια λυση, η οποια δεν συμπεριλαμβανει καινουργιο αυτοκινητο, καθως τα χρηματα ειναι πολλα. Κι εκει που καθομασταν ολοι στο σαλονι ωραια και καλα και τα λεγαμε, ειπα στον αδελφο μου οτι οντως, ας μην παρει καινουργιο αμαξι γιατι ειναι η τριτη φορα μεσα σε ενα χρονο που διαλυει το αμαξι, καθως δεν οδηγαει καλα, τρεχει και ειναι γενικα ενας πολυ ατσαλος οδηγος. Επισης ειναι 27 και το παιζει πολυ και καλα ο γαμιας της γειτονιας και κανει τις κλασσικες μαλακιες που κανουν πολλοι με τα αμαξια για επιδειξη. Έτσι λοιπον, επειδη τον θεωρω εναν κινουμενο κινδυνο, ειπα ας μην παρει καινουργιο. Και αυτος το θεωρησε μεγαλη προσβολη και αρχισε να μου λεει οτι δεν υποστηριζω καθολου τα μελη της οικογενειας κτλ κτλ. Ε κι εγω του απαντησα οτι σε τετοια θεματα πρεπει να ειμαστε ειλικρινεις και ρεαλιστες γιατι παιζονται ζωες. Και μου λεει, α ναι? Θες να ειμαι ειλικρινης? οκ λοιπον. Και αρχισε να μου λεει ποσο χαλια ειμαι εμφανησιακα και οτι εχω παρει βαρος και πρεπει να κανω διαιτα και οτι ετσι πως ειμαι κανεις δεν θα με κοιταξει ποτε και αλλα τετοια. Εκεινη τη στιγμη με πληγωσε παρα πολυ, γιατι ειναι η τελευταια μου νυχτα στο πατρικο και οι γονεις μου εφτιαξαν το αγαπημενο μου γλυκο και γενικα ηταν πολυ συγκινημενοι. Και αυτος τα χαλασε ολα. Με πηρανε τα κλαματα και απο το πουθενα αρχισα να οδυρομαι και να φωναζω για το ποσο κακος και προσβλητικος ειναι ολα του τα χρονια, για το ποσο ρεζιλι με κανει συνεχεια στους φιλους μου, για το ποσο παρτακιας ειναι και δε νοιαστηκε για μενα ουτε μια φορα να με παρει ενα τηλεφωνο και γενικα μου βγηκε ενα ξεσπασμα απιστευτο. Μετα μπλεχτηκαν και οι γονεις στον καυγα και καταληξαμε ο πατερας με ανεβασμενη πιεση, η μαμα να κλαιει στο δωματιο της, εγω σε κριση απιστευτου ξεσπασματος και ο αδερφος να μας κοιταει αδιαφορος με ενα τερμα εκνευριστικο υφος. Σας γραφω γιατι η ψυχη μου ποναει .