Δεν ξέρω αν πάσχω απο ΙΨΔ
Λοιπόν έχω εδω και 6 χρόνια πρόβλημα με πανικούς και αγοραφοβία.Εχω επισκευτεί αρκετούς γιατρούς και ψυχολόγους.Ποτέ δεν ρώτησα να μάθω για διάγνωση μιας και ήταν φώς φανάρι αφου πάθαινα πανικούς θα είχα διαταραχή πανικού.Ο τελευταίος γιατρός που πήγα ο οποίος με έχει ξαναδεί και την πρώτη φορά που έπαθα πανικούς(πριν 14 χρόνια) μου έγραψε zyprexa μαζί με τα ladose που παίρνω.Με προβλημάτισε αρκετά αν και διάβασα οτι η χαμηλή δόση αντιψυχωσικού δίνεται συνήθως αντι ηρεμιστικού(τα ηρεμιστικά ειναι εθιστικά και αποφεύγονται).Μεταξυ σοβαρού και αστείου λοιπόν του λέω "δηλαδή εγω τώρα συγκαταλέγομαι στους τρελούς που παίρνω αντιψυχωσικό;" και μου απαντάει οχι φυσικά έχεις ιψδ χωρίς βέβαια να παρουσιάζονται κολλήματα στην κίνηση(καταναγκασμοί) αλλά κολλήματα στην σκέψη.Αν και με προβλημάτισε δεν έδωσα και τόσο σημασία.Χθές ρώτησα την προηγούμενη ψυχίατρο που πήγαινα και μου λεει και αυτή οτι πάσχω απο ιψδ.Απο τότε μπήκα σε σκέψεις γιατί δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτη η διάγνωση.Αυτές τις μέρες προσπαθώ να μαθω οτι μπορώ για την ιψδ για να δώ που στο διάλο κολλάει η περιπτωσή μου.Έχω σκέψεις οι οποίες μοιάζουν με εμμονές και φτάνουν σε σημείο μέχρι και να ξεφύγουν και να μου φέρουν τρομερή αναστάτωση η πανικό αλλά ειναι σκέψεις λογικές για μένα.Με απασχολεί πολύ το μέλλον μου στην κατάσταση που είμαι και συνήθως αυτό σκέφτομαι.Παλίοτερα μια άλλη σκέψη που μου είχε γίνει εμμονή ήταν οτι θα τρελαθώ για παράδειγμα.
Βρήκα αυτο το τεστ http://psychcentral.com/ocdquiz.htm και το σκορ μου είναι μηδέν.Ειλικρινα έχω μπερδευτεί πάρα πολύ.Ο γιατρός μου λεει οτι ειμαι πολυ αρνητικός και γενικα δεν συνεργάζομαι η με τρώει η αμφιβολία αλλά μου φαίνεται παράξενο να έχω ιψδ.Θα θελα και την δική σας γνώμη μέχρι να καταφέρω να του μιλήσω.