Πως να ζητησω απο τους δικους μου να επισκεπτω ψυχιατρο?
Εχοντας σταματησει την ψυχοθεραπεια εδω και 2 μηνες..επειδη εχω κουραστει να κανω συνεχως κυκλους για το αν χρειαζομαι βοηθεια απο ψυχιατρο ή για το αν δεν χρειαζομαι τιποτα γιατι ειμαι μια χαρα και οτι πρεπει να σταματησω να κρεμομε απο την ιδεα οτι θελω βοηθεια απο ειδικο,αποφασισα να παω σε εναν ψυχιατρο να μου προτεινει τι μπορω να κανω (ή αν εχω κατι να μου πει τι ειναι και πως να το αντιμετωπισω) για σταματησω και εγω να βασανιζομαι..Η αληθεια ειναι οτι δεν ξετρελενομαι στην ιδεα να επισκεφτω ψυχιατρο,αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ..εχω κουραστει ειλικρινα,κουραστικα το να μαι εγω ο ιδιος αυτος που προκαλει θλιψη και κουραση στον εαυτο μου και ολα αυτα μεσω σκεψεων.Το χω παρει αποφασει οτι θελω να παω..να δω τι μπορω να κανω.Το προβλημα ειναι τωρα με τους γονεις μου.Παλια που ειμουν χαλια ειχα πει για ψυχιατρο και αρνηθηκαν..ειδικα ο πατερας μου γιατι πιστευει οτι ψυχιατρο μονο οι τρελοι πανε..Επισης τους εχω πει οτι ειμαι πλεον καλα..αλλα δυστυχως δεν ειμαι(ναι,ειμαι ΠΑΡΑ πολυ καλυτερα σε σχεση με το πως ειμουν πριν 6 μηνες,αλλα ακομα δεν νιωθω καλα λογο του αγχους που μου προκαλω.)Και εδω ειναι το προβλημα μου..πως να τους το εξηγησω οτι ακομα εχω θεμα με το αγχος και οτι θελω να το αντιμετωπισω?Πως να αντιμετωπισω την αρνηση τους??
Υ.Γ.Μην μου πειτε οτι δεν χρειαζομαι ψυχιατρο ή οτι το μονο που προτινουν ειναι φαρμακοθεραπεια κλπ γιατι δεν πιστευω να αλλαξω γνωμη..Οπως ειπα και ΤΙΠΟΤΑ να μην εχω,εγω θα θελα να παω μονο και μονο για να σιγουρευτω και εγω 100%.