τελικά κατάλαβα τι είναι πού είναι ο σύλλογος οεο...
Quote:
Originally posted by ΣΕΦΨ
Αγαπητέ admin
Aρχικώς θα ήθελα να σου πω ότι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ αναφέρεται στα αρχικά του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας στον οποίο έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος. Ως τελειόφοιτος και μέσα από την ενασχόλησή μου αυτή έχω έρθει σε επαφή με πολλές Ψ καταστάσεις στον ελλαδικό χώρο γνωρίζοντας πρόσωπα και γεγονότα, στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο.
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα ιδιωτικά βράζουν στο ίδιο καζάνι, δεν έχω διαπιστώσει να έχει βγει κάποια έρευνα ή κάποιου είδους αξιολόγηση για την αξιοπιστία ή την ποιότητα των ιδιωτικών τμημάτων...
Σίγουρα κάποιος που θα επιλέξει αυτόν τον τομέα δικαιούται και με το παραπάνω να κάνει μία έρευνα αγοράς και να δει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα, βάζοντας όμως στην έρευνά του και άλλους παράγοντες που δεν έχουν σχέση με το ακαδημαϊκό (οικονομικό, χωροταξικό κτλ) καθώς σίγουρα δεν μπορεί να έχει άποψη για αυτό. Αυτό που προβάλλεται προς τα έξω είναι οι διαφημίσεις και τα ξένα-μητρικά πανεπιστήμια. Αν υπάρχει κάποιου είδους αξιολόγηση από επίσημο φορέα θα χαρώ να τη δω.
Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης κατά την γνώμη μου παραμένει ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο με ποιότητα και σοβαρότητα στο πρόγραμμα σπουδών του, δε νομίζω ότι η λειτουργία των επόμενων τμημάτων του στέρησε την αίγλη του. Διδάσκουν ακόμα εκεί σπουδαίοι καθηγητές που δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα. Ήμουν τον Απρίλιο στην Κρήτη, στο συνέδριο της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και ήρθα σε επαφή με αρκετούς από αυτούς. Είναι πραγματικά πάρα πολύ αξιόλογο Τμήμα Ψυχολογίας.
Εγώ από τη φύση μου και πόσο μάλλον τώρα που εκπροσωπώ ένα πανελλήνιο σύλλογο ψυχολογίας δεν επιτρέπω τους αφορισμούς και την περιθωριοποίηση. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως ζούμε στην Ελλάδα που εδώ αναγνωρίζονται τα πανεπιστημιακά τμήματα Ψυχολογίας στα οποία φοιτούν οι καλύτεροι καθηγητές Ψυχολογίας. Κανένας τους εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει προχωρήσει στην επιλογή διδασκαλίας σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Αυτό από μόνο του λέει κάτι.
Όταν εφαρμοστεί ο νόμος 16 και υπάρξει μία ολοκληρωμένη μελέτη, έρευνα και αξιολόγηση των τμημάτων Ψ και σε αυτά ενταχθούν και κάποια άλλα που θα πληρούν τις προδιαγραφές αναγνώρισης από το Ελληνικό Κράτος, κανένας δεν θα φέρει αντίρρηση στην ενσωμάτωσή τους. Δυστυχώς όμως προς το παρόν δεν μπορούν να αφομοιωθούν καθώς δεν γνωρίζει κανείς τι έχουν σπουδάσει, τι κατεύθυνση έχουν πάρει και πως μπορούν να ενισχύσουν τον κλάδο της Ψυχολογίας.
Το πρόβλημα είναι, επέτρεψέ μου να πω, πολιτικό καθώς καμία κυβέρνηση δεν έχει πάρει σαφή θέση στις αλλεπάλληλες προσπάθειες που έχουν γίνει από τον ΣΕΨ. Αλλά μην το πάμε μακριά...εδώ η ψυχολογία μετράει 16 χρόνια επαγγελματικής κατοχύρωσης στην Ελλάδα και μετράει και δύο επαγγελματικούς Συλλόγους που τσακώνονται μεταξύ τους, το νόμιμο και τον \"παράνομο\". Αν δεν τα βρίσκουν αυτοί οι δύο πως περιμένουμε από το κράτος να κανει τον τροχονόμο σε άλλα θέματα;
ΥΓ : Όταν μπορέσεις, θα ήθελα να μου εκθέσεις την εμπειρία σου για τον σύλλογο των αποφοίτων που ανέφερες.
Όλοι καταλάβαμε, κι ας μην ήθελε αποδώσει \"συγκεκριμένες\" ευθύνες σε \"συγκεκριμένες\" κυβερνήσεις...
Αφού δύο όλα κι όλα κόμματα μας κυβερνούν απο τότε που ο παππούς μου θυμάται τον εαυτό του!
Πάντως τοποθετήθηκε εμμέσως... Όπως έχουν κάνει με παρρησία και σαφήνεια τα προαναφερόμενα πολιτικά κόμματα.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας- αλήθεια από πότε λειτουργεί αυτό το όργανο, από ποιούς εκλέγεται , από τους φοιτητικούς συλλόγους των Πανεπιστημίων της Χώρας, σορρυ δεν έχω καταλάβει- και δέχεται την κατακρεούργηση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
ΔΕΧΕΤΑΙ η γνώση και η ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας να παρέχεται απο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που όπως ο χώρος στον οποίο δρουν - βλέπε ΕΜΠΟΡΙΟ- λειτουργούν για το κέρδος και την εκμετάλλευση της επιστημονικής κοινότητας για το αποτελεσματικότερο πλασάρισμα της φάρας τους και τελικά της αύξησης των ΚΕΡΔΩΝ τους ...
Θα σκεφτώ καλύτερα την απάντησή μου γιατί από τη στιγμή που διάβασα την τοποθέτηση του φίλτατου προέδρου μας για το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά κολλέγια έχω πάθει :mad: ... με λίγα λόγια τρόμο....
συγχωρέστε με έρμοι μου συνάδελφοι, πολύπαθοι ψυχολόγοι.
Και προς θεού δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ απολύτως με τους συναδέλφους μου αποφοίτους ιδιωτικών σχολών. Εκείνοι είναι πιο πολύπαθοι αφού αναγκάζονται για χίλιους δυό λόγους να ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ...
συγχύστηκα βραδιάτικο...
ΥΓ: είμαι εκείνη η ψυχολόγα , η αθηναία, που δουλεύει σε βιβλιοπωλείο 4ωρη μπας και βρω να κάνω \"κανά εθελοντισμό\", και που βίωσε την εξής ευφυή και συνάμα μακάβρια ερώτηση σε συνέντευξη του Υπουργείου Παιδείας για τα ΣΜΕΑ : \"πιστεύετε ότι η Ψυχολογία σας βοήθησε στην ανεύρεση ερωτικού συντρόφου\"... μετά πήρα των ομμάτιών μου και άνοιξα μια σαμπάνια καταμεσής της οδού Ομονοίας παρέα με τα πρεζόνια και τους μετανάστες που χάσκει το βλέμμα τους για λίγη παρέα....
ΩΠ...