Εχω μια απορία, που, ίαως, μας φτιάξει τη διάθεση :-)
Στην πόλη που μένω, μια αρκετά μεγάλη πόλη κάπου στην αστική επαρχία μας, όλο και περισσότερες εργαζόμενες παντρεμένες γυναίκες προτρέπουν τον σύζυγό τους να πάρουν στο σπίτι τους κάποιο αδέσποτο σκυλί ή να αγοράσουν ένα κατοικίδιο συμπαθές τετράποδο.
Συνήθως σ' αυτές τις οικογένειες οι άντρες σύζυγοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα οικονομικά, πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι ή βρίσκονται στα όρια της ανεργίας και οι οικογένειες αυτές συντηρούνται από το μισθό της μητέρας και τη στήριξη των γονιών - συγγενών της συζύγου.
40χρονος φίλος μου έπεσε και διέλυσε το γόνατό του από υπερκόπωση, όντας αθλητής και αθλητικός τύπος, τον έριξε ο μεγαλόσωμος σκύλος του που ήθελε να παίξει!
Τα σκυλιά αυτά, που η ράτσα τους προορίζεται για φύλακας ή οδηγός τυφλών, θέλουν εκπαίδευση, να φάνε, καθαριότητα, έξοδο, να κάνουν πιπί τους κι επιπλέον, τώρα πια, να γίνονται αστείες και σοβαρές σελίδες στο Facebook, για να καμαρώνουν ή να αστειεύονται με φωτό και βιντεάκια όλος ο κοινωνικός περίγυρος της οικογένειας με αηδιαστικά αστεία και σκυλοδρώμενα.
Οι συγκεκριμένες κυρίες δηλώνουν φαν της φύσης, της υγιεινής ζωής, διατροφής και κουλτούρας. Όμως, το νοικοκυριό υπερχρεωμένο, η οικογένεια σε κατάσταση νευρικής κρίσης, ο σύζυγος τρέχει και δεν φτάνει για όλους, με μια σύζυγο να τρέχει με τις ομοϊδεάτισσές φίλες της, τα παιδιά και το κινητό της για κάνον like ή lol, μόλις το σκυλάκι ακκιστεί, κάνει κ...ά, εμετό, χαρούλες κλπ.
Στο μεταξύ, η πόλη γεμίζει αδέσποτα, με τον δήμαρχο να τρέχει με την αστυνομία και να μην φτάνουν για τα... δέοντα. Η αστυνομία σηκώνει ψηλά τα χέρια, δεν ανακατεύεται στα προσωπικά μας!
Γίνονται και στο εξωτερικό παρόμοια ευτράπελα;;;; Επιστρέφουμε όντως στη φιλοζωία ή σε μια νέα τάση μόδας, εν μέσω Κρίσης;;
Τις προάλλες ήρθε σπίτι μου φίλος κοιν. λειτουργός, αλλά τράπηκε σε φυγή. γιατί τρόμαξε από τα επιθετικά σκυλιά των γειτόνων μου, που τη βγάζουν σε πάροδο πολυσύχναστου δρόμου, μέχρι να επιστρέψουν τ' αφεντικά τους το μεσημέρι απ' τη δουλειά. Ο κοιν. λειτουργός είναι άνδρας και μαζί θα συζητούσαμε για την περίπτωση κοπέλας, που έχει άμεση ανάγκη νοσηλείας.
Τ ο δικό μου κατοικίδιο, το χρυσόψαρο ο Φραπές, κοιμάται, πάει πάνω κάτω, σωστός φραπές, διακριτικά μέσα στη γυάλα του!!!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Περιμένω τις απόψεις σας, χωρίς φιλοζωικές παρεξηγήσεις, ε;