Πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό;
Καλημέρα!
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και χαίρομαι πολύ που βρήκα τον χώρο αυτό. Θα ηθελα τη βοήθειά σας σε κάτι που με απασχολεί τους τελευταίους μήνες και πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για εμένα.
Έχω αποκτήσει έναν φόβο με την τουαλέτα. Το καλοκαίρι, και ενώ έπρεπε να φύγω από εκεί που έκανα διακοπές με Κτελ και να γυρίσω σε επαρχία της Αθήνας όπου μένω, είχα κολλήσει μια ίωση και λίγο πριν μπω στο λεωφορείο κατάλαβα ότι έπρεπε να τρέξω στην τουαλέτα. Εφυγα τελικά την επόμενη και έχοντας πιει χάπια για την συγκεκριμένη κατάσταση.
Εκ τότε, όταν χρειάστηκε να ταξιδέψω ξανά με λεωφορείο 2 μήνες μετά συνέβη πάλι το ίδιο. Περίμενα το λεωφορείο να φύγω και με έπιασε ένα άγχος ότι θα μου ξανασυνέβαινε αυτό και εγώ θα ρεζιλευόμουν και δεν θα ήξερα τι να κάνω. Στο λεωφορείο εκείνη τη μέρα δεν μπήκα ποτέ, παρά πήγα σπίτι μου, δυστυχώς με έπιασε αυτό που φοβόμουν αλλά αναχώρησα για τον προορισμό μου με δικό μου αυτοκίνητο μια ωρα μετά.
Η κατάσταση όμως αυτή έχει γίνει εμμονή. Είναι πολλές οι φορές που πάω να πάρω το λεωφορείο από την Αθήνα για την επαρχία που μένω (απόσταση σχεδον μιας ώρας με Κτελ) και να φτάνω σπίτι έχοντας τρομερό πόνο στην κοιλιά μου και άγχος. Την μια με πειράζει ο καφές, την άλλη δεν είχα φάει καλά... Πάντα ψάχνω δικαιολογίες για να σκέφτομαι. Πριν από 15 μέρες περίπου εγινε το ίδιο. Πήγαινα προς τον προαστιακό για να πάω σπίτι μου και στο μετρό με έλουσε κρύος ιδρώτας και ένιωθα τα πόδια μου να τρέμουν. Ετρεξα στις τουαλέτες του μετρό, ευτυχώς μου το επέτρεψαν και γύρισα σπίτι μου ένα κουρέλι.
Να σημειώσω ότι την διαδρομή αυτή την κάνω καθημερινά, τα συμπτώματα αυτά μου συμβαίνουν όταν για κάποιο λόγο θα μείνω λιγο περισσότερο στην Αθήνα πχ για ένα καφέ με φίλους.
Με τελευταίο σκηνικό της Δευτέρας. Βρισκόμουν στο κέντρο της Αθήνας και καθώς πήγαινα να φύγω πάλι τα ίδια. Δεν κατάφερα να μπω ούτε σε λεωφορείο, ούτε σε προαστιακό. Αναγκάστικα να τηλεφωνήσω στους δικούς μου να έρθουν να με βρουν.
Τι θα κάνω? Χάνω ένα κομμάτι της ζωής μου με αυτό γιατί λατρεύω τις βόλτες και νιώθω να περιορίζομαι και να χάνω την κοινωνικότητα μου. Πρέπει να πάω σε ειδικό?
Γιατί αγχώνομαι να μπω σε ένα λεωφορείο ή ενα τρένο που ούτως ή άλλως για να πάω στη δουλεια μου το χρησιμοποιώ καθημερινά? Φοβάμαι ότι θα μου συμβεί αυτό το θέμα με την τουαλέτα και εγώ δεν θα έχω πρόσβαση σε τουαλέτα και θα ρεζιλευτώ και θα πάθω κακό.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αντιμετωπίσω μόνη μου ή πρέπει να πάω σε ειδικό? Και αν πάω σε ειδικό, πώς μπορεί να με βοηθήσει από την στιγμή που εμένα μου έχει καρφωθεί αυτή η ανοησία στο μυαλό?
Ευχαριστώ πολύ!