Πως έχετε βιώσει την ψυχωση και ανάρρωση
Καλησπέρα! Ειμαι γυναικα 26 ετών και είχα διαγνωσθεί πριν 6 μηνες με ψυχωση. Τα συμπτώματα ξεκίνησαν σταδιακά. Αρχικά ένιωθα πως καποιος με παρακολουθεί, οτι θα γινει η αποκάλυψη και οτι διαβάζουν τη σκεψη μου. Στη συνεχεια άρχισα να αποπροσανατολίζομαι και να μην μπορω να θυμηθώ τη σωστή διαδρομή. Μετα έβλεπα ή ακουγα παντού κρυφά μνμτα (τηλεόραση, εφημερίδες, γράμματα). Νόμιζα οτι ειμαι κατι σπουδαίο και οτι με αναγνώριζαν στο δρόμο. Ακομη και στην τηλεόραση νόμιζα οτι μιλούν έμμεσα για μενα και με περιγελουν.
Στο δρόμο επίσης ένιωθα οτι μιλάνε ασχημα για μενα και μου κάνουν υποδείξεις. Ένιωθα οτι ο κοσμος κατι περίμενε απο μενα αλλα δεν ήξερα τι. Χωρισα, παράτησα τη δουλεια μου και συμπεριφέρομουν περίεργα. Πέταξα το κινητό μου απο το παράθυρο γιατι νόμιζα οτι το δαγκωμένο μύλο (i-phone) ηταν του διαβολου. Ένιωθα σκιές να με παρακολουθούν. Στη συνεχεια άρχισε η αλλοκοτη συμπεριφορά. Μπήκα σε ενα ξένο αυτοκίνητο (ευτυχώς ο ανθρωπος ηταν σωστός και με γύρισε σπιτι) και έλεγα ασυναρτησίες για τη ζωη μου. Νόμιζα οτι μονο ενας αντρα θα μπορούσε να με σώσει!! Στη συνεχεια άκουγα φωνές να με φωνάζουν πειρακτικα και νόμιζα οτι καποιος μου κανει φάρσα. Το χειρότερο άρχισε μετα που ειδα μια καφε μορφή να έρχεται απο πίσω μου στον καθρέφτη και να με τραβάει προς τα πίσω. Απο κει και περα ξέφυγα. Άρχισα να φωνάζω "φύγε μαλακα" και να χτυπιέμαι ανεξέλεγκτα παρα τη θέληση μου κι ενώ είχα εν μέρη αντίληψη. Σαν μούδιασμα στον εγκέφαλο.
Δεν μπορούσα να μετακινηθώ μονη μου γιατι έχανα τον προσανατολισμο μου. Τελικα νοσηλεύτηκα και άρχισα αγωγή. Απο κει και περα δε θυμάμαι τιποτα παρα κάποια σκηνές όπως οτι ένιωθα πως είχαν περικυκλωσει δαίμονες το κρεβάτι μου και προσπαθούσαν να με φάνε.. Οτι έρχονταν μικροί άγγελοι και πολεμούσαν και σκεφτόμουν "α ετσι ειναι η αποκάλυψη" :p . Έβλεπα εναν αντρα και ενα κοριτσάκι και άκουγα φωνές απόσο είχα διηγηθεί στη μητέρα μου η οποία ερχόταν καθε μερα να με επισκεφτεί αλλα εγω δεν τη θυμάμαι καθολου.
Τελικα είχα την καλη τύχη μετα απο δυο βδομάδες νοσηλείας και άλλη μια στο σπιτι να ανάρρωςω πλήρως :) δεν μου έμεινε κανενα σύμπτωμα. Βεβαια παίρνω φαρμακευτική αγωγή τουλάχιστον για ενα έτος. Εσείς πως έχετε βιώσει την ψυχωση και πως ηταν η ανάρρωση;