Ε ας κάνω και εδώ ένα θέμα....
Είπα να ανοίξω και εδώ ένα θέμα να αποτυπώσω τις σκέψεις μου. Δεν ξέρω τι είναι διπολικός ούτε θα μπω στο κόπο να το ανακαλύψω. Το θεωρώ αταίριαστο με το χαρακτήρα μου γιατί δεν είμαι οξύθυμος άνθρωπος. Παρόλα αυτά κάποιος μεγάλος ψυχίατρος της Ελλάδας πριν λίγες ημέρες προέβη σε αυτή τη διάγνωση, ύστερα από μια συζήτηση σε μορφή ερωτοαπαντήσεων που είχε διάρκεια περίπου 40 λεπτών. Όπου το τέλος της συζήτησης είχε από τον γιατρό την εξής ατάκα: "Εμένα η γνώμη μου είναι πως είσαι διπολικός και πιστεύω πως το γνώριζες πριν μπεις στο ιατρείο μου για αυτό και θα σου χορηγήσω ολανζαπίνη που ξέρεις και τι ουσία είναι αυτή."
Γιατρέ ξέρετε ποιο είναι το θέμα όμως; Πως η φύση της εργασίας μου έχει περιορισμένα χρονικά περιθώρια και δεν νομίζω πως επιτρέπει σε ένα διπολικό να ασκεί το συγκεκριμένο λειτούργημα, εκτός αν βρίσκεται διαρκώς σε μία κατάσταση νορμοθυμίας. Ούτε στη κατάθλιψη θα μπορούσε να εργαστεί, ούτε στη μανία. Γράψτε στο science direct αυτό το τίτλο και πείτε μου θα μπορούσε ποτέ κάποιος διπολικός να επωμιστεί το βάρος της συγκεκριμένης έρευνας; Είναι τόσο κακό κάποιος να θέλει να προστατέψει με την άσκηση την υγεία του και θεωρείς πως επειδή μετά την όντως σκληρή εκγύμναση που υπέστη και δεν μπορούσε να κοιμηθεί τις νύχτες να θεωρείται μανία;
Γιατρέ γνωρίζετε πως στα 40 έτη περίπου το επίπεδο της τεστοστερόνης πέφτει κάτα 1/3 ; Γιατί να θεωρούμαι διπολικός επειδή έκανα κάτι που θεωρώ σωστό για τον εαυτό μου ή γιατί να μην εξηγήσω την αυπνία μου μέσω της άσκησης του σκουοτ που ανεβάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στα ύψη;
Το ότι το zyprexa θα με φτάσει 150 κιλά και θα μου εγγυηθεί στα σίγουρα ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό στο κόσμο της κατάθλιψης το έχετε σκεφτεί ποτέ;
Αν είναι να είμαι διπολικός ας είναι, εγώ και το περιβάλλον μου πιστεύει πως δεν είμαι, αλλά ακόμα και αν είμαι θα προτιμήσω τη θεραπεία της γιόγκα από τη θεραπεία ουσιών. Σε ένα χρόνο θα δούμε κατά πόσο θα έχω κατάθλιψη ή μανία αν προκύψει κάποιο επεισόδιο και θα εξετάσουμε τότε την ορθότητα ή την αστοχία της διάγνωσης!