ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΣΗ...ΑΓΧΟΣ?
Καλησπέρα. Τους τελευταίους τρεις μήνες αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα. Δυσκολεύομαι να καταπιώ, νιώθω ότι μου κολλάει η μπουκιά στο λαιμό και δεν κατεβαίνει στον λάρυγγα. Στην αρχή συνέβαινε μόνο με τις στεγνές τροφές, τώρα σχεδόν με όλες. Είναι στιγμές που νιώθω τους αδένες μου διογκωμένους, είναι άλλες στιγμές που νιώθω έναν κόμπο στο λαιμό. Εκανα λαρυγγοσκόπηση και ήταν ολοκάθαρη, επισκέφτηκα ενδοκρινολόγο και δεν έχω τίποτα εκτός από την ελεγχόμενη εδώ και χρόνια θυρεοειδίτιδά μου.
Κάποια στιγμή, πριν από αρκετούς μήνες, ημουν μόνη μου στη δουλειά και τρώγοντας ένα κουλουράκι κόντεψα πραγματικά να πνιγώ, μου στάθηκε στο λαιμό, δεν επαιρνα ανάσα , γονάτισα προσπαθώντας να το καταπιώ ή να το φτύσω και σκέφτηκα ότι ήρθε το τέλος μου. Όταν τελικά συνήλθα, έτρεμα και είχα καταμουδιάσει αλλά συνέχισα τον υπόλοιπο καιρό να τρώω κανονικά έχοντας λίγο βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού μου μήπως το ξαναπάθω, χωρίς να με επηρεάζει στην κατάποση. Αρκετούς μήνες μετά από αυτό το περιστατικό και σε περίοδο στεναχώριας και άγχους, ξεκινησα να μην μπορώ να καταπίνω την τροφή μου.
Επειδή έχω ιστορικό κρίσεων πανικού και ψυχοσωματικών συμπτωμάτων εδώ και αρκετά χρόνια, τα οποία έρχονται και φεύγουν, και έχω καταφύγει αρκετές φορές και στο φόρουμ για βοήθεια, ελπίζω πως ότι παθαίνω είναι από καθαρό άγχος και όχι από στένωση οισοφάγου, ΣΚΠ ή ότι άλλο....Ελπίζω αλλά φοβάμαι.