Όπως έχω πει επανειλημμένα στα ποστς μου, είχα/έχω έλλειψη συγκέντρωσης, δηλαδή αδυνατώ να μαζέψω το διασκορπισμένο μου μυαλό, να κάνω μια δουλειά που απαιτεί σκέψη, καθυστερώ, πιέζομαι πάρα πολύ να τα καταφέρω, αγχώνομαι και καταλήγω να εξουθενώνομαι και φυσικά να αγχώνομαι ακόμη περισσότερο.......Επίσης, όταν κάθομαι να διαβάσω πχ, με πιάνει κάτι σαν υπερκινητικότητα χωρις να έχω ποτέ ΔΕΠΥ, μου έρχεται να σηκωθώ να κάνω άλλες δουλειές, θυμάμαι 1002 άσχετα με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνω το διάβασμα που έχω αρχίσει.......
Η κατάσταση αυτή, σε αυτά τα χάλια, καλά κρατεί από το 2011. 5 χρόνια γεμάτα δηλαδή, που έχω δοκιμάσει τα πάντα, από γυμναστήριο, διατροφές, βιταμίνες, γιατρούς. Εντυπωσιακή βελτίωση από αυτά είχα μόνο εμφανισιακά καθότι το μυαλό παρέμεινε θολωμένο. Οπότε είπα και εγώ το καλοκαίρι να πάω σε ένα νευρολόγο μήπως έχω κατιτίς πιο σοβαρό γιατί έχω ένα αυτοάνοσο νόσημα, ρυθμισμένο μεν, ανίατο δε. Και μια μαμά ψυχωσική που δεν ζει ομως. Εκανα και μαγνητική εγκεφάλου που δεν έδειξε τιποτα. Ο νευρολόγος μού έγραψε το sertraline όπως έχω ξαναγράψει. Οκ χαλάρωσα, τέλεια ήταν, έζησα το απόλυτο ζεν, κοιμήθηκα σαν άνθρωπος, και όχι σαν βόδι, μετά από πολλά χρόνια, ΑΛΛΑ το μυαλό παρέμεινε θολωμένο, όχι στα χάλια τα πριν αλλά σε φάση να μην μπορώ ακόμη να δουλέψω, και να νυστάζω πάρα πάρα πολύ το πρωι - να είμαι σαν υπνωτισμένη.
Επομένως πήρα την απόφαση να πάω σε έναν ψυχίατρο συστημένο να δω τι θα μου πει......Του λέω πακετάκι τα τελευταία 5 χρονια, συνοπτικά τη ζωή μου, και μου λέει ότι είμαι ψυχαναγκαστική προσωπικότητα.
Του λέω ότι ένα πάρε-δώσε με τους ψυχαναγκασμούς το έχω, το έχω καταλάβει γιατί είμαι τελειομανής μέχρι αηδίας. Αλλά ψυχαναγκαστική προσωπικότητα????? δεν είναι βαρύ?????
Μου λέει αρχικά είναι καλό, θα το φτιάξουμε! και μου γράφει επιπλέον το wellbutrin 150mg για 2 μήνες, και μετά θα ανέβω στα 300mg.
2 αντικαταθλιπτικά χωρίς να έχω κατάθλιψη...χωρίς να είμαι τέζα στο κρεβάτι και να κοιτάζω το ταβάνι. Να θέλω να κάνω πράγματα και να τρελαίνομαι για το θολωμένο μου μυαλό που δεν συμμαζεύεται...
Μετά από μια σχεδόν βδομάδα με τα 2 φαρμακάκια, ΝΑΙ μπορώ να συγκεντρωθώ!!! σήμερα έκανα δουλίτσα, διάβασα, έγραψα με συγκέντρωση, χωρίς να διασκορπιστεί το έρμο μυαλό...και είμαι ακόμα στην 1η εβδομάδα...
Αρα ρωτώ, τους ψυχαναγκασμούς πώς τους αντιμετωπίζουμε? αδιαφορούμε?