Originally Posted by
Macgyver
Εχω ανοιξει στο παρελθον παρομοιο θρεντ , ' λεω ευθεως αυτο που πιστευω ' , αλλα ας το ξαναπιασουμε το θεμα !! ντιαρ Ελπιδα .............πολλοι ανθρωποι , , συνιδητα η ασυνειδητα , πιστευουν οτι κατα καποιον τροπο ειναι δουλεια τους να ' αποδειξουν ' η να δειξουν στους αλλους πως οι θεσεις , οι αποψεις , οιδηλωσεις τους , ειναι λανθασμασμενες και πως οταν το κανουν αυτο , το προσωπο που ' διορθωνουν ' προκειται να το εκτιμησει η τουλαχιστον να μαθει κατι . ΛΑΘΟΣ . Σεχει διορθωσει ποτε καποιος , κι εσυ ειπες σε αυτο το ατομο , που προσπαθει ναποδειξει το δικιο του εις βαρος σου , ' σευχαριστω που μουδειξες οτι εχω αδικο κι εσυ δικιο , τωρα μπορω να δω καθαρα ' , η μηπως καποιος σε εχει ευχαριστησει ποτε ( η εστω συμφωνησει μαζι σου ) οταν τον διορθωνεις η αποδυκνυεις το δικιο σου , παλι εις βαρος του ? και βεβαια οχι .......η αληθεια ειναι οτι ολοι μας σιχαινομαστε να μας διορθωνουν , ολοι θελουμε οι αποψεις μας να γινονται σεβαστες και κατανοητες απ τους αλλους .......μια απο τις μεγαλυτερες επιθυμιες της ανθρωπινης φυσης , ειναι να την ακουν προσεκτικα και να την καταλαβαινουν , και οσοι εχουν μαθει να ΑΚΟΥΝ ειναι οι πιο αγαπητοι καιαυτοπι που σεβομαστε περισσοτερο ......εκεινυς που εχουν την συνηθεια να μας διορθωνουν , λεγοντας ευθεως αυτο που πιστευουν , κι ας ειναι εναντιον στα πιστευω μας , συχνα τους απορριπτουμε και τους αποφευγουμε .............................
δεν σημαινει το να μην λες ευθεως αυτο που πιστευεις , εισαι χαμαιλεων ........ουτε εισαι ' οτι θελει ο πελατης νακουσει ' , πολλες φορες , η αληθεια ειναικαλο ναμην λεγεται , ιδιως αν αφορα καποιο χαρακτηριστικο ενος προσωπου , που ειναι ενσωματωμενο στην ιδιοσυγκρασια του ................αν πχ , ξερω οτι ο φιλος μου ειναι επιπολαιος , και ξερω οτι δεν αλλαζει , γιατι να γινω δυσαρεαστος , λεγοντας του αυτο που πιστευω γι αυτον ? μα δεν προκειται ναλλαξει , ουτε κι εγω θελω ναλλαξω, δεν αλλαζει κανεις με το ζορι , εκτος αν ο ιδιος αποφασισει οτι καποιο χαρακτηριστικο του θελει' τροποποιηση ' ........οι ' αυτοκλητοι σωτηρες ' , που ειναι γεματος ο κοσμος απο δαυτους , κοινως οι ξερολες , παντα γινονται αντιπαθεις ............. τωρα , αν υπαρχει καποια ελπιδα ο ταδε φιλος-η , να εχει ενα χαρακτηριστικο , που σηκωνει καποια τροποποιηση , εκει καλως να ειπωθει η αληθεια , βεβαια σπανιο αυτο , και εκειειναι τ χρισμα , να μπορεις με τροπο να περασεις στον αλλον ενα μηνυμα , χωρις να παραβιασεις την ελευθερη βουληση του , πχ , αντι ναρχισεις μια φραση με το ' αυτο που κανεις ειναι λαθος ' και ο αλλος παρει αμυντικη θεση , αρχιζεις λεγοντας , ' μηπως , αυτο που πιστευεις , θα μπορουσε να τροποποιηθει ελαφρως , ωστε να ......μπλα μπλα μπλα .......το ' μυστικο ' αν υπαρχει τετοιο , δενειναι τι θα πεις , αλλα ΠΩς θα το πεις , και αυτο ειναι χαρισμα , να περνας δικα σου μηνυματα , χωρις να ενεργοποιεις τον αμυντικο μηχανισμο του αλλου , και οσοι το εχουν , ειναι παντα συμπαθεις και αγαπητοι ......................οπως εχω διαβασει πολλα ποστ εδω μεσα , που απαντουν σε καποιου το ποστ , αρχιζοντας με την λεξη ' διαφωνω ' ......ποσο λαθος , ο αλλος ηδη ειναι αρνητικα προδιατεθειμενος αμα του απευθυνθεις ετσι ......................εν κατακλειδι , ειναι παρεξηγημενη η ενννοια της διπλωματιας , οτι ο διπλωματης δεν εχει πραματικους φιλους , εχει , και πολλους , αλλα ξερει τι να πει , τι να μην πει , ποτε να το πει , και τον τροπο με τον οποιο θα το πει .........................και παντα ειναι καλς ακροατης , διοτι ολοι θελουν να μιλανε ..........αν το σκεφτειτε , δεν ειναι ενδιαφεροντες αυτοι που μιλανε και λενε εστω ενδιαφεροντα πραματα , ενδιαφεροντες αποκαλουμε αυτους που ξερουν νακουνε , με προσοχη , οχι επιπολαιως .................................................. ......
μπραβο μου , το μεγαλυτερο ποστ που εχω γραψει ποτέ !!!