Results 1 to 15 of 39
Thread: Διπλωματια vs Ειλικρινεια
-
14-10-2016, 07:43 #1
Διπλωματια vs Ειλικρινεια
Σιγουρα η διπλωματια συνεπαγεται δημοτικοτητα και πολλους φιλους, και μας κανει αρεστους και δημοφιλεις στο κοινωνικο συνολο. Ειναι αναμφιβολα μεγαλο χαρισμα για οποιον την κατεχει. Απο την αλλη η ειλικρινεια μας εξασφαλιζει λιγους φιλους αλλα πραγματικους.
Τι ειναι προτιμοτερο ?? Να λέει κανεις ελευθερα και αβιαστα την αποψη του ( εννοειται παντα στα πλαισια του κοσμιου και της ευγενικης συμπεριφορας ) με το οποιο κοστος της κοινωνικης απομονωσης, η να καταπιεζει τα πραγματικά του αισθηματα ωστε να απολαμβανει της κοινωνικης αποδοχης ?? Η μηπως η λυση βρισκεται καπου αναμεσα ?? Αλλα υπάρχει χρυση τομη σε αυτο?? Και ποσο δυσκολο ειναι να την εφαρμοσουμε ??
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις αποψεις σας.
- 14-10-2016, 09:52 #2
Εχω ανοιξει στο παρελθον παρομοιο θρεντ , ' λεω ευθεως αυτο που πιστευω ' , αλλα ας το ξαναπιασουμε το θεμα !! ντιαρ Ελπιδα .............πολλοι ανθρωποι , , συνιδητα η ασυνειδητα , πιστευουν οτι κατα καποιον τροπο ειναι δουλεια τους να ' αποδειξουν ' η να δειξουν στους αλλους πως οι θεσεις , οι αποψεις , οιδηλωσεις τους , ειναι λανθασμασμενες και πως οταν το κανουν αυτο , το προσωπο που ' διορθωνουν ' προκειται να το εκτιμησει η τουλαχιστον να μαθει κατι . ΛΑΘΟΣ . Σεχει διορθωσει ποτε καποιος , κι εσυ ειπες σε αυτο το ατομο , που προσπαθει ναποδειξει το δικιο του εις βαρος σου , ' σευχαριστω που μουδειξες οτι εχω αδικο κι εσυ δικιο , τωρα μπορω να δω καθαρα ' , η μηπως καποιος σε εχει ευχαριστησει ποτε ( η εστω συμφωνησει μαζι σου ) οταν τον διορθωνεις η αποδυκνυεις το δικιο σου , παλι εις βαρος του ? και βεβαια οχι .......η αληθεια ειναι οτι ολοι μας σιχαινομαστε να μας διορθωνουν , ολοι θελουμε οι αποψεις μας να γινονται σεβαστες και κατανοητες απ τους αλλους .......μια απο τις μεγαλυτερες επιθυμιες της ανθρωπινης φυσης , ειναι να την ακουν προσεκτικα και να την καταλαβαινουν , και οσοι εχουν μαθει να ΑΚΟΥΝ ειναι οι πιο αγαπητοι καιαυτοπι που σεβομαστε περισσοτερο ......εκεινυς που εχουν την συνηθεια να μας διορθωνουν , λεγοντας ευθεως αυτο που πιστευουν , κι ας ειναι εναντιον στα πιστευω μας , συχνα τους απορριπτουμε και τους αποφευγουμε .............................
δεν σημαινει το να μην λες ευθεως αυτο που πιστευεις , εισαι χαμαιλεων ........ουτε εισαι ' οτι θελει ο πελατης νακουσει ' , πολλες φορες , η αληθεια ειναικαλο ναμην λεγεται , ιδιως αν αφορα καποιο χαρακτηριστικο ενος προσωπου , που ειναι ενσωματωμενο στην ιδιοσυγκρασια του ................αν πχ , ξερω οτι ο φιλος μου ειναι επιπολαιος , και ξερω οτι δεν αλλαζει , γιατι να γινω δυσαρεαστος , λεγοντας του αυτο που πιστευω γι αυτον ? μα δεν προκειται ναλλαξει , ουτε κι εγω θελω ναλλαξω, δεν αλλαζει κανεις με το ζορι , εκτος αν ο ιδιος αποφασισει οτι καποιο χαρακτηριστικο του θελει' τροποποιηση ' ........οι ' αυτοκλητοι σωτηρες ' , που ειναι γεματος ο κοσμος απο δαυτους , κοινως οι ξερολες , παντα γινονται αντιπαθεις ............. τωρα , αν υπαρχει καποια ελπιδα ο ταδε φιλος-η , να εχει ενα χαρακτηριστικο , που σηκωνει καποια τροποποιηση , εκει καλως να ειπωθει η αληθεια , βεβαια σπανιο αυτο , και εκειειναι τ χρισμα , να μπορεις με τροπο να περασεις στον αλλον ενα μηνυμα , χωρις να παραβιασεις την ελευθερη βουληση του , πχ , αντι ναρχισεις μια φραση με το ' αυτο που κανεις ειναι λαθος ' και ο αλλος παρει αμυντικη θεση , αρχιζεις λεγοντας , ' μηπως , αυτο που πιστευεις , θα μπορουσε να τροποποιηθει ελαφρως , ωστε να ......μπλα μπλα μπλα .......το ' μυστικο ' αν υπαρχει τετοιο , δενειναι τι θα πεις , αλλα ΠΩς θα το πεις , και αυτο ειναι χαρισμα , να περνας δικα σου μηνυματα , χωρις να ενεργοποιεις τον αμυντικο μηχανισμο του αλλου , και οσοι το εχουν , ειναι παντα συμπαθεις και αγαπητοι ......................οπως εχω διαβασει πολλα ποστ εδω μεσα , που απαντουν σε καποιου το ποστ , αρχιζοντας με την λεξη ' διαφωνω ' ......ποσο λαθος , ο αλλος ηδη ειναι αρνητικα προδιατεθειμενος αμα του απευθυνθεις ετσι ......................εν κατακλειδι , ειναι παρεξηγημενη η ενννοια της διπλωματιας , οτι ο διπλωματης δεν εχει πραματικους φιλους , εχει , και πολλους , αλλα ξερει τι να πει , τι να μην πει , ποτε να το πει , και τον τροπο με τον οποιο θα το πει .........................και παντα ειναι καλς ακροατης , διοτι ολοι θελουν να μιλανε ..........αν το σκεφτειτε , δεν ειναι ενδιαφεροντες αυτοι που μιλανε και λενε εστω ενδιαφεροντα πραματα , ενδιαφεροντες αποκαλουμε αυτους που ξερουν νακουνε , με προσοχη , οχι επιπολαιως .................................................. ......
μπραβο μου , το μεγαλυτερο ποστ που εχω γραψει ποτέ !!!
14-10-2016, 10:30 #3
Ναι, ομολογω πως ετσι οπως το θετεις το θεμα συμφωνω σε πολυ μεγαλο ποσοστο. Σιγουρα ολους μας εκνευριζουν οι υποδειξεις εφοσον δεν τις εχουμε ζητησει, και μενα προσωπικα ακομη παραπανω μια και στο πολυ στενο οικογενειακο μου περιβαλλον υπαρχει ενα ατομο που με διορθωνε επι 45 χρονια στο παραμικρο και με τροπο τοσο αρνητικο και καταπιεστικο και φυσικα χωρις τις περισσοτερες φορες να εχω ζητησει την γνωμη του. Το εκανε δε αυτο σε τετοιο βαθμο, που ειχε καταντησει ανυποφορο και ειλικρινα αφορητο. Και για αυτο εχω αποκτησει ιδιατερη ευαισθησια και ελαχιστες πλεον αντοχες στο συγκεκριμενο θεμα των υποδειξεων απο τριτους, οποιοι και αν ειναι αυτοι. Μεχρι εδω καλά. Τιθεται ομως αλλο θεμα: της ειλικρινειας οταν επιθυμουμε τη πραγματικη γνωμη του αλλου επειδη εμεις οι ιδιοι του την ζητησαμε αρα ειμαστε διατεθειμενοι να ακουσουμε την πασα αληθεια οσο σκληρη και αν ειναι .... Και το ερωτημα ειναι: Εχει θεση εδω η διπλωματια η θα μας κανει κακο?? δεν πρεπει να υπερισχυσει η ειλικρινεια οσο και αν δεν θα μας αρεσει?? Πολυ λεπτες ισορροπιες σε μια φιλικη σχεση, και εδω ισως θα δοκιμαστει η φιλια , αλλα στο κατω κατω ειναι γνωστη η φραση "Αφου με ρωτας θα απαντω! Ας μην με ρωταγες να μην απαντουσα!" η κανω λαθος dear Mac?? Οπως και να εχει ευχαριστω πολυ για την μακροσκελεστατη αναλυση και τον χρονο σου.
14-10-2016, 10:38 #4
Η απαντηση ειναι απλη , οι γνωμες πρει να δινονται ελικρινως , με οποιοδηποτε κοστος , οταν ζητωνται , και οταν ειναι ζητημα ζωης και θανατου , σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση , παραβιαζεις την ελευθερη βουληση του ατομου , και υπαγεσαι στους ' αυτοκλητους σωτηρες ' , μια ομαδα ανθρωπων πολυ αντιπαθων , αφου ' ξερουν ' καλυτερα απο σενα , τι ειναι καλο για σενα , και τι οχι ......................τους ' παρεμβατικους ' ανθρωπους ..........μια νοοτροπια φασιστικη ........
14-10-2016, 10:56 #5
14-10-2016, 17:01 #6
Mεγάλο θέμα πραγματικά Ελπίδα. Υπάρχουν περιπτώσεις που πρεπει να κάνεις τον μακακα και αλλες που πρεπει να είσαι διεκδικητικός. Πιστεύω πάει ανα περίπτωση να το κρίνεις επι τόπου. Σε περίπτωση που δεν έχει κανένα συμφέρον πιστεύω μπορείς να μην κάνεις διπλωματία εφόσον ένα άτομο είναι τοξικό για σένα. Θέλει πολυ σκέψη ομως για να το αποφασίσεις, γιατι αν τραβήξεις κόκκινη γραμμή πρεπει μετα να την τηρήσεις.
14-10-2016, 22:12 #7
15-10-2016, 10:21 #8
Αντιπαθώ τους επιθετικά ειλικρινείς. Αυτούς που με την πρόφαση της ειλικρίνειας χώνονται στις ζωές των φίλων και γνωστών και απαιτούν αλλαγές, κατηγορούν και "δικάζουν" γιατί "λένε την αλήθεια έξω απ τα δόντια" ή "δε διστάζουν να πουν αυτό που σκέφτονται".
Απ την άλλη οι χαμαιλέοντες είναι εξίσου αντιπαθητικοί γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι σκέφτονται, δεν παίρνουν θέση ακόμα και σε περιπτώσεις που θα πρεπε να πάρουν. Νιώθεις πως δεν μπορείς να στηριχτείς σε τέτοιους φίλους.
Προτιμώ τους ανθρώπους που λειαίνουν τις οξύαιχμες γωνίες. Σου λένε τι πιστεύουν προσαρμοσμένο ώστε να μη σε πονέσουν, να μη σε θυμώσουν, να μη σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Έτσι προσπαθώ και γω να φέρομαι.
15-10-2016, 10:48 #9
Συμφωνω απολυτα με ολα όσα αναφέρεις και απλά θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση: οταν μιλησα για ειλικρίνεια, ποτε δεν εννοούσα τους επιθετικά ειλικρινείς που παρεμβαίνουν αυθαίρετα στη ζωή μας. Πάρα πολύ σωστά το θέτεις λοιπόν. Οσο για την γνήσια διπλωματία, ναι , αυτή την αποδέχομαι .
16-10-2016, 03:57 #10
Ωραια το θετεις , imagine , λειαινεις τις οξυαιχμες γωνιες , και ωραια χρηση της Ελληνικης .....................παντως σπανια να ρωτησει καποιος την γνωμη αλλου ( εκτος φορουμ ) εμενα δεν θυμαμαι να μου την εχουν ζητησει πανω απο δυο -τρεις φορες , ολοι τα ξερουν ολα , ιδιως τα νεα παιδια και οι μεγαλυτεροι , υπαρχουν πολλοι ξερολες , πρεπει να ξερεις και απο ποιον ζητας γνωμη .................οσο μεγαλωνω , αν και ειμαι ηδη μεγαλος , ανακαλυπτω οτι ξερω πολυ λιγοτερα απο οσα νομιζα νεωτερος , συνεχως αναθεωρω , μεχρι που οταν γερασω , δεν θα ξερω τιποτα για τιποτα , υποθετω ........................
16-10-2016, 04:07 #11
Και αρχιζει καποιος και σου σερνει τα εξ αμαξης ... που ξερεις οτι ειναι ειλικρινης και δεν ειναι παπαρας? Διπλωματης παντως σιγουρα οχι.
Ας το πιασουμε απο αλλη πλευρα. Ποιος ειναι αυτος που σου σερνει τα εξ αμαξης ... ειναι ο σουπερ κολλητος σου που εχετε μια σουπερ φιλια και ξερει οτι εχετε μια ιδιαζουσα σχεση ... ή καποιος που γνωρισες χθες?
Ας το παρουμε αλλιως. Εχεις απεναντι σου καποιον που φοβαται τοσο πολυ να εκφρασει γνωμη και ειναι τοσο "τυποποιημενα" ολα που ξερεις σχεδον απο πριν τις απαντησεις του. Βαριεεεεεεεεμαραααααα.
Ας το παρουμε αλλιως. Εισαι προεδραρα και ακους απο ολους κολακιες ... και σου αρεσει. Μαλιστα παραπονιεσαι οτι βαρεθηκα ολοι να συμφωνουν μαζι μου και να με κολακευουν ... και βρισκεται ενας ειλικρινης και τον στελνεις στο "πυρ το εξωτερο":P)
Το ζητημα ειναι μαλλον ειναι ποιος εισαι εσυ , ποιος ειναι ο αλλος και τι σχεση εχετε μεταξυ σας .... μια σουπα πολυπλοκη και διαφορετικη καθε φορα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
16-10-2016, 09:48 #12
Οπωσδηποτε ,Κηπ , μετραει το τελευταιο , και πολυ μαλιστα, αλλα ενα τριτο ματι , βλεπει πιο αμεροληπτα μια κατασταση απο σενα που πιθανον να εισαι συναισθηματικα φορτισμενος , ακους την γνωμη , και η την ασπαζεσαι , μερικως η ολικως , η την πετας , δεν ακους ποτέ τυφλά αυτο που θα ξεστομισει ο αλλος ....................
13-05-2017, 13:32 #13
Θα πω και εγω πως ανοιξες ενα πολυ ενδιαφερον θεμα..γνωμη μου ειναι να εισαι διπλωματης αλλα οχι σε ολες τις περιπτωσεις..να εισαι ειλικρινής με αυτους που αξιζουν τη προσοχη και την ειλικρινεια σου...
Last edited by katrinakat; 13-05-2017 at 13:33. Reason: ορθογραφικο λαθος
13-05-2017, 13:59 #14
Το σκεφτόμουν πρόσφατα επειδή με πιάνω να σκέφτομαι υπερβολικά τις συνέπειες των λόγων μου κ τον αντίκτυπο στον άλλον.
Παντα βουταω την γλώσσα μου στο μυαλό μου.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν κάνω λάθη η οτι είμαι τέλειος.Σκέφτομαι τι συναισθηματικη επιρροή θα έχει ο λογος μου στον αλλον.Ποτε όμως δεν σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ την δυναμη των λόγων για να πονεσω καποιον. Ίσως μονο πανω σε καβγά αλλά όχι κακοπροαιρετα.
Διπλωματία για μένα δεν είναι απαραίτητα η επιδίωξη της αλήθειας με γλυκό τροπο.Περιεχει πολλά κόλπα με στοχο την απόκτηση κάποιου σκοπού.
Έτσι νομιζω δεν είμαι καθαρός διπλωματης.
Θα έλεγα οτι προσπαθώ να φέρω μια αλήθεια με ήπιο τροπο κ να αυξομειωνω την ενταση με σκοπό να ταρακούνησε κάποιον ανάλογα την περιπτωση.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
13-05-2017, 16:55 #15
Υπαρχει και η διπλωματια του να εισαι ειλικρινης με αποδεκτο και μη προσβλητικο τροπο.