πονοκέφαλος και αρρωστοφοβία
Καλημέρα κι από μένα,
Είμαι 21 χρονών, γυναίκα, κι έχω άγχη, φοβίες, και περιστασιακά κρίσεις πανικού από μικρό παιδί. Κατά περιόδους γίνεται χειρότερο, σε σημείο να επηρεάζεται έντονα η καθημερινότητά μου, ενώ άλλες φορές το πρόβλημα είναι τόσο ήπιο που πιστεύω ότι επιτέλους το ξεπέρασα οριστικά. Πρώτη φορά πριν 3 χρόνια, άκουσα μια ψυχίατρο να χρησιμοποιεί τον όρο "αγχώδης διαταραχή" για να περιγράψει αυτά που ένιωθα, και κατάλαβα ότι δεν "έβγαλα το πρόβλημα απ' το κεφάλι μου", ότι δεν είμαι μόνη κι ότι αντιμετωπίζεται. Παρόλα αυτά δε συνέχισα τις συνεδρίες γιατί δε μπορούσα να ανταπεξέλθω οικονομικά. Έτσι κι αλλιώς, αυτά τα τρία χρόνια ήταν απ' τα καλύτερα της ζωής μου, και κύλησαν σχετικά εύκολα από πλευράς άγχους, έστω και χωρίς βοήθεια ειδικού. Όμως τελευταία, τα άγχη μου αρχίζουν να επιστρέφουν δριμύτερα. Ίσως φταίει που σε λίγο καιρό θα αλλάξει ξανά η ζωή μου αφού θα τελειώσω τις σπουδές μου, ίσως το ενδιαφέρον μου για τα μεταφυσικά και ο φόβος του θανάτου, δεν ξέρω τι φταίει. Ίσως είναι που τα πάντα πηγαίνουν καλά και έχω τόσα σχέδια, τα οποία φοβάμαι ότι δε θα πραγματοποιηθούν ποτέ, γιατί κάτι τρομερό θα συμβεί. Κλασικά πράγματα.
Πιο ειδικά τώρα, πριν μερικές μέρες, ενώ είχα ήδη αρκετό άγχος, και μετά από έντονη σωματική άσκηση, άρχισα να νιώθω ξαφνικούς οξείς πόνους σα σουβλιές στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού. Ήταν στιγμιαίοι, έντονοι, και εντοπίζονταν στο εσωτερικό, ανάμεσα στο πάνω μέρος του κεφαλιού και πίσω από το αυτί μου. Μερικές φορές έδιναν την αίσθηση ότι έφταναν πάνω από τον ουρανίσκο μου. Μεταξύ τους μεσολαβούσε μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είχα ποτέ κάτι παρόμοιο, ανησύχησα και έκανα το λάθος να ψάξω τα συμπτώματα στο google, το οποίο αποφάνθηκε ότι έχω καρκίνο. Με τα χίλια ζόρια κοιμήθηκα και το πρωί ο πόνος είχε περάσει. Παρόλα αυτά από τότε (πάνε 4 μέρες) καμιά φορά έχω έναν παρόμοιο αλλά ελαφρύ πόνο στην περιοχή, πόνο στο εσωτερικό του αυτιού και μια γενική αίσθηση πίεσης στην αριστερή πλευρά. Μου έχει γίνει εμμονή να παρατηρώ τυχόν συμπτώματα, όπως κούραση και έλλειψη συγκέντρωσης, τα οποία όμως θα μπορούσαν να οφείλονται στο άγχος. Πριν δυο μέρες ξύπνησα τη νύχτα με μυρμηγκιασμένα τα ακροδάχτυλα του αριστερού χεριού και πανικοβλήθηκα χειρότερα γιατί ούτε αυτό μου έχει ξανασυμβεί, αλλά αυτό πέρασε. Έχω αρχίσει να γίνομαι παρανοϊκή, σκέφτομαι λόγους για τους οποίους ίσως είναι η μοίρα μου να πεθάνω νέα, πράγμα που με κάνει, μαζί με όλα τ' άλλα, να ανησυχώ ότι χάνω τα λογικά μου.
Δεν έχω κάποιον να μιλήσω γι αυτά, που να μπορεί να καταλάβει και να με βοηθήσει. Μπορώ μόνο να περιμένω για να δω αν θα γίνει χειρότερο ή θα περάσει και εντωμεταξύ να προσπαθήσω να ηρεμήσω.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή.