Δε θέλω να χάσω το σπίτι μου ούτε οικογενειακή διάλυση
Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη προκαταβολικά για το μακρύ κείμενο!
Δυστυχώς έχω έντονες ενδείξεις η μάνα μου (είναι χωρισμένη με τον πατέρα πριν 15 χρόνια) θέλει να πουλήσει το σπίτι μας που μεγάλωσα από τότε που γεννήθηκα (26 χρόνια) χωρίς να έχουμε οικονομικά προβλήματα γενικά. Το μόνο που έχει υποστεί (όπως όλοι) είναι περικοπές στη σύνταξή της.
Τα προβλήματα που έχουμε είναι η κακιά σχέση μεταξύ εμένα και της μάνας μου και αυτό χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο! Τσακωνόμαστε συνέχεια, δε με σέβεται καθόλου, δεν με ακούει καθόλου μα καθόλου, είναι ΑΚΡΩΣ ισχυρογνώμων, παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή της (αυτά των Windows όπως πασιέντζες για παράδειγμα), βλέπει τηλεόραση όλη μέρα κάθε μέρα, συνέχεια το ίδιο κάθε μέρα, όταν θέλω να μιλήσω μαζί της για κάτι ή θα βλέπει τηλεόραση, ή θα κάνει δουλειές σπιτιού, και γενικά οτιδήποτε άλλο που δε μου δίνει σημασία!
Να πω και κάτι λεπτομέρειες αν βοηθήσουν. Η μάνα κληρονόμησε ένα μικρό διαμέρισμα απ'τον παππού μου που πέθανε πριν 5 χρόνια και τώρα γίνεται ανακαίνιση σ'αυτό για να ενοικιαστεί (ή τουλάχιστον έτσι μου ισχυρίζεται αυτή) γιατί έμεινε ξενοίκιαστο 4 χρόνια περίπου.
Εγώ πολύ φοβάμαι ότι φτιάχνει το σπίτι κάτω για να πουλήσει το σπίτι που μένουμε (τρίτος όροφος) και να μετακομίσουμε σ'αυτό κάτω (ισόγειο) που είναι τα μισά τετραγωνικά απ'αυτό που μένουμε, έχει 1 λιγότερο δωμάτια, και το κυριότερο, είναι το ένα μέρος κοντά με το άλλο που σημαίνει πως δε θα έχω ούτε την εχεμύθειά μου!!!
Στο μεταξύ, μού'χε πει ότι "κάποιος" (αρνιόταν να μου πει ποιος φυσικά) της προσέφερε ένα τάδε ποσό για να αγοράσει το διαμέρισμα κάτω! Προσέξτε, το ποσό που μου είπε είναι το ίδιο ποσό που αξίζει το σπίτι που μένουμε και το διαμέρισμα του ισογείου δεν έπιανε ούτε τα μισά απ'αυτό που μου είπε!!! Της είπα να το νοικιάσει καλύτερα και ότι συμφέρει έτσι και όχι να το πουλήσει και ότι δεν ήθελα, κλπ. και γυρνάει και μου λέει με ύφος, "Δικό μου σπίτι είναι", "Ότι θέλω θα κάνω", κλπ.
Εγώ όμως μ'αυτά που βλέπω παραπάνω, πολύ φοβάμαι ότι θέλει να πουλήσει το δικό μας!
Ενδείξεις ότι ότι θέλει να το πουλήσει
1. Όσες φορές την έχω ρωτήσει αν σκοπεύει να φύγουμε απ'το σπίτι μας δε μου απαντούσε και όταν επέμενα εγώ μου τα μάσαγε και μού'λεγε ότι "έχει πολλά έξοδα το σπίτι μας, κλπ." ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουμε οικονομικά προβλήματα για να φτάσουμε σ'αυτό το σημείο.
2. Όταν είχαμε έρθει σε διαπληκτισμό πριν 2 χρόνια περίπου, μου έχει πει με έντονο ύφος πως θα πουλήσει αυτό το διαμέρισμα (του τρίτου ορόφου).
3. Όταν κάνει συζήτηση για κάτι σχετικά με το διαμέρισμα του ισογείου, το αποκαλεί «το διαμέρισμα μας ή το «σπίτι μας», κλπ, χωρίς να θυμάμαι αν ανέφερε την έκφραση «το σπίτι μας».
4. Ο τρόπος που έχει φτιάξει το διαμέρισμα κάτω είναι όπως της αρέσει αυτής, δηλαδή όλα ανοιχτά (έχει γκρεμίσει και τοίχους σε κάποια σημεία). Πιο συγκεκριμένα, είναι σχεδιασμένο όπως θα έκανε σε σπίτι που θα έμενε.
Είχα συζητήσει αυτό το θέμα με μία οικογενειακή φίλη (φίλη της μάνας μου) γι'αυτό το πρόβλημα και να μου λέει συνέχεια πως δε θα το πουλήσει και τα σχετικά... Δεν ξέρω, εγώ νιώθω ότι μου τα λέει η φίλη της αυτά για να με καλμάρει, άλλα εγώ καταλαβαίνω απόλυτα τι πάει να γίνει! Πριν λίγες μέρες που μιλήσανε στο τηλέφωνο, στο τέλος είπε η φίλη της γι'αυτό το θέμα στη μάνα μου και αυτή της απάντησε "Δικό μου είναι και θα το κάνω ότι θέλω" και της τό'κλεισε στα μούτρα!
Μίλησα και με την αδερφή μου (μένει εξωτερικό) γι'αυτό το θέμα και ούτε που με βοήθησε, και μου μίλαγε και με υφάκι!!! Στον πατέρα μου δεν έχω πει τίποτα γιατί έχει οικογένεια δικιά του... Και για να σας προλάβω, δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ υποστήριξη απ'την οικογένειά μου!
Εγώ δεν είμαι καθόλου διατιθεμένος να φύγω με το "έτσι θέλω" απ'το σπίτι που μεγάλωσα και δέθηκα για 26 χρόνια! Το σπίτι αυτό είναι το παν για μένα! Έχει τις ανέσεις του, έχω το χώρο μου μέσα και δεν ακούγομαι, έχει γενικά όλα όσα θέλω!
Δε φτάνει που ζωή μου πάει απ'το κακό στο χειρότερο! Δεν έχω δουλειά (παρόλο που ψάχνω παντού ακατάπαυστα κι έχω περάσει μπόλικες συνεντεύξεις), δεν έχω κοπέλα (ούτε είχα, και ούτε έχω προοπτικές να βρω), έχω πολύ λίγους φίλους (και έχω και παράπονα από μερικούς σε κάποια θέματα συγκεκριμένα), και τώρα πάει να γίνει αυτό;; Πάει να γίνει αυτό;;
Απώλεια του σπιτιού μου είναι αφορμή για οικογενειακή διάλυση!
Έχω απελπιστεί πάρα πολύ! Δεν ξέρω τι να κάνω και χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια να σταματήσει όλο αυτό!
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
rolen