μετριεται η ψυχική υγεια σε πόντους?
Γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ γιατί διέκρινα πως εχω προβλημα στη σχέση μου με το φαγητό.
Αυτό γινεται γιατί θα θέλα να ήμουν τέλεια-που φυσικά δεν ειμαι- στα κιλα,στους ποντους,στα ποσοστα λίπους, με αποτέλεσμα να παίρνω και να χάνω κιλά όποτε ήμουν σε ασχημη ψυχολογικη φαση και δεν μπορουσα να κοντρολαρω την επιπλεον πίεση.
Για 1 μηνα λοιπον,με πολύ σκλήρη προσπάθεια έχασα αρκετά κιλά και αμεσως ενιωσα καλύτερα για την εικόνα μου. Μαλιστα χρησιμοποίησα για 2 βδομάδες, αθεμιτα μέσα όπως χάπια αδυνατίσματος.
Κατα τη γνώμη μου δεν εχω ξεπερασει την διαταραχή,ακόμα κι αν σε κιλά είμαι σταθερή. Γιατί ναι μεν λειτουργώ εντος του προγραμματος μιας διαιτας,σκληρης ή οχι, αλλά στο ελεύθερο ξεσπάω! Και το κακό είναι πως ακόμα κι αν το ακολουθώ για μήνες και μου εχει γίνει τρόπος ζωης κάτι, μπορει να πεσω με λύσσα σε ανθυγειινες τροφες,απο στερηση ή και γω δε ξέρω τον λόγο...
Δυστυχως λοπόν, όταν ξαναμπήκα είδα ποστ με καταγραφη πόντων+σοκαριστηκα. Προσωπικά ακόμα και τα κιλά μόνα τους δε μου λένε πολλά,ο καθένας εχει αλλο σωματότυπο,αλλη κατανομη λίπους,αλλα θελω κλπ κλπ... αλλααά είναι το point να γινουμε σωματικά τελειες μεσα από αυτό το φόρουμ, ή να απόκτησουμε μια υγιή σχέση με το φαγητό?
Συζητώντας με τον φίλο μου το προβλημα μου, μου είπε πως δεν εγκρίνει καμμία διαιτα και πιστευει μόνο στην σωστη διατροφή δια βίου. Και με τα γλυκα της και με την τυρόπιτα, χωρις μη στο ενα+μη στο αλλο... και με όσο μπορούμε σωματική άσκηση ωστε να νιώθουμε ευεξία...
Διαβασα καπου και μια παροιμια που ελεγε πως "χρειαζεται σοφία για να μην επιθυμεί κάποιος να είναι τέλειος" και σκέφτηκα, πως είναι ότι πιο ήρεμο+ακομπλεξαριστο έχω ακούσει τελευταια,που όλοι εχουμε πάθει αμόκ λόγω παραλίας... Κι αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε αυτήν την αρετή και τον τέλειο κώλο, θα διάλεγα το πρώτο σίγουρα.
αυτα από μένα, καλή συνέχεια και να περνατε όμορφα :)
Υ.Γ. δεν έχω πρόβλημα με οποιαδήποτε κοπέλα θέλει να μετραει πόντους,κιλά ποσοστα κλπ, ήθελα μόνο να πώ και μια διαφορετική άποψη. Και να θυμήσω σε όποιες δεν τις βοηθάει κάτι τέτοιο, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΠΑΚΙ, γιατι πολλές φορές είναι παγίδα που σε σπρώχνει-αν δεν εισαι συνειδητοποιημένος- στις ιδιες διατροφικές διαταραχές που προσπαθεις να αποφύγεις...