Τελικά είμαι βουλιμική....
Καλημέρα σας...
Μετά από 4 σχεδόν χρόνια συνεχών αυξομειώσεων βάρους κατάλαβα ότι τελικά είμαι βουλιμική...Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει βέβαια.Τα ρίχνω όλα στον κακό μεταβολισμό..Αλλά πόσο κακός μπορεί να είναι επιτέλους??Από το δημοτικό ήμουν ένα γεμάτο παιδάκι,όχι παχύσαρκο,αλλά με περιττά κιλά.Στο γυμνάσιο κατάφερα να αδυνατίσω και να νιώθω επιτέλους την αποδοχή από τους άλλους...Στην τρίτη λυκείου άρχισα να τρώω χωρίς να ελέγχω τον εαυτό μου με αποτέλεσμα να πάρω 13 κιλά χωρίς να το καταλάβω...Και από τότε άρχισαν οι αυξομειώσεις....Ένα μήνα ήμουν καλά,ένα μήνα χάλια...Όλα εξαρτώνταν από τον αριθμό της ζυγαριάς...Η ψυχολογία μου(και η κοινωνική μου ζωή) είναι άρρικτα συνδεδεμένη με αυτό...Ξέρω ότι είναι μία βλακεία,αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω...Και το χειρότερο(ή καλύτερο,δεν έχω αποφασίσει ακόμα) είναι ότι κανείς γύρω μου δεν έχει καταλάβει τι μου συμβαίνει...Όλοι με θεωρούν μία σαν κοπέλα,που έχει απλά ένα κόλλημα με το βάρος της...Που να ήξεραν οτι λίγες μέρες πριν ήμουν χαρούμενη γιατί η ζυγαριά έδειχνε 62 κιλα,και όχι γιατί βγήκαμε και διασκεδάσαμε...Και μετά ξέσπασα...Οχι για μια μέρα αλλά για 3 συνεχόμενες...Και βρήκα του κόσμου τις δικαιολογίες για να μη βγω...Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά...Πήρα καθαρτικά,διουρητικά...Εμετ ό δεν έχω κάνει ποτέ μου.Οχι ότι δεν έχω προσπαθήσει,αλλά γιατί δεν τα κατέφερα ποτέ.Και αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που με απέτρεπε από το να σκεφτώ ότι είμαι βουλιμική...Σήμερα νιώθω απαίσια,σιχαίνομαι τον εαυτό μου,είμαι τοσο φουσκωμένη,σαν να με τσίμπησαν μέλισσες σε όλο το σώμα...Η ζυγαριά έδειξε 68(!!),μέσα σε 5 μερες...Έχω βαρεθεί τον εαυτό μου,συμπεριφέρομαι σαν μωρό...ξέρω τι πρέπει να κάνω αλλά πάντα χάνομαι στη διαδρομή...Δεν πεινάω αλλά τρώω.Τρώω γιατί νομίζω ότι έτσι θα γίνω χαρούμενη...θα λυθούν όλα μου τα προβλήματα...Και λύνονται!για 10 λεπτά...όσπου να βάλω στο στόμα μου και το τελευταίο κομμάτι σοκολάτας...και μετά πάλι τα ίδια..αλλά θυμάμαι ότι στο ντουλάπι έχω κρυμμένα κάτι μπισκότα,τα οποία σε άλλη περίπτωση δεν θα ακουμπούσα,γιατί δεν μου αρέσουν...Αλλά τώρα δεν υπάρχει κάτι άλλο,γι'αυτο και τα τρώω...απλά για να φάω..και μετά το τελευταίο μου γεύμα..2 καθαρτικά...ελπίζοντας ότι η ζυγαριά δεν θα κουνηθεί...αλλά πλέον ούτε αυτά κάνουν δουλειά...Είμαι απελπισμένη...πρέπει να βγω από αυτό το φαύλο κύκλο..ΠΡΕΠΕΙ...Ψάχνοντας για άλλη μία φορά στο ίντερνετ βρήκα εσάς...και αμέσως ένιωσα ότι επιτέλους βρήκα κάποιους ανθρώπους που θα με καταλάβουν..που θα μπορέσω να πω αυτά που νιώθω,χωρίς να με κατακρίνουν...νιώθω ότι πλέον έχω περισσότερη δύναμη..ότι θα τα καταφέρω...ΜΑΚΑΡΙ να τα καταφέρω,όπως πολλοί από εσάς!Είναι κάτι δύσκολο,κι αύτο το ξέρω καλά..αλλά είμαι αισιόδοξη και θα τα καταφέρω!Καλώς σας βρήκα λοιπόν και συγνώμη αν σας κούρασα...