Quote:
Originally posted by Ava
Το τελευταίο σχόλιό σου, Οβελίξ, με προβλημάτισε. Ήταν σχήμα λόγου ή το εννοούσες? Κι αυτό γιατί διαπίστωσα και εγώ με τη σειρά μου πως υπάρχουν άτομα που, ενώ μας αγαπάνε αναμφισβήτητα, είναι τα άτομα - τροφοί. Χαίρονται να ταίζουν τους άλλους και δεν κάμπτονται από τις τυχόν αδύναμες διαμαρτυρίες τους. Επιμένω να σκέφτομαι αυστηρά, αλλά τι δουλειά έχει ένα ταψί παστίτσιο, αδέσποτο, στα χέρια κάποιου που προσπαθεί να αδυνατίσει? Για το προφιτερόλ δε λέω τίποτα, γιατί υποψιάζομαι ότι εσύ ο ίδιος το αγόρασες. Μία γνωστή μου είναι έτσι. Μαγειρεύει δεκάδες παχυντικά φαγητά, επιμένει να ταίζει τον κόσμο, θα έλεγες ότι ζει γι' αυτό. Πού να της πεις ότι κάνεις δίαιτα? Θα σου βγάλει επιτόπου μία πίτσα σπιτική ή μία ταψάρα παστίτσιο. Από γλυκά? Παράδεισος το σπίτι της! Και το δικό μου, όταν την επισκέπτομαι. Σκέφτηκα πολύ την περίπτωσή της και κατάλαβα ότι αποκτά χαρά και νόημα η ζωή της και υπόσταση η ίδια μέσα από την ομολογουμένως εξαιρετική μαγειρική της.
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλη γνωστή περίπτωση. Κοντεύει ο γιος τους τα διακόσια κιλά, κλαίνε και διαμαρτύρονται, είναι μικρό παιδί και ήδη παίρνει χάπια για την υπέρταση, αλλά αυτοί εκεί, μαγειρεύουν δυο τρία φαγητά "να τσιμπήσει όταν έρθει ο μικρός".
Εγώ είμαι αυτή που λέω όχι στην καταπίεση, γιατί την έζησα στο πετσί μου, με την οικογένειά μου να μετρά τις μπουκιές μου, αλλά ώρες ώρες τους δίνω και δίκιο. Δε μπορεί να έχεις στο σπίτι σου άνθρωπο που κινδυνεύει από το βάρος του και να μαγειρεύεις πειρασμούς. Ειδικά η περίπτωση του παραπάνω παιδιού πραγματικά με εξόργισε. Αντί να τον σύρουν σε έναν γιατρό, παθολόγο, καρδιολόγο, χειρουργό ή δεν ξέρω τι άλλης ειδικότητας, να του τονίσει τους κινδύνους της συνεχώς αυξανόμενης παχυσαρκίας, κάθονται και μαγειρεύουν παστίτσια και στιφάδα! Αν είναι δυνατόν!
Ο Ναι το εννοουσα!!! Την Κυριακη για παραδειγμα, ηρθαν επισκεψη σπιτι, μια ξαδερφη μου με τον ανδρα της και τα 2 παιδια της... Της λεω της γυναικας μου χαλαρα με το φαι γιατι δεν τρωνε και πολυ... αποτελεσμα.... 2 κοτοπουλα στο φουρνο, 1 ταψι πατατες στο φουρνο, σαλατα με παξιμαδι,1 ταψι πιτσα,20 κρουασανακια με ζαμπονοδιαφορα και στεναχωρηθηκε γιατι δεν προλαβε και ριζονατο!!!!! Εννοειται οτι απλα τα μυρισε η γυναικα μου ολα αυτα και δεν εφαγε παρα μονο λιγο κοτοπουλο και σαλατα!!!! Τα υπολοιπα φαντασου ποιος τα εφαγε.... ΑΑΑΑ και για να μην ξεχασω το προφιτερολ μας το εφεραν δωρο!!!!! Κανω απιστευτη υπομονη τις πιο πολλες φορες και δεν ακουμπαω τιποτα,αλλα μου ειναι πολυ δυσκολο να το κανω συνεχως, γι΄αυτο κανω οσο περισσοτερο ποδηλατο μπορω γιατι αλλιως δεν θα καταφερνα τιποτα... Ελπιζω να γυρισω παλι στο προγραμμα μου πριν τα κιλα γινουν +2....