Ελπιζω οταν ''φυγει''η εξαρτηση απο το φαγητο να μην αντικατασταθει απο την εξαρτηση ολου του ''πολιτισμενου''κοσμου:την αλογιστη καταναλωση.Εχετε σκεφτει ποτε αυτο το φαινομενο;Εγω πλεον λεω πως ο ανθρωπος δεν ειναι δεσμιος τοσο πολυ με τιποτα αλλο οσο με την επιθυμια του να εχει λεφτα κ να ψωνιζει.
Μια φιλη που δουλευει σε ενα υπερ-μαρκετ μου ελεγε επειδη ηταν στο ταμειο κ εβλεπε τι ηλεκτρονικα τι τροφιμα σε υπερβολη κ τι μπιχλιμπιδια ψωνιζε ο κοσμος κ ποσα πολλα χαζα κ αχρηστα ψωνια εβλεπε να περνουν απο μπροστα της.Αραγε ποσο δεσμιους μας κανει αυτη η μανια της καταναλωσης που τροφοδοτειται απο διαφημισεις κ προτροπες τυπου ''αγορασε κ αυτο''''αγορασε κ τουτο''.Η εποχη κ η εμπορευματοποιηση των Χριστουγενων κ ολων των γιορτων κ η ταση να καταναλωνουμε αν μπορουσαμε κ καθε μερα!μου δινει την αφορμη να ανοιξω θεμα με αυτο το φαινομενο.Με ενδιαφερει η γνωμη σας.Παρατηρειστε στα τραπεζια που θα πατε ποση ποσοτητα θα πεταχτει στο τελος,Κυταξτε την υπερεκτιμηση που εχει η μοδα κ οι φιρμες (π.χ.μετα το sex and the city ανοιξε κ στην Αθηνα καταστημα με τα πανακριβα πανυψηλα κ αβολα τακουνια 200πατωματων υψους του μανολο μπλανικ)Μη μιλησω για ρουχα.Αναρωτιεμαι γιατι;