Originally posted by MerryMaker_Misery
Quote:
Originally posted by Ovellix
Βλεποντας το tickeraki μου μετα απο ενα χρονο και χωρις να εχω ριξει μια ματια στο site... ξαναμπηκα για να σας πω τις εντυπωσεις-εμπειριες μου απο ψυχολογο!!!! Ναι ψυχολογο...... αφου δοκιμασα τα παντα,( χωρις αποτελεσμα) ειπα μετα απο παροτρυνση δικη σας να παω, μπας και δω τι φταιει.... Καταληξαμε στο οτι το προβλημα μου ειναι οτι οποιαδηποτε συναισθηματικη αλλαγη με οδηγουσε στο φαι ως λυση.... Δεν θυμαμε πως μου το ειχε ονομασει ακριβως αλλα στην ουσια αυτο ηταν το προβλημα....
Μετα απο 1 χρονο λοιπον καταφερα
1ο) να μεινω τα ιδια κιλα και να κοψω τα αμετρητα υπερφαγηκα επεισοδια που ειχα, με αποτελεσμα να ανεβασω την ποσοτητα στα υπολοιπα γευματα...
2ο) να καταφερω με πολυ ποδηλατο να ριξω το ζαχαρο μου απο 125 σε 100
και 3ο( να παω το ΔΜΣ σε 28 παροτι το υψος μου και τα κιλα μου ειναι για πολυ μεγαλυτερο....
Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω αν αξιζε αλλος ενας χρονος σε εξοδα για αυτο που εγινε ή απλα εχασα παλι χρονο και χρημα???
Μηπως τελικα το προβλημα μας ειναι το πως αντιλαμβανομαστε το παχος μας εμεις οι ιδιοι και οχι το πως θελουμε να μας δουν οι αλλοι???
Μηπως τελικα οτι κανουμε, το κανουμε για τους αλλους και οχι πραγματικα για εμας???
Ειχα αναφερει σε ενα αλλο ποστ, οτι πιστευω οτι φταινει κυριως το γεγονος, οτι οι περισσοτεροι οταν μεγαλωναμε, μας λεγανε
"ελα ελα σωπα, μη κλαις, θα σου δωσω σοκολατα"
"κατσε φρονημα και θα φας παγωτο"
κτλ κτλ.
Το γεγονος οτι συνδεουμε το φαγητο με ευφορια ειναι λογω του ετσι μαθαμε να αισθανομαστε οταν τρωμε γλυκα. Εχετε η θεια, βασταει γκοφρετες στο μικρο που τ'αγαπαει, ασχολειται καποιος με το πιτσιρικι, του δινει καραμελα τη ωρα που αισθανεται πολυ ευτυχισμενο.
Σαφως δεν το κανανε και οι δικοι μας απο κακια. Αλλα ετσι μαθαμε να συνδεουμε σκουπιδοφαγητο με ευφορια. Και οταν αισθανομαστε χαλια, τρωμε σοκολατα μηπως και ανακαλεσουμε τα αισθηματα χαρας.
εγω προτεινω, οταν αισθανεσαι χαλια, πηγαινε σε ενα κομμωτηριο να φτιαξεις τα μαλλια σου, πηγαινε μια βολτα σε ενα παρκο, φτιαξε τα νυχια σου, ακουσε ενα τραγουδι που σε πορωνει... κτλ κτλ.
Πρωτο βημα, κατα τη γνωμη μου, συνδεσε τη ευφορια με αλλη κινηση/κατασταση, περαν του φαγητου.