Διαβήτης, δυσλιπιδαιμία και επεμβάσεις απώλειας βάρους
Παιδιά, γειά σας.
Πριν από ένα μήνα περίπου υποβλήθηκα σε επέμβαση sleeve για απώλεια βάρους αλλά και για να απαλλαγώ από βαρβάτη υπέρταση, διαβήτη τύπου ΙΙ, χοληστερίνη, και πολύ ανεβασμένα τριγλυκερίδια. Κι αν όχι να απαλλαγώ, τουλάχιστον να βελτιώσω σημαντικά την κατάσταση.
Αυτή τη στιγμή ο διαβήτης μου, που πριν ήταν κατά μέσο όρο 450 την ημέρα, έχει πέσει στα ανώτατα φυσιολογικά επίπεδα, 110-120, και σπανίως πάει λίγο παραπάνω. Η υπέρταση εξαφανίστηκε και, καθώς απέφυγα το αλάτι τις 3 εβδομάδες που είμαι εκτός νοσοκομείου, έχω αρχίσει πλέον να ανησυχώ για υπόταση.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει στο φόρουμ κανείς διαβητικός που να μπορεί να μου πει τι αποτελέσμα είδε με τον διαβήτη του μετά από από απώλεια βάρους. Προσωπικά, είμαι μόνο ένα μήνα εγχειρισμένη και οι υδατανθρακες που παίρνω είναι ελάχιστοι έως καθόλου, γι' αυτό αναρωτιεμαι αν αυτός είναι ο λόγος που έχουν πέσει τόσο δραματικά τα επίπεδα σακχάρου μου. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, μήπως αλλάξει η κατάσταση όταν μπουν οι υδατανθρακες στη διατροφή μου ή αν τελικά η απώλεια βάρους μειώσει την ινσουλινοαντοχή μου και μπορέσω να διατηρήσω τον διαβήτη μου σε χαμηλά επίπεδα χωρίς χρήση φαρμάκων.