Quote:
Originally posted by otiosa
πολύ ωραία η φράση της nadine! εάν συγχωρέσουμε τον εαυτό μας θα νικήσουμε την τελειοθηρία* που μας διακατέχει
Το έγραψα όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ, όλοι έχουμε διαφορετικό λόγο που τρώμε ή λιμοκτονούμε. Πρέπει να ψάξουμε την αιτία για να το χτυπήσουμε.
Μια φίλη μου τρώει για να μπορέσει να εμφανίσει τον εαυτό της σαν θύμα. Από μικρή την είχαν σαν "αποπαίδι" οι γονείς της και δεν της έδιναν μεγάλες μερίδες φαγητού. Τώρα που είναι μπρος από 140 κιλά και δεν μπορεί να κουνηθεί, εάν κάνουμε έμμεσο σχόλιο για το γιατί τρώει τοσο, γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό της, μπαίνει κατευθείαν στην επίθεση "τί θέλετε να λιμάξω?" "να πεινάω θέλετε?"
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Πολλές φορές έχουμε την αρετή (και ας μην μας το αναγνωρίζουμε) αλλά θέλουμε και την τόλμη για να δεχτούμε να μπούμε σε άλλους "ρόλους" της ζωής μας και να μην ζούμε ξανά και ξανά τους ίδιους, του θύματος, του κακοποιημένου, του παραγκωνισμένου.
Φαντάσου ότι για να μην μπεις πάλι στον ίδιο "ρόλο", πρέπει να πάρεις αποφάσεις που θα σου φέρουν κάτι καινούριο, δεν ξέρουμε εξ αρχής την έκβαση, οπότε ο ρόλος του θύματος μας έρχεται κουτί, δοκιμασμένος και ασφαλής (αφού ξέρουμε τι συναισθήματα θα βιώσουμε εκεί)
δουλέυοντας στο σωματικό κομμάτι της δίαιτας - άσκησης όπως θέλετε πέστε το ... έπιανα τον εαυτό μου να θέλει να βρει ψυχολογικές αιτίες για τον λόγω που έτρωγα περισσότερο όταν μπηκα στη εφηβεια ... όταν ήμου 8 χρονών ήμουν πολύ αδύνατος , τόσο που όταν ήρθαν στην 3η δημοτικού κλιμάκιο από το υπ. υγείας για να κάνουν πτυχομέτρηση είπαν ότι θα πεθάνω , τωρα όχι μόνο είμαι ζωντανός αλλά έχω και 2 πολύ όμορφους γιους. Τέλος πάντων διβάζοντας από το φόρουμ , μαθαινω πραγματα , μαθαινω για τον εαυτό μου , βλέπω τις επιλογές που κάνουν άλλοι και τις επιλογές που έκανα εγώ ... πόσο μοιάζουμε ... ένα ςαπό τους λόγους που ετρωγα πολύ ήταν διότι είχα συνδέσει το φαγητό με το να είσαι δυνατός και υγιής , ήταν το ερωτικό μου υποκατάστατο , ήταν πολλά πράγματα στην συσκευασία το ενός. Ήταν άμυνα , καταφυγιο, φίλος αλλά και ο χειρότερος εχθρός , ήταν αρρώστια , τώρα ξαναθυμάμαι πως είναι να αντιμετωπίζω αυτήν την αρρώστια ... προσπαθώ πάλι να ονειρευτώ , μια καλύτερη ζωή , να κάνω πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω πριν , όπως ιππασία που είναι το αγαπημένο μου χόμπυ, 108 κιλά που είχα φτάσει πως να τα αντέξει το αλογάκι ....χεχε... Μαθαίνω πράγματα , μαθαινω αιτίες που με οδήγησαν σε αυτό το καθεστώς , μόνο έτσι μπορώ να χτυπήσω το πρόβλημα στην ρίζα του , διαβάζοντας ποστς του φόρουμ καταλαβαίνω πόσα κοινά προβλήματα, φόβους , εμπειρίες έχουμε και αυτό είναι το θέμα , να βοηθήσει ο ένας τον άλλο .