Quote:
Originally posted by kokkinoskoufitsa
Η αλήθεια είναι ότι η περίοδος διαταράσσεται εύκολα και διακόπτεται για διαφορους λόγους. Κι εγώ μετά από διακοπή κύησης είχα περάσει 3 μήνες χωρίς περίοδο, μετά σε 2, μετά πάλι σε 2, και μετά σταθεροποιήθηκε ο κύκλος μου !!
Αν ο γιατρός σου έχει αποκλείσει όλους τους ανησυχητικούς λόγους που προκαλούν αμηνόρροια (πχ. κάποια απροσεξία του γιατρού κατά τη διακοπή κύησης που έκανες κλπ) δε χρειάζεται να τρελαίνεσαι... Όλα διαγιγνώσκονται και όλα θεραπεύονται (εφόσον έχετε αποκλείσει κάτι μη αναστρέψιμο). Αν οφείλεται στις πολυκυστικές, φαντάζομαι θα σου δώσει αντισυλληπτικά και θα σου πει να χάσεις βάρος, αν οφείλεται στον θυρεοειδή θα σου δώσει αγωγή για να τον επαναφέρεις στα φυσιολογικά του, αν είναι από ξαφνική και μεγάλη αύξηση βάρους θα επανέλθει μόνη της σιγά σιγά μετά το σοκ του οργανισμού ή με φαρμακ. βοήθεια , και αν είναι από υπερβολική γυμναστική και γενικά εξουθένωσή σου, αν ρίξεις λίγο τους ρυθμούς σου πάλι θα επανέλθει...
Ο γιατρός δε σου έχει πει κάτι, κάτι πιο συγκεκριμένο για το τι μπορεί να φταίει και για πιθανή αντιμετώπιση ;;
Ο γιατρός μου πρότεινε να πάρω αντισυλληπτικά αλλά μου είπε και ο ίδιος ότι θα με βοηθήσουν να στρώσει ο κύκλος μου για όσο διάστημα τα πίνω, άντε και για λίγους μήνες μετά. Από την επέμβαση κάποια επιπλοκή δεν υπάρχει γιατί και τεστ παπ που έκανα μετά από λίγο καιρό και υπέρηχο ήταν όλα πεντακάθαρα(εκτός τις πολυκυστικές φυσικά). Γενικά τον εμπιστεύομαι πολύ τον συγκεκριμένο γιατρό γιατί εκτός από γυναικολόγος μου είναι και νονός του συντρόφου μου και φίλος οικογενειακός μας γενικότερα. Εξετάσεις ορμονολογικές και θυροειδή έκανα πριν κάνα χρόνο και ήταν κομπλέ. Την εξουθένωση από την γυμναστική να μην την σχολιάσω και πληγωθώ... Έχω 2 χρόνια δυστυχώς να γυμναστώ.. Όμως την Παρασκευή γράφτηκα πάλι γυμναστήριο!! Τι να πω δεν ξέρω. Την εγκυμοσύνη φυσικά την έχω αποκλείσει (εννοείται έχω πάρει φόβο και έκανα τετ, αν και προσέχω πλέον). Γενικά πιστεύω ότι η διατροφή μας είναι το φάρμακό μας. Έχω όμως απογοητευτεί τόσο από τις άπειρες αποτυχημένες προσπάθειές για χάσιμο βάρους και βρίσκομαι πλέον σε απελπισία. Μου μοιάζει βουνό το να χάσω βάρος :sniff: