Καλημέρα στην παρέα
Τον τελευταίο καιρό άκουγα συχνά πυκνά να μου λένε την γνωστή έκφραση "Έμεινες η μισή". Πάντα αυτή η έκφραση μου φαινόταν αστεία γιατί έκανα εικόνα τον εαυτό μου κομμένο στη μέση.
Απ'την άλλη, οι περισσότεροι άνθρωποι που υπήρξαν παχύσαρκοι για πολλά χρόνια ή ακόμα και όλη τους την ζωή, όταν αδυνατίζουν, αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν είναι πια (ας μου επιτραπεί η άκομψη λέξη) χοντροί. Αυτό μάλλον συμβαίνει και σε μένα, που από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα θέμα με τα κιλά μου, μέχρι που τα τελευταία χρόνια ξέφυγε εντελώς η κατάσταση και που τώρα όλοι προσπαθούν να με πείσουν ότι δεν πρέπει να χάσω άλλα κιλά. Δεν ξέρω αν ποτέ νιώσω ικανοποιημένη με το σώμα μου, χωρίς βέβαια να είμαι αχάριστη για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.
Όμως σήμερα το πρωί έγινε ένα κλικ μόλις ανέβηκα στη ζυγαριά. Συνειδητοποίησα ότι έχω χάσει το 50% του συνολικού βάρους που είχα και τρελάθηκα! Τελικά αυτό το "έμεινες η μισή" υπάρχει!!! Υπάρχει και συμβαίνει σε μένα! Απίστευτο συναίσθημα!
Εύχομαι σε όλους εδώ που κάνουν προσπάθεια και πολεμούν καθημερινά με το βάρος και με τον εαυτό τους, να έρθει η μέρα να νιώσουν αυτό που ένιωσα εγώ σήμερα το πρωί. Τελικά όλα είναι εφικτά και δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω με όποιον τρόπο επιλέξει ο καθένας να δώσει τον αγώνα του με τα κιλά και την παχυσαρκία.