Αδυναμία να σταθώ στα πόδια μου
Είμαι 39 ετών και πάσχω από χρόνια κατάθλιψη που μου έχει στοιχίσει, συν τοις άλλοις, την καριέρα μου. Είμαι τώρα άνεργος και μένω με τον πατέρα μου, το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι πως δεν μπορώ να με σκεφτώ στο μέλλον ως ανεξάρτητο ενήλικα που έχει πάρει την ζωή του στα χέρια του. Μου φαίνεται αδιανόητο να βρεθώ κάποια στιγμή με δουλειά, αυτοκίνητο, δικό μου σπίτι και ανεξάρτητη, αυτόνομη ζωή. Δεν μπορώ να πιστέψω πως όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μια μέρα, και πως θα μπορέσω επιτέλους να μην εξαρτώμαι από κανέναν και τίποτα. Και επειδή δεν μπορώ να το οραματιστώ και να το πιστέψω, κάθε μου προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση στην ουσία την υπονομεύω εξαρχής. Ακόμα και μια απλή πράξη, όπως η έκδοση ενός πιστοποιητικού, μου φαίνεται βουνό, ενώ αντίθετα πρέπει να κάνω τόσα πολλά και δύσκολα πράγματα για να επανέλθω. Θα σας παρακαλούσα να με συμβουλευσετε. Πώς μπορεί κανείς να ξεφύγει από αυτό το τέλμα και να πιστέψει πως του αξίζει κάτι καλύτερο στην ζωή του και πώς μπορεί να το κατάφερει; Πως βρίσκει την δύναμη να το κάνει όλο αυτό πράξη;
Εστάλη από [device_name] στο E-Psychology.gr Mobile App