Originally Posted by
oeo
Μη το κανεις.Εκτος κι αν εχεις τιποτα χωραφια/ζωα(πολλα) ή το μερος ειναι τουριστικο.
Ν ανοιξεις μαγαζι ειναι κακη ιδεα.Το μαγαζι για να δουλεψει πρεπει να εχει εσοδα και για να γινει αυτο πρεπει να δουλευει η αγορα.Η αγορα στην Ελλαδα ΕΙΔΙΚΑ στις επαρχιακες μη τουριστικες πολεις ειναι νεκρη μιας και αυτη την κινουσαν πιο πολυ οι δημ.υπαλληλοι,οι φανταροι,οι φοιτητες και οι επιδοτησεις των αγροτων.Ολα αυτα κοπηκαν μαχαιρι,τα χωραφια τα ειχαν παρατησει ολοι προ πολλου οποτε η επαρχια αυτη τη στιγμη ειναι πολεις φαντασματα.Ακομα κι αυτο που ειπαν απο πανω οτι το 40 επιβιωναν στην επαρχια ναι γιατι δουλευαν τα χωραφια,τωρα πια δεν ισχυει γιατι ειναι αστικες πολεις.Το παν ειναι να εχεις οικονομικη ασφαλεια και επιλογες αν τυχον χασεις τη δουλεια σου καπως να βρεις μια αλλη.Αυτο το προσφερει μονο η ΑΘηνα και καποιες λιγες αλλες πολεις.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ετσι ειναι τα πραγματα στην Ελλαδα κα ιδεν εινα ικαθολου τυχαιο που ο μισος πληθυσμος της χωρας βρισκεται Αθηνα.ΔΕν πηγαν να θαυμαζουν το Παρθενωνα,σχεδον ΟΛΟΙ μεταναστευαν και μεταναστευουν ΑΘηνα γιατι εκει τους σμπρωχνουν τα εργασιακα συμφεροντα.
Αυτα στα λεει καποιος που πριν την κριση εκανε αποκεντρωση και το μετανιωσε πικρα.ΕΙμαι επαρχια και ολοι οι ντοπιοι νεοι εχουν φυγει για Αθηνα και εξωτερικο και αρκετοι εχουν βρει δουλειες κι εγω ο μαλακας που ημουν ΑΘηνα και τα ειχα καπως ετοιμα ηρθα επαρχια και εγκλωβιστηκα εδω και προσπαθω να φυγω.
Αυτα οσον αφορα τα εργασιακα,τωρα τα υπολοιπα ειναι ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ και να μην τα λαμβανεις τοσο υποψην σου.Ναι εινα ιπιο ησυχα εδω,λιγοτερο αγχος,λιγοτερες ουρες,ποιοτικοτερο φαγητο,καλυτερες τιμες σε καποια προιοντα αλλα για να τα χαρεις αυτα πρεπει να εχεις δουλεια.Και οπως ειπαμε δουλειες δεν υπαρχουν.Θ αργησει πολυ η επαρχια να συνελθει.
Οποτε η γνωμη μου ειναι μεινε εκι που εισαι και οταν γερασεις και παρεις συνταξη τοτε πηγαινε επαρχια.Μονο οι γέροι περνανε καπως καλα εδω και φυσικα οι δημ.υπαλληλοι που τα ξυνουν δυο φορες πιο πολυ απ οτι στις μεγαλες πολεις.