Results 1 to 12 of 12
Thread: Θέλω την γνώμη σας...
-
20-09-2018, 11:10 #1
Θέλω την γνώμη σας...
Καλημέρα σε όλους. Να έχετε μια πολύ όμορφη μέρα με περισσότερη αισιοδοξία και λιγότερο άγχος! Δεν ξέρω πως ακριβώς να παραθέσω την ερώτηση μου για να γίνω σαφής. Ο πατέρας μου έχει καταγωγή από μια επαρχιακή πόλη με 60.000 κατοίκους. Εγώ μεγάλωσα στην Αθήνα όμως πλέον θα ήθελα να φτιάξω την ζωή μου στην πόλη του μπαμπά μου. Σκέφτομαι να ανοίξω ένα μαγαζί. Έχω κάποιες γνωριμίες και το αγόρι μου εκεί. Πιστεύετε ότι οι επαρχιακές πόλεις μπορούν να προσφέρουν ότι χρειάζεται ένας άνθρωπος για μια ήρεμη και καλή ζωή; απλώς βλέπω φίλους και γνωστούς που έχουν έρθει στην Αθήνα, έχουν εξαντλητικά ωράρια και το κυριότερο έχουν χαθεί μεταξύ τους λόγω αποστάσεων. Έχω πολλούς φίλους εδώ αλλά δεν θέλω να ζω έτσι. Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου;
Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App
- 20-09-2018, 13:37 #2
Αυτά είναι σχετικά. Χοντρικά 60 000 κατοίκους έχει το Αγρίνιο, 60 000 κατοίκους έχει κι η Χαλκίδα, 60 000 έχουν και τα Τρίκαλα ή τα Γιάννενα ή η Καλαμάτα ξέρω κι εγώ. Έχουν όλα αυτά τα μέρη ίδια ποιότητα ζωής, ίδια νοοτροπία, ίδιες επιλογές; Αμφιβάλλω. Επίσης, αυτό που εσένα μπορεί να σου φαίνεται σούπερ κάποιου μπορεί να του φαίνεται χάλια και το αντίστροφο. Τι είναι ήρεμη και καλή ζωή για εσένα;
Αν ανοίξεις μαγαζί είσαι σίγουρη ότι δεν θα έχεις εξαντλητικά ωράρια και δεν θα χαθείς με τις παρέες σου; Εσύ ξέρεις πιο καλά από αυτά που έχεις ζήσει κατά πόσο υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για 'σένα να κάνεις την κίνηση.
Πάντως εγώ γενικά είμαι λίγο της άποψης ο τολμών νικά και όπου γης και πατρίς. Πήγαινε κι όπου βγει. Αν δεν σου βγει, τι είχαμε τι χάσαμε...
20-09-2018, 14:39 #3
Συμφωνώ σε αυτά που λες απλώς είμαι πολύ μπερδεμένη. Γενικότερα μου αρέσουν οι μικρότερες πόλεις και όχι το χάος που επικρατεί στην Αθήνα. Θέλω η ζωή μου να έχει ποιότητα. Όχι άγχος και τρέξιμο. Όμως, φοβάμαι και λίγο το νέο ξεκίνημα σε μια άλλη πόλη. Βέβαια, θα μου πεις στις μικρότερες πόλεις κάνεις πιο εύκολα γνωριμίες. Δεν ξέρω. Αλήθεια,έχω μπερδευτεί.
20-09-2018, 17:05 #4
Η ζωή στην επαρχία ειναι σίγουρα πιο χαλαρή απο την αθηνα και στις πιο μικρες επαρχίες είναι ακομα πιο χαλαρη η ρυθμοί το θετικό ειναι οτι εχεις καταγωγή απο εκει οποτε εχεις σπιτι εχεις και γνωριμίες γνωρίζεις κόσμο το ίδιο και το αγόρι σου οποτε θα αξιζε το ρίσκο, Για μένα ναι να πάς!!!
20-09-2018, 17:07 #5
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
20-09-2018, 20:36 #6
20-09-2018, 23:21 #7
Κάθε μέρος έχει τα συν και τα πλην. Πολλές φορές οι νοοτροπίες στις μικρότερες πόλεις είναι άστα να πάνε και ενώ μπορεί να αντιμετωπίζεις και στην Αθήνα κάθε καρυδιάς καρύδι, στην επαρχία είναι απίστευτο το πόσο όλοι ξέρουν όλους και πως αργά ή γρήγορα ο καθένας θα ξέρει και τι ώρα πας για κατούρημα στην γειτονιά ή στην συνοικία, να μην σου πω σε ολόκληρη την πόλη. Κι ας είναι 60 000 κάτοικοι κι όχι κάνα χωριό 100 κατοίκων. Και πως συνήθως θα πέφτεις όλη την ώρα πάνω στην κουτσομπόλα της γειτονιάς ή στον σκ*τόψυχο που πήγε να το παίξει πονηρός ο βλάχος και στην έφερε από το πουθενά στην τάδε περίσταση. Κι επειδή θα έχεις και μαγαζί θα πρέπει να ανέχεσαι την λακαμία του καθενός, διότι η πελατεία είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη.
Και ανάλογα με την πόλη, αν θες μια αλλαγή μπορεί να μην υπάρχει καν λεωφορείο να σε πάει στην τάδε περιοχή να αλλάξεις παραστάσεις ή απλά η τάδε περιοχή δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από την περιοχή την δική σου. Ή μπορεί να θες μια φορά να πας σε ένα ινδικό εστιατόριο ή σε ροκ μπαράκι ή να δεις μία ψαγμένη ταινία και να μην υπάρχουν αυτές οι επιλογές ούτε στο όνειρό σου.
Φυσικά μπορεί να συμβούν και εντελώς τα αντίθετα, απλά σου λέω να μην είσαι υπερβολικά ρομαντική στο τι θα συναντήσεις.
21-09-2018, 03:31 #8
Αν δεν σ ενοχλει το κουτσομπολιο, η κουτοπονηρια, ή οι τοπικές προφορές κ.α και τα γράφεις όλα στα τέτοια σου, τότε ναι έχεις μια πολύ πιο ήρεμη ζωή από αθήνα. Εξαρτάται ποιές είναι οι προτεραιότητές σου. Στην αθηνα τα ωράρια είναι συνεχόμενα, στην επαρχία υπάρχει η μεσημεριανή ξεκούραση π.χ. και ελάχιστος κόσμος κυκλοφορεί εκείνες τις ωρες. Το ιδανικό ίσως θα ήταν αν η δουλειά ηταν δίπλα στο σπίτι , π.χ. αν έμενες ν.σμύρνη και δουλευες καλλιθεα αλλα αυτό για το 90% του πληθυσμου είναι ουτοπια. Η ζωη στην αθηνα ειναι σκληρη, αυτο το γνωριζουμε ολοι. Μην ξεχνας αλλωστε πως στην κατοχη το 40 η επαρχία κουτσά στραβά επιβίωσε με τη βοηθεια της μητερας φυσης, αντιθετα στην αθηνα πεθαινανε καθε μερα στο δρομο..
21-09-2018, 04:56 #9
Μη το κανεις.Εκτος κι αν εχεις τιποτα χωραφια/ζωα(πολλα) ή το μερος ειναι τουριστικο.
Ν ανοιξεις μαγαζι ειναι κακη ιδεα.Το μαγαζι για να δουλεψει πρεπει να εχει εσοδα και για να γινει αυτο πρεπει να δουλευει η αγορα.Η αγορα στην Ελλαδα ΕΙΔΙΚΑ στις επαρχιακες μη τουριστικες πολεις ειναι νεκρη μιας και αυτη την κινουσαν πιο πολυ οι δημ.υπαλληλοι,οι φανταροι,οι φοιτητες και οι επιδοτησεις των αγροτων.Ολα αυτα κοπηκαν μαχαιρι,τα χωραφια τα ειχαν παρατησει ολοι προ πολλου οποτε η επαρχια αυτη τη στιγμη ειναι πολεις φαντασματα.Ακομα κι αυτο που ειπαν απο πανω οτι το 40 επιβιωναν στην επαρχια ναι γιατι δουλευαν τα χωραφια,τωρα πια δεν ισχυει γιατι ειναι αστικες πολεις.Το παν ειναι να εχεις οικονομικη ασφαλεια και επιλογες αν τυχον χασεις τη δουλεια σου καπως να βρεις μια αλλη.Αυτο το προσφερει μονο η ΑΘηνα και καποιες λιγες αλλες πολεις.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ετσι ειναι τα πραγματα στην Ελλαδα κα ιδεν εινα ικαθολου τυχαιο που ο μισος πληθυσμος της χωρας βρισκεται Αθηνα.ΔΕν πηγαν να θαυμαζουν το Παρθενωνα,σχεδον ΟΛΟΙ μεταναστευαν και μεταναστευουν ΑΘηνα γιατι εκει τους σμπρωχνουν τα εργασιακα συμφεροντα.
Αυτα στα λεει καποιος που πριν την κριση εκανε αποκεντρωση και το μετανιωσε πικρα.ΕΙμαι επαρχια και ολοι οι ντοπιοι νεοι εχουν φυγει για Αθηνα και εξωτερικο και αρκετοι εχουν βρει δουλειες κι εγω ο μαλακας που ημουν ΑΘηνα και τα ειχα καπως ετοιμα ηρθα επαρχια και εγκλωβιστηκα εδω και προσπαθω να φυγω.
Αυτα οσον αφορα τα εργασιακα,τωρα τα υπολοιπα ειναι ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ και να μην τα λαμβανεις τοσο υποψην σου.Ναι εινα ιπιο ησυχα εδω,λιγοτερο αγχος,λιγοτερες ουρες,ποιοτικοτερο φαγητο,καλυτερες τιμες σε καποια προιοντα αλλα για να τα χαρεις αυτα πρεπει να εχεις δουλεια.Και οπως ειπαμε δουλειες δεν υπαρχουν.Θ αργησει πολυ η επαρχια να συνελθει.
Οποτε η γνωμη μου ειναι μεινε εκι που εισαι και οταν γερασεις και παρεις συνταξη τοτε πηγαινε επαρχια.Μονο οι γέροι περνανε καπως καλα εδω και φυσικα οι δημ.υπαλληλοι που τα ξυνουν δυο φορες πιο πολυ απ οτι στις μεγαλες πολεις.
21-09-2018, 08:03 #10
Ειμαι κατασταλαγμενος , εχοντας ζησει την παλια Αθηνα , πλεον η Αθηνα ειναι μια τερατουπολη , υπερ το δεον κατοικημενη , με μολυσμενη ατμοσφαιρα ............οταν γινω καλα , και οχι αμα γινω καλα , θα φυγω αποδωπερα , δεν ξερω για που , δεν μπορεις να κανεις σχεδια , σχεδον παντα ακυρουνται .....καπου παραθαλασσια παντως .....
21-09-2018, 13:25 #11
Συμφωνώ σε αυτά που λες.. και εμένα κάπως έτσι έγινε η ζωή μου.. έναν χρόνο στην επαρχία, τα παιδιά της ηλικίας μου συνεχώς φεύγουν για να βρουν τον δρόμο τους.. εγώ έμεινα πίσω εγκλωβισμένη χωρίς δουλειά ψάχνωντας να κάνω κάτι δικό μου.. δεν έχει ευκαιρίες η επαρχία.. αυτό με τρομάζει και με το μαγαζί..
22-09-2018, 04:53 #12
Γεια σου, είναι σωστά αυτα που λέει ο φίλος πιο πάνω αλλα το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Παίζει ρόλο τι μαγαζί θα είναι, για παράδειγμα ολοι ξέρουμε απλά τυροπιτάδικα-τρύπες σε επαρχιακά μέρη που βγάζουν τρελά λεφτά και δεν είναι οτι επαφίονται στις γνωριμίες με τον ντόπιο πληθυσμό. Εγω ξέρω ας πούμε ζαχαροπλαστείο σε μικρή πόλη της Ελλάδος που έχει βγάλει τα κέρατά του, ενω υπάρχει ανταγωνισμός, δεν το χει μονοπώλειο. Το θέμα είναι αν σ αρέσει η ζωή στη μεγαλούπολη ή θες πιο ήρεμες καταστάσεις. Το καθένα έχει τα δικα του.