Εκμετάλευση των ψυχολογικών προβλημάτων μας
Επειδή δεν ήξερα που να βάλω ακριβώς αυτό το θέμα το βάζω εδώ γιατι το θεωρώ αν όχι μόνο κακοποίηση τότε εν μέρει κακοποίηση και έγλημα ταυτόχρονα.
Ήθελα να ρωτήσω τα μέλη εδώ του φόρουμ αν σας έχει τύχει πότε να προσπαθήσει κάποιος να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα σας για να κερδίσει κάτι ...κυρίως υλικά αγαθά αλλά και ίσως απλά εντυπώσεις.
Για παράδειγμα αν προσπάθησαν συγγενείς σας να σας κλείσουν σε ίδρυμα προκειμένου να επωφεληθούν την περιουσία σας.
Αυτά που δυστηχώς διαβαζουμε στην εφημερίδα και κυρίως τα βλέπουμε σε ταινίες είναι δυστηχως πολύ πιο κοντά μας απο ότι νομίζουμε.
Και αυτές οι ταινίες είναι καμιά φορά που εμπνέουν το δράστη να κάνει κάτι τέτοιο.
Εμένα μου έχει τύχει με μια σχέση μου πριν αρκετό καιρό.
Είμασταν πολλά χρόνια μαζί και κάπου είχε αρχίσει να απομακρύνεται.Ανακάλυψα οτι υπήρχε κάποιος τρίτος.
Την παρακολούθησα μεθοδικά και είχα αποδείξεις γι αυτό που έλεγα.
Επειδή είχαν γνωριστεί οι γονείς μας και είχε γίνει ξεφτίλα το έριξε στην τρέλα και είπε οτι είχαμε χωρίσει απο καιρό.
Μπορούσε να το πει αυτό γιατι οι δικοι μου μένουν μακρια και με τους δικους της δεν τα πηγαινα καλά οπότε είχα να τους δώ πολύ καιρό.
Με έβγαλε τρελό όπως λεμε λαικα αλλά ταυτόχρονα τις άρεσε η ιδεα να μπω σε κάποιο ίδρυμα για να με ξεφορτωθει.
Οπότε κάλεσε τους γονείς μου και τους έπεισε οτι εγώ ήμουν τρελός!
και την επόμενη φορά που επισκεφτηκα τους γονείς μου με περίμεναν "με τον ζουρλομανδυα στο χέρι"
Τους εξήγησα με τα χίλια ζόρια ότι δεν τα έχω χαμένα και ας πιστευουν ότι θέλουν.
Ευτυχώς ειμαι οικονομικά ανεξάρτητος και δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά.
Με πλήγωσε το γεγονός ότι πίστευαν πιο πολυ τα λόγια της κοπέλας παρά τα δικά μου.
Με τους γονείς μου δεν έχω στενές σχέσεις .
Δεν είμαστε τσακωμένοι απλά ήταν πολυ καταπιεστικοί και έτσι έφυγα σχετικά νέος απο το σπίτι και τους έχω σε απόσταση.
Νιώθω τυχερός που ξέφυγα απο μιά τέτοια κατάσταση.
Να πω ότι οι δικοί μου δεν ξέρουν οτι έχω κατάθλιψη , ότι είμαι οριακός κλπ.
Αν το ήξεραν δεν θα την γλίτωνα μάλλον.
Φοβάμαι μήπως κάποιος στο μέλλον θέλοντας αν μου κάνει κακό βρεί το αδυναμο σημείο μου αυτό και το χρησιμοποιησει εναντίον μου.
Ελπιζω να μην σας κουρασα....