Καλησπερα.
Παρουσιασα ψυχωτικο επεισοδιο απο χρηση ουσιων.Εκπομπη-τοποθετηση σκεψης που κατα τον Ψ μου αποτελει σχιζοφρενικο συμπτωμα.Επισης ειχα ανεβασμενη διαθεση και νομιζα οτι ημουν προφητης.Με τον εγκλεισμο και την ολανζαπινη ολα αυτα φυγαν ενω ακολουθησα αγωγη για μια 2ετια και παρακολουθηση απο διαφορους Ψ ετσι ωστε να μην "υποτροπιασω". Εκνευριστηκα και εξοργισθηκα σιγουρα με τον εαυτο μου που με οδεψα στην τρελα και στην παρανοια. Αλλα θυμωσα πολυ και με τους ρυθμιστες της ψυχικης μου διαθεσης. Ψυχιατροι και φαρμακα. Δεν ξερω πως αντιλαμβανεται και βιωνει ο καθενας την ψυχωση εδω μεσα. Σιγουρα περιλαμβανει ακουστικες παραισθησες, παρανοϊκες σκεψεις, μανιες καταδιωξης και παραλογα συναισθηματα και σκεψεις.
Θεωρω πως ολο αυτο, ολη αυτη η ψυχικη διαστολη που υπεστησα ηταν μια τρομερη ευκαιρια να αναδομησω τον εαυτο μου.Να γινω ενας καλυτερος ανθρωπος και να με εκτιμησω.
Σιγουρα συνεχισαν να μου βγαινουν παρανοιες που δε θα λυνοντουσαν με το να μπουκωθω με αντιψυχωτικα.Επελεξα να τα σταματησω.Εχω ενα μηνα να τα παρω και το μυαλο μου ειναι πιο καθαρο απο ποτε.Με το που σταματησα το αντιψυχωτικο υποχωρησε σχεδον ολικα η αρρωστοφοβια που ειχα και οι σκεψεις που εκανα γι αυτην.Ενιωσα πιο δυνατος και πιο σιγουρος για τον εαυτο μου.
Ολα αυτα τα γραφω για μας. Για τους ανθρωπους που βιωσαν πραγματα που νομοθετικα και κοινωνικα επρεπε να ψυχιατρικοποιηθουν.
Θελω να πω οτι δεν υπαρχει προβλημα αν και μπορει να υπαρχει. Το ολο θεμα σε ζητηματα αρρωστοφοβιας, ψυχωσεων ειναι ζητημα οπτικης. Ενας σταθερος υπνος, μια καλη διατροφη πλουσια σε βιταμινες αλλα και μερικοι ανθρωποι να μοιραστεις την πραγματικοτητα σου και να ανταλλαξεις ενα χαμογελο, αποτελουν την καλυτερη ψυχοθεραπεια.
Τα γραφω ολα αυτα, γιατι διαβασα παρα πολλα ποστ και ειδα πληγωμενες ψυχες που εχουν πεσει σε εναν ατερμονα βρογχο. Εχουμε τη δυναμη μεσα μας. Με την παρατηρηση του εαυτου μας, σε περιπτωσεις που δεν ειναι μια σοβαρη σχιζοφρενικομορφη διαταραχη- με φωνες που σε καθοδηγουν- γιατι δεν εχω περασει κατι τετοιο- μπορουμε να αντικρυσουμε τον ηλιο και να γεμισουμε ευτυχια.
Μια ζωη εχουμε, ας κανουμε τους δαιμονες φιλους μας και να οδεψουμε και να γευτουμε τις ομορφιες της ζωης.
Carpe diem
Γιαννης
https://www.youtube.com/watch?v=tnPXoymcxEU