Originally Posted by
PositiveWave
Κοίταξε Κύκνε είναι δύσκολο εδώ που τα λέμε, αλλά για μένα το έχω φιλοσοφήσει.
Κανείς δεν είναι κανενός και όλα είναι δανεικά. Τίποτα δεν είναι δικό μας και κανένας δε θα είναι για πάντα μαζί μας μέχρι να πεθάνουμε. Μια μέρα, με τον οποιοδήποτε τρόπο αποχωριζόμαστε είτε λέγοντας αντίο είτε όχι στον κάθε άνθρωπο.
Ευχαρίστησε την που ήσασταν "συνοδοιπόροι στο ίδιο βαγόνι" για τόσους μήνες και ευχήσου της όπου και να είναι να είναι πάντα καλά.
Ελπίζω η ψυχολόγος αυτή να αξίζει τις καλύτερες ευχές.
Τώρα πρέπει να δεις τι θα κάνεις την επόμενη μέρα. Βασικά κάνε έναν απολογισμό. Σου έδωσε πράγματα αυτή η γνωριμία μαζί της ή σε έκανε να νιώσεις χειρότερα; Να ψάξεις να δεις που μπορείς να απευθυνθείς, να κάνεις μια νέα ψυχοθεραπευτική αρχή που θα έχει και αυτή βέβαια τέλος.
Σημασία έχει να δεις βελτίωση. Αν σαν άνθρωπος βελτιωθείς έστω και λίγο και γίνεις καλύτερη, κάθε σχέση όσο μικρή και αν είναι σε διάρκεια, μπορεί να σου δώσει κάτι.
Να, εγώ κάποτε γνώρισα έναν καθηγητή πανεπιστημίου για μόλις πέντε λεπτά. Δεν μου έκανε μάθημα, απλά έτυχε να πιάσουμε συζήτηση στο ασανσέρ και στη συνέχεια σε έναν διάδρομο. Με άκουσε και μου είπε: "Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ". Εδώ και 20+ χρόνια που είμαι τους γονείς μου, τέτοιες σοφές κουβέντες δεν έχω ακούσει από το στόμα τους.
Ηθικό δίδαγμα: Όλοι θα φύγουμε και θα έρθουμε στις ζωές πολλών ανθρώπων. Αν καταφέρουμε να πάρουμε κάτι καλό και να δώσουμε κάτι καλό, είμαστε αμοιβαία κερδισμένοι. Δε χρειάζεται να είμαστε αιώνια δεμένοι με κανένα για να νιώσουμε δυνατοί και ασφαλείς.